zdravim stretol sa niekto s takymto problemom:
spojim cez openVPN dva Mikrotiky a pri pouziti modu IP mi vsetko ide ako ma pingnem vsetky ipecky, ale ked to prepnem do modu ethernet tak mi nepinga ipcka na druhom routery. Musim pozit mod ethernet lebo len vtedy mi funguje pripojenie sa na server Mikrotik cez openVPM z PC. Nevie niekto poradit ako to mam nadstavit aby mi to fungovalo? Diky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
openVPN a mikrotik
Máš správně nastavené routy? Ví oba routery, že mají adresy druhé sítě posílat skrze VPN tunel?
konfigurák klienta který funguje pro ethernet mód na mikrotiku
Případně konfigurák pro windows klienta aby věděl, že rozsah 192.168.x.x má posílat skrze tunel na router, který má adresu 172.16.1.1. Ve WinXP se routa přidá bezproblémů, ve Win7 se musí openvpnka spouštět jako správce aby došlo k nahození routy.
konfigurák klienta který funguje pro ethernet mód na mikrotiku
Kód: Vybrat vše
client
remote 111.111.111.111 1732 #ip adresa a port
ca /umístění certifikátu/ca.crt
cert /umístění certifikátu/client.crt
key /umístění certifikátu/client.key
dev tap
proto tcp
nobind
auth-nocache
script-security 2
persist-key
persist-tun
Případně konfigurák pro windows klienta aby věděl, že rozsah 192.168.x.x má posílat skrze tunel na router, který má adresu 172.16.1.1. Ve WinXP se routa přidá bezproblémů, ve Win7 se musí openvpnka spouštět jako správce aby došlo k nahození routy.
Kód: Vybrat vše
dev tap
proto tcp-client
remote 111.111.111.111 1194 #ip adresa a port
ca ca.crt
cert client.crt
key client.key
tls-client
port 1194
script-security 2 system
ping 15
ping-restart 45
ping-timer-rem
persist-tun
persist-key
mute-replay-warnings
verb 6
cipher AES-256-CBC
auth SHA1
pull
route 192.168.x.x 255.255.255.0 172.16.1.1 1
0 x
diky za info ale kde a ako napisem ten konfigurak do mikrotiku? az som to spavne pochopil ten konfigurak je treba niekde napisat do mikrotiku, ale nenasiel som tam nic take kde by sa to dalo. Alebo to mam napisat cez prikazovy riadok? Diky
0 x
Tohle jsou konfiguráky pro PC.
Máš ty mikrotiky na veřejných adresách? Nastav demo a pošli mi do zprávy údaje, mrknu se na to, co tam náš nastaveno...
Máš ty mikrotiky na veřejných adresách? Nastav demo a pošli mi do zprávy údaje, mrknu se na to, co tam náš nastaveno...
0 x
mam to na verejnej IP cke, ale teraz tam mam len jeden zivy a to server klienta mam odpojeneho zatial ale viem ho napojit az zajtra. Az mozem poslal by som ti to zajtra. Az by si mi s tym vedel pomoct bol by som ti moc povdacny. Dakujem
0 x