❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak si v Plzni postavili gigabitový internet

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
rubaspavel

Re: Jak si v Plzni postavili gigabitový internet

Příspěvekod rubaspavel » 10 years ago

net.work píše:
rubaspavel píše:Ale i tak rychlost pod 100Mbit nejde

Gigabit jak vysity :)
Ne jako, rychlost super, ale do gigabitu to ma celkem daleko... ;)

Ono by to šlo možná daleko rychlejš, ale to nezjistim, páč mi to nezvládne CPU :D
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 10 years ago

stepan.benes píše:A ta analogie je prosím kde ? Btw. i kdybych ji přijal, stále nevidím důvod proč producenti hrušek jsou bráni jako neziskové organizace, nemusí být registrováni k DPH, neplatit daň ze zisku na rozdíl od producentů jablek. Ale pokud by ta analogie měla být přesnější, pak se bavíme jen o jabkách, rozdíl bude jen v tom, jestli jedni ti jablka možná zabalí a odvezou až domu ke koncovému zákazníkovi, kdežto u druhého si možná budeš muset jít natrhat jablka do sadu. Obojí s důrazem na slovo možná, ono to v principu může být nakonec i obráceně, neboť oba nakonec mají velmi podobné možnosti.

budu se opakovat, ta analogie je v tom, že je hloupost srovnávat podmínky, které panují ve spolcích a neziskovkách obecně a podnikatelského sektoru, to prostě NELZE.
mimochodem pokud ti vadí platit daně z příjmu, tak více investujte (nevěřím že nemáte kam investovat) a v poslední řadě si zvyšte platy, proč platit daně?????? nebo nevíte co z prachama? kalouskovi nedávám ani korunu na víc pokud fakt nemusím! tohle fakt nechápu. spolky zase řeší problémy typu že mají na účtě prachy, které jen tak nemohou investovat protože jim to stanovy neumožní, prašť jako uhoď, každý má problémy.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

TTcko píše:Měl bych takovou maličkou otázku, co by se asi stalo, pokud by si pár borců založilo občanské sdružení "Naftička&Benzínek" a začlo distribuovat mezi sebou naftu a benzín, bez DPH, bez daní, bez zisku, bez faktur, jenom na základě členských příspěvků....

Umí si někdo živě představit ty zakuklence a následný soud za obrovský daňový únik?

Zas až takový problém v tom nevidím. Kde by takové OS sebralo naftu bez DPH? A opět ... jaké daně, když náklady-výdaje=0?

Jenom to nemá zas až takový smysl, úspora veškerá žádná.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ludvik

TTcko píše:ještě také malé btw k společenství, myslím že pokud by pár lidí koupilo panelák, ve kterém by se neplatil nájem, ale členské příspěvky, tak by na to finančák hodně rychle naběhnul... ad absurdum, kupme celý sídliště :-) už to vidím, CPI Byty o.s. .-)))))

Dá se říci, že takto to funguje ... říká se tomu Společenství vlastníků bytových jednotek.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ludvik

Nebrání nic ... buď je to součástí celkové režie sdružení (tedy jen pro stávající členy), nebo na to jsou servisní organizace, nebo živnostenský list. Ty druhé dvě možnosti jsou čistě komerční a proti tomu nemůžeš mít vůbec nic ... Hlavní rozdíl ovšem stále je - člen sdružení nemá nárok na servis. Tak jako na nic ...
stepan.benes píše:Servis, montáže - co v tom sdružení brání ? Pokud se nepletu, tak nic ! Je to jen na vůli členů a ochotě držet služby nebo zaplatit zaměstnance, ale v tomhle žádný rozdíl mezi o.s. a komerční firmou není.

Možná ... ale také pozvánka pro berňák. Tedy možnost to je, ale dost sebevražedná pro sdružení. Tyto případy se již staly.
stepan.benes píše:Lokální snížení členského poplatku ? Opět jen na stanovách/pravomocích.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 10 years ago

rubaspavel píše:
hapi píše:mě by spíš zajímalo jak maji řešenou topologii na panelákách. Jestli používaji pppoe, nebo vlany s centrálním routerem kterej obstarává dhcp atd.. nebo nechávaji routovat nějaký soho krabičky na ethernetu.

My to máme do paneláku připojený VLANem a pak obyč gigový svitch. Plus je z toho napojen ještě vedlejší panelák. Ale i tak rychlost pod 100Mbit nejde

nechápu, kde je obyč switch? něco ti to přece musí odtagovávat tu vlanu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ocior

Příspěvekod ocior » 10 years ago

hapi píše:nechápu, kde je obyč switch? něco ti to přece musí odtagovávat tu vlanu.

Agregacni switch ma pro kazdy panelak access port. Takze co panelak to jedna vlana a v panelaku muze byt uplne cokoli.
0 x

hapi

to mi nepřijde moc dobrý. Stále nevim co máš u klientů doma? jak rozpoznáš jednotlivý klienty? maji doma snad routery? pak je ale vlana per vchod k ničemu ne?
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 10 years ago

Ja to takhle nedelam. Jen jsem se te snazil nakopnout, abys pochopil co myslel, marne.
0 x

rubaspavel

Příspěvekod rubaspavel » 10 years ago

hapi píše:to mi nepřijde moc dobrý. Stále nevim co máš u klientů doma? jak rozpoznáš jednotlivý klienty? maji doma snad routery? pak je ale vlana per vchod k ničemu ne?

Každej klient se musí nejprve zaregistrovat. Takže pak je povolen internet pouze pro danou VLAN, MAC a IP. Takže teoreticky lze změnit MAC adresu a připojit se na souseda. Problém nastane i po připojení jeho...
0 x

hapi

ani jedna vaše odpověď neni dostačující a ani jedno řešení neni v pořádku :-) zůstanu u svého systému.
0 x

halamicek

Příspěvekod halamicek » 10 years ago

a já sem si už myslel, že pislfree dělá optiku do bytu :). Gigabit po UTP umí kde kdo :)
0 x
Halamíček Jakub

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 10 years ago

halamicek píše:a já sem si už myslel, že pislfree dělá optiku do bytu :). Gigabit po UTP umí kde kdo :)

Já bych to řek obráceně. Udělat 1 Gbps po optice je sranda. S tím UTP se při 1Gbps sem tam dokáže nějakej problém objevit.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

halamicek

Příspěvekod halamicek » 10 years ago

pardon, upravím své vyjádření. Gigabit po UTP umí nabídnou kdokoli :). Samozřejmě že při takovém provozu nastávají problémy. Předchozí vyjádření jsem myslel spíše tak, že jsem předpokládal kolem toho humbuku kolem, že jde o FTTH :)
0 x
Halamíček Jakub

TTcko

Příspěvekod TTcko » 10 years ago

ludvik píše:
TTcko píše:ještě také malé btw k společenství, myslím že pokud by pár lidí koupilo panelák, ve kterém by se neplatil nájem, ale členské příspěvky, tak by na to finančák hodně rychle naběhnul... ad absurdum, kupme celý sídliště :-) už to vidím, CPI Byty o.s. .-)))))

Dá se říci, že takto to funguje ... říká se tomu Společenství vlastníků bytových jednotek.

tak to se pleteš :-) chceš mi snad říct, že kdokoliv, kdo přestane být členem o.s. dostává za svou část podílu v o.s. nějaký peníze? Že může svůj podíl prodat? Ani omylem, protože ve skutečnosti jsou všichni jakože členové o.s. normální zákaznící, možná tak vyjma pár borců, kteří si říkají "radní" nebo tak něco..
0 x