Ahoj řeším problém s VoIP, mám RB532 s normální jednoduchou maškarádou. Mám problém s VoIPy, když ho restartuju, tak se spojí se SIP serverem přes UDP paket. Standartně je UDP stream nastavenej na 3 minuty. Po třech minutách spojení odpadne a už se na telefon nedá dovolat, do tý doby dokavad si znova nepožadá o registraci (standartně 60 minut).
Teï otázka, je nějak možné držet určité spojení na určitém portu (např.5060) déle než je nastaveno v Tracking ? Nechci nastavovat dlouhé časy pro všechny UDP pakety. A ani registrace na SIP server každé 3 minuty by nedělala dobrotu.
Díky předem.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Voip plus odpadávání UDP stream spojení.
Polk píše:Standartně je UDP stream nastavenej na 3 minuty. Po třech minutách spojení odpadne a už se na telefon nedá dovolat, do tý doby dokavad si znova nepožadá o registraci (standartně 60 minut).
U 802.cz se registrace nastavuje primo v koncovem zarizeni (Linksys) na 60 sekund.
0 x
Mam problem s NAT, nejde mi nejak namapovat porty pro SIP telefon a skype se nechce prihlasovat. Mohli by jste mi někdo poradit jak na to ?? Zkousel jsem ruzne zpusoby forwardovani portu 5060-5070 UDP a 1000-2000 UDP a nejde to ... Díky za jakoukoli pomoc 

0 x
Polk píše:Oki, díky. Mám VoIP od Ha-loo.
Pořešil jsem to zatím tak, že jsem udělal takový kompromis - na telefonu jsem nastavil 600 sekund a UDP stream pakety na RB také na 10 minut. A zatím to funguje.
Ted sem to taky resil u par sipur --- na hotline mi rekli, ze zmenili nejakou autentizaci u nich na serveru (ha-loo) a tudiz to zacalo padat... kdyz se zalogujes prez web rozhrani na sipuru, prihlas se pod adminem a dej advanced mod.. a pak v line1 nastav ty 2 kolonky tykajici se NATu --- NAT maping enabled=yes a NAT keep alive=enabled..... Pak jeste zmen NAT keep alive Msg=$REGISTER a cas na reconect nastav na 3600... po tomto zasahu to funguje korektne.. jo a na MT neche ty 3 minuty... jinak ja jeste na te sipure zmenil kolonku ohledne DNS (use DNS serv=yes) a taky bys mel v zalozce SIP zmenit velikost RTP packetu na 0.020...
enjoy

0 x
net.work píše:Polk píše:Oki, díky. Mám VoIP od Ha-loo.
Pořešil jsem to zatím tak, že jsem udělal takový kompromis - na telefonu jsem nastavil 600 sekund a UDP stream pakety na RB také na 10 minut. A zatím to funguje.
Ted sem to taky resil u par sipur --- na hotline mi rekli, ze zmenili nejakou autentizaci u nich na serveru (ha-loo) a tudiz to zacalo padat... kdyz se zalogujes prez web rozhrani na sipuru, prihlas se pod adminem a dej advanced mod.. a pak v line1 nastav ty 2 kolonky tykajici se NATu --- NAT maping enabled=yes a NAT keep alive=enabled..... Pak jeste zmen NAT keep alive Msg=$REGISTER a cas na reconect nastav na 3600... po tomto zasahu to funguje korektne.. jo a na MT neche ty 3 minuty... jinak ja jeste na te sipure zmenil kolonku ohledne DNS (use DNS serv=yes) a taky bys mel v zalozce SIP zmenit velikost RTP packetu na 0.020...
enjoy![]()
Díky, zkusím. Ale používám Grandstream Budge Tone 102. Zkusím to tam taky upravit. Dik.
Tak jsem upravil NAT Traversal : Yes, STUN server. A vypadá to, že to spojení drží. I když jsem nastavil registraci zase na 3600 sekund a MT UDP 3 min.
0 x