❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak zjistit heslo do Ubiquiti NanoBridge M5

Návody a problémy s konfigurací.
tuxmartin

Jak zjistit heslo do Ubiquiti NanoBridge M5

Příspěvekod tuxmartin » 10 years ago

Dobry den,
mam Ubiquiti NanoBridge M5, ke kteremu nemam heslo.
Mistni poskytovatel je ********. Na e-maily odpovida zhruba po 2 tydnech, kdyz mam stesti. Nasmerovani anteny na AP jsem musel resit od oka pomoci ledek na NanoBridge.
Rad bych se minimalne podival do nastaveni a zkontroloval silu signalu.
Podle smlouvy s ISP je po 2 letech (uz ho mam 3) zarizeni moje. Proto si myslim, ze bych mel znat od sveho vlastniho zarizeni heslo.
Je nejaka moznost, jak si hacknout vlastni NanoBridge a zjistit heslo? Reset nechci, prisel bych o nastaveni.

Jiny pouzitelny ISP v mem okoli neni :-(
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 10 years ago

Presne toto som dnes riešil s jedným klientom .
Už len kvoli WPA kľúčom by som klientovi prístup do rádia nedával.
0 x

tuxmartin

A jak jste to vyresil?

Logiku to ma.
Ale pokud mi ISP rekne, ze po 2 letech je zarizeni moje, tak mam pravo mit heslo. Kdyz si v Alze koupim notebook s Windows, taky mam admin heslo a muzu si tam instalovat programy.

Navic bych naivne predpokladal, ze tam stejne maji WPA Enterprise a kazdy uzivatel bude mit vlastni heslo...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 10 years ago

uzivatelum nikdy heslo do zarizeni pripojenych k nam do site nedavame .

Za pripojeni ruci ISP, nechci tedy aby se v tom kazdej nouma stoural a pak piskoval, ze mu to nejede.
Kdyz se odpoji, muze si klidne masinu hodit do defaultu .
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

shooter

Příspěvekod shooter » 10 years ago

reset píše:uzivatelum nikdy heslo do zarizeni pripojenych k nam do site nedavame .

Za pripojeni ruci ISP, nechci tedy aby se v tom kazdej nouma stoural a pak piskoval, ze mu to nejede.
Kdyz se odpoji, muze si klidne masinu hodit do defaultu .

souhlas klientum to nepatří
požádej ISP o read-only account password
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 10 years ago

Je tvoje, ale pokud seš na jeho síti, přístup prostě nedostaneš, aspoň já bych ti ho nedal. pokud se chceš připojit k jiný síti, máš zažízení, ele podle mě ti přístup zase nedá.
0 x
Petr Krist

aliney

Příspěvekod aliney » 10 years ago

2 klienti maji, na vlastni zadost, pristup do sve anteny a ja ne.

Nicmene mame smluvne osetreno, ze jakykoli zasah do prijimaciho (wifi) interface = pokuta + kdyz neco chci zmenit, treba jen blbe SSID = placeny vyjezd, kdy zmenu provede muj technik a sepise o tom protokol, ze nastala zmena v nastaveni ted a tady za ucasti majitele zarizeni nebo jine odpovedne osoby.
S navrhem, ze mi daji Read-only, abych se podival kdyz jim to jede pomalu, jsem je poslal do <>
S navrhem, ze jim zprovoznim btest na AP jsem je poslal do <>
S navrhem, ze pri zmene nejakeho parametru si to kliknou sami jsem je poslal do <>
Z moji site vidi jen svou branu a pak az internet, vsechno ostatni 192.168.0.0./16 drop

A funguje nam to a 38x si rozmysli mi zavolat, ze maji s necim problem, protoze vse se resi vyjezdem technika za min.500,- :-)

Nevim nevim panove, ale kdyby se do toho zacal nekdo pravne vrtat... proc by klient nemohl mit pristup do vlastniho zarizeni? Je to jeho majetek, ktery sice pouziva k pripojeni do tvoji site, ale porad je to jeho zarizeni. Defakto klient dovoluje tobe, abys tam lezl. Ja to beru jako prijem navic a za nic 8)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Kysa

Aliney, nejsem isp, proto to nemůžu objektivně hodnotit, ale metoda: tady to máš a je to tvoje, je super. Nefunguje ti to, to máš blbý, já ti to opravím, samo za nějakej poplatek ;) jen bude asi problém dokázat, že to nejelo opravdu kvůli jeho zásahu. Znám lidi." vy jste mi tam něco přenastavil a teď po mě chcete peníze" Ty : Ale já tam opravdu nemám žádný přístup...... On: No jasně, to vykládejte někomu jinýmu, já se v tom vyznám a vy jste mi to změnil.

