net.work píše:rubaspavel píše:Ale i tak rychlost pod 100Mbit nejde
Gigabit jak vysity![]()
Ne jako, rychlost super, ale do gigabitu to ma celkem daleko...
Ono by to šlo možná daleko rychlejš, ale to nezjistim, páč mi to nezvládne CPU

net.work píše:rubaspavel píše:Ale i tak rychlost pod 100Mbit nejde
Gigabit jak vysity![]()
Ne jako, rychlost super, ale do gigabitu to ma celkem daleko...
stepan.benes píše:A ta analogie je prosím kde ? Btw. i kdybych ji přijal, stále nevidím důvod proč producenti hrušek jsou bráni jako neziskové organizace, nemusí být registrováni k DPH, neplatit daň ze zisku na rozdíl od producentů jablek. Ale pokud by ta analogie měla být přesnější, pak se bavíme jen o jabkách, rozdíl bude jen v tom, jestli jedni ti jablka možná zabalí a odvezou až domu ke koncovému zákazníkovi, kdežto u druhého si možná budeš muset jít natrhat jablka do sadu. Obojí s důrazem na slovo možná, ono to v principu může být nakonec i obráceně, neboť oba nakonec mají velmi podobné možnosti.
TTcko píše:Měl bych takovou maličkou otázku, co by se asi stalo, pokud by si pár borců založilo občanské sdružení "Naftička&Benzínek" a začlo distribuovat mezi sebou naftu a benzín, bez DPH, bez daní, bez zisku, bez faktur, jenom na základě členských příspěvků....
Umí si někdo živě představit ty zakuklence a následný soud za obrovský daňový únik?
TTcko píše:ještě také malé btw k společenství, myslím že pokud by pár lidí koupilo panelák, ve kterém by se neplatil nájem, ale členské příspěvky, tak by na to finančák hodně rychle naběhnul... ad absurdum, kupme celý sídlištěuž to vidím, CPI Byty o.s. .-)))))
stepan.benes píše:Servis, montáže - co v tom sdružení brání ? Pokud se nepletu, tak nic ! Je to jen na vůli členů a ochotě držet služby nebo zaplatit zaměstnance, ale v tomhle žádný rozdíl mezi o.s. a komerční firmou není.
stepan.benes píše:Lokální snížení členského poplatku ? Opět jen na stanovách/pravomocích.
rubaspavel píše:hapi píše:mě by spíš zajímalo jak maji řešenou topologii na panelákách. Jestli používaji pppoe, nebo vlany s centrálním routerem kterej obstarává dhcp atd.. nebo nechávaji routovat nějaký soho krabičky na ethernetu.
My to máme do paneláku připojený VLANem a pak obyč gigový svitch. Plus je z toho napojen ještě vedlejší panelák. Ale i tak rychlost pod 100Mbit nejde
hapi píše:nechápu, kde je obyč switch? něco ti to přece musí odtagovávat tu vlanu.
hapi píše:to mi nepřijde moc dobrý. Stále nevim co máš u klientů doma? jak rozpoznáš jednotlivý klienty? maji doma snad routery? pak je ale vlana per vchod k ničemu ne?
halamicek píše:a já sem si už myslel, že pislfree dělá optiku do bytu. Gigabit po UTP umí kde kdo
ludvik píše:TTcko píše:ještě také malé btw k společenství, myslím že pokud by pár lidí koupilo panelák, ve kterém by se neplatil nájem, ale členské příspěvky, tak by na to finančák hodně rychle naběhnul... ad absurdum, kupme celý sídlištěuž to vidím, CPI Byty o.s. .-)))))
Dá se říci, že takto to funguje ... říká se tomu Společenství vlastníků bytových jednotek.