Ahojte
Mam spraveny shaping cez QT v MK, IP si taham z address listu. Len neviem ako spravit nasledovne.
Všetci ludia co niesu v adress liste, aby mali rychlosť napr 100kb ?
Dakujem za kazdu radu Michal
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Blokovani uzivatelov mimo QT
Jako poslední omanglovat vše co nevyhovuje dřívějším manglům a v QT tomu dát max-limit 100k.
0 x
-
No len ako ? nejak sa v tom neviem zorientovat. Vies mi to napisat to pravidlo ?
0 x
Do QT pridat pravidlo s omezenim 100k a v zalozce mark vybrat "no mark".
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
-
Ano, Ale tym padom sa odstrihnem od MK kedze to je v limite. Ako vynechať IP adressu routra ? a mangle spravit pre ludi mimo adresneho rozsahu,
Truha vec nebolo by lepsie nejak spravit IP black list a tim rovno to zamdezit a hodi mi to do address listu napr: Nepovoleny: jeho IP ?
Kedze aj zakaznikov mam v address liste by toto bolo asi rozumnejsie riesenie nie ?
Truha vec nebolo by lepsie nejak spravit IP black list a tim rovno to zamdezit a hodi mi to do address listu napr: Nepovoleny: jeho IP ?
Kedze aj zakaznikov mam v address liste by toto bolo asi rozumnejsie riesenie nie ?
0 x
zvukarmiso píše:Ano, Ale tym padom sa odstrihnem od MK kedze to je v limite. Ako vynechať IP adressu routra ? a mangle spravit pre ludi mimo adresneho rozsahu,
Omangluj vsechno, co mas mit = uzivatele, routry apod. a zbytek dej bud uplne na drop a nebo tam dej cely rozsah, ktery vyuzivas, nejak si ho pojmenuj a pridel mu min. rychlost.
192.168.1.1 - down GW - rychlost 10M
192.168.1.2 - down uz. 1 - rychlost 10M
192.168.1.3 - down uz. 2 - rychlost 10M
192.168.1.4 - down uz. 3 - rychlost 10M
192.168.0.0/24 - down all - rychlost 100k
Uplne stejne pro upload. Je to pouze priklad, je zapotrebi to upravit dle svych rozsahu, topologie apod.
0 x