❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak postavit malou optickou síť?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
radekpaos

Jak postavit malou optickou síť?

Příspěvekod radekpaos » 11 years ago

Ahoj, zvažuji na zahradě postavit malou optickou síť, cca úseky po 10 metrech, asi dva až tři celkem. Jenže s optikou jsem zatím nikdy nedělal, v metalikou už hodně dlouho ano:) Optiku potřebuji položkit do země, ale jak říkám, nemám žádné zkušenosti. Existují třeba hotové patch kabely, které by šlo přímo použít a uložit do země? A taky mne trápí možnost ohybu, protože asi bych se nevyhnul takřka pravým úhlům - což asi nebude to pravé ořechové. Byl by někdo ochotný mne trochu povést úskalím optických sítí? Díky.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 11 years ago

Možná blbej dotaz, ale proč chceš optiku na 10m? Dej tam metaliku a máš po problému.
0 x
Petr Krist

radekpaos

rušení+není to v pokrytí hromosvodu a dost vysoko:(
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

ruseni ? to povede podel kabelu co je v nem 3x400V ? :D jo znamej pamatuje casy kdyz delali site a vedli Cat6 FTPcka korytem co sly napetovky 3x400 (na prani zakaznika), hovno platny mlatilo se to, nakonec vlastni trasa a stacil i UTP Cat5.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

radekpaos

rušení je možná zbytečná obava, blesk a přepětí určitě ne.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

pcwifi píše:ruseni ? to povede podel kabelu co je v nem 3x400V ? :D jo znamej pamatuje casy kdyz delali site a vedli Cat6 FTPcka korytem co sly napetovky 3x400 (na prani zakaznika), hovno platny mlatilo se to, nakonec vlastni trasa a stacil i UTP Cat5.

tohle se mi zdá dost divné když to bylo stíněné a ještě kroucená linka to by tam muselo být nějaké strašně sailné magnetické pole to tím jako tlačili přes 30A? tak jedině kategorie7 kde je stínění párů + stínění celkého kabelu
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

no bylo to nejaky napajeni do haly obrabeci stroje apod takze tim teklo fakt hodne...tahani existujicim korytem se nic nevyrovna, snad jen tahani v podhledech pres 5 zdi 50 kabelu v 1 svazku na zebriku ruce vytahany jak vopica :lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Hotové kabely koupíš. Deset metrů není žádná míra a většina dodavatelů dodá libovolnou nakonektorovanou délku. Zkus třeba Alternetivo.

Úhel ohybu není problém, klidně 360 stupňů :-) Problém je poloměr ... Ale moderní vlákna mají limit myslím 1.5cm (ale tady vařím z vody a z hlavy), zvlášť v provedení patchcord.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Jenze ten patchcord je treba ulozit aspon do mikrotrubicky.. To radsi si nechat na miru udelat drop kabel s koncovkama a procpat to HDPE ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...