Hola panove,
naskytuje se vam moznost zamezit, aby clovek, který vyrůstal na Ubiquity, si vytrhal vlasy z hlavy s nastavením Mikrotik spoje:)
Nastavuji PtP spoj, antény RBSXTG-5HPacD, vykony stazene, aby signal byl na obou stranach -55/-55 ( tx power default, cesko, antena gain na 10) WDS, 802.11 s WPA2, 20/40Mhz, řežim A/N, žadný acčko
vzdalenost 150m
pingy 0-2 ms,
firmware 6.19
ALE čas od času 3-4 vypadnou
signal, ccq atd v priloze
vim, ze je trochu podezrele, ze maji chainy o 10db jinak signal, je to zatim pridelane jen tak, aby to drzelo, nicmene takovy vliv by to snad mit nemelo.
Prosim o nakopnuti, evidentne ho potřebuju. diky moc!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
rozