Zdravím.
Rád bych vás tu poprosil o radu, jak správně/ideálně nastavit následující situaci.
Na střechu umístím RB411 jako zařízení na připojení na nedaleký AP providera. Za tímto zařízením bude doma ležet RB 951Ui 2HnD. 951 by měla internet distribuovat po baráku jak po lanu tak po wi-fi.
Už mi to tak nějak fungovalo ale když jsem se připojil na RB411 přímo z notebooku (kde vyplnil údaje o IP od providera) tak jsem dosahoval správné rychlosti. Pokud jsem za RB 411 posadil 951 tak jsem se dostal sotva na polovinu nehledě na to, že se ztrácely pakety nebo to kolikrát vůbec nešlo..
Otázka zní.
1) v jakém módu by měla být RB 411 aby byla jako bych mezi IPS a mnou položil klasický kabel. Fungoval mi pouze pseudobridge
2) Má být RB 411 transparentní nebo bych tam měl nastavit už tu IP a nastavit to tak aby se to chovalo jako router s DHCP serverem a tu RB951 úplně stejně (dostane IP od RB411) a znovu dhcp server do sítě doma.
Nebo všechno úplně jinak?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Pomoc s jednoduchým nastavení
RB411 se station - pseudobridge (wlan+eth v bridgi). Ip od providera na eth1 na 951, eth2-5 + wifi Local. NAT + DHCP a je to.
0 x
brody píše:RB411 se station - pseudobridge (wlan+eth v bridgi). Ip od providera na eth1 na 951, eth2-5 + wifi Local. NAT + DHCP a je to.
No vesměs tak něják jsem to měl ale buď to šlo nebo pomalu nebo vůbec. Až trochu začínám podezřívat tu RB951 (jako vadný kus k reklamaci)...
EDIT: eth1 prohodím za eth5 páč tam mám POE kterým napájím tu 411
EDIT2: je potřeba aby ta RB411 měla nějakou IP na tom bridg?
0 x