cau chlapi,
mám následující problém: na pocitaci streamuje video s IP 192.168.0.122, dale je připojen mikrotik omnitik z Lan zasuvky do eth portu kde je IP 192.168.0.195 pak wlan karta jako AP bridge ip 192.168.0.196 a na protistrane je ten samej mikrotik jako station bridge wlan s ip 192.168.0.197 a eth. 192.168.0.198.....problém je ten že potřebuju z toho druhého mk kterej je jako station prehravat videa na notasu....bohužel to nejde...Mám tam routing PIMa IGMP proxy ale nejak to furt nefachá...Můžete mi poradit??
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
streaming MK
Ty mikrotiky maji kazdy 2 ipcka? To je blbost. Na kazdem z nich vytvoris bridge a do nej pridas wlan a eth porty. Tim budou pruchozi. Kazdemu nastavis jedno ipecko a to na vzniklem portu bridge.
0 x
Nu, bud může použít bridge pezi eth a wlan, pak dá jen jendu IP na bridge a má to celé jako jedne L2 segment, pak není PIM a IGMP proxina potřeba. Spíše si pohrát s nastavením multiast helperu na wlan interface. Nebo to může routovat, ale pak ty IPčka má nějak blbě kvůli překývání IP segmentů. Pokud by routoval, tak u této jednoduché sítě bez smyček stačí pak použít jen IGMP proxinu.
0 x