No a co uděláš? Proto prostě klienti nemají přístup, i když je to jejich zařízení......
0 x
Petr Krist

aliney

v MK jsou logy (ale ani to neni nezvratny dukaz), tam to videt je, kdo, kdy a co.. pokud log nema, tak me nema na zaklade ceho obvinovat, takove ty kecy ze neco vi, si muze strcit nekam...

Oba zakaznici "asi umi ovladat" Mikrotik a ten pristup si zabezpecili sami = mi je to fuk, a kdyby se chteli cukat podobnym zpusobem jak si popsal, mam jako ISP asi miliardu moznosti jak mu nepozorovane "zprijemnit" brouzdani internetem a polofunkcnim Facebookem sranda teprve zacina :-)
0 x

tuxmartin

aliney píše:Nevim nevim panove, ale kdyby se do toho zacal nekdo pravne vrtat... proc by klient nemohl mit pristup do vlastniho zarizeni? Je to jeho majetek, ktery sice pouziva k pripojeni do tvoji site, ale porad je to jeho zarizeni. Defakto klient dovoluje tobe, abys tam lezl. Ja to beru jako prijem navic a za nic 8)

Presne tak, u mobilniho internetu se muzu taky hrabat v nastaveni na svem zarizeni.
android_apn.png
android_apn.png (59.4 KiB) Zobrazeno 5127 x
0 x

Kysa

aliney píše:v MK jsou logy (ale ani to neni nezvratny dukaz), tam to videt je, kdo, kdy a co.. pokud log nema, tak me nema na zaklade ceho obvinovat, takove ty kecy ze neco vi, si muze strcit nekam...

Oba zakaznici "asi umi ovladat" Mikrotik a ten pristup si zabezpecili sami = mi je to fuk, a kdyby se chteli cukat podobnym zpusobem jak si popsal, mam jako ISP asi miliardu moznosti jak mu nepozorovane "zprijemnit" brouzdani internetem a polofunkcnim Facebookem sranda teprve zacina :-)

jestli se nepletu, tak log nemá po jakýmkoliv restartu, takže ho nemá. Vím že jako isp můžeš znepříjemnit brouzdání, ale PROČ si zakládat na problém když nemusíš.
Podle mě zákazník prostě nemá co dělat v nastavení přijímacího zařízení, i když je jeho. Za ním ať si dělá co chce. Třeba ať se staví na hlavu a odpichuje ušima.
Zákazník to prostě nemůže nastavit líp (pokud má přístup jenom ke klientovi), tak proč by tam měl mít přístup.
IP adresu, OK, pokud mu nefunguje net, skusí kde je problém, ale tím bych končil

toť můj názor. Možná blbej, ale můj ;)
0 x
Petr Krist

aliney

Kysa píše:...jestli se nepletu, tak log nemá po jakýmkoliv restartu, takže ho nemá...

system > logging > action > memory = disk ;-)
ulozene logy najdes ve Files
Kysa píše:Podle mě zákazník prostě nemá co dělat v nastavení přijímacího zařízení, i když je jeho. Za ním ať si dělá co chce. Třeba ať se staví na hlavu a odpichuje ušima.
Zákazník to prostě nemůže nastavit líp (pokud má přístup jenom ke klientovi), tak proč by tam měl mít přístup.
IP adresu, OK, pokud mu nefunguje net, skusí kde je problém, ale tím bych končil
samozrejme to nikomu nenabizim, ale kdyz si zak. sam rekne, ze to z nejakeho duvodu chce a vi co tam chce delat a nejspis tedy vi i jak, tak pro me za me, at si tam nastavuje firewall a naty podle toho jak sam potrebuje, proc bych mu branil? Aby si neco nerozbil, nebo nahodou nevidel silene tajne informace o AP? Aby si nevyscanoval, ze konkurence v jeho okoli ma treba lepsi signal?
0 x

query

Příspěvekod query » 10 years ago

tuxmartin píše:
aliney píše:Nevim nevim panove, ale kdyby se do toho zacal nekdo pravne vrtat... proc by klient nemohl mit pristup do vlastniho zarizeni? Je to jeho majetek, ktery sice pouziva k pripojeni do tvoji site, ale porad je to jeho zarizeni. Defakto klient dovoluje tobe, abys tam lezl. Ja to beru jako prijem navic a za nic 8)

Presne tak, u mobilniho internetu se muzu taky hrabat v nastaveni na svem zarizeni.
android_apn.png

A tady nastavis neco ohledne site? Zmenis ssid, ack, tx, nebo udelas ze sveho mobilu gsm ap? heslo bych ti taky nedal, jeden stoural muze poslat k sipku cele ap a vsechny klienty. Pokud bys opravdu z nejakeho vazneho duvodu potreboval heslo do zarizeni, tak bych s tebou sepsal smlouvu, ze jakykoliv zasah ovlivnujici sit a wlan bude pokutovan minimalne 1000,-. Pokud mas pochybnosti o svem isp, tak ho zmen, zarizeni je preci tvoje.
0 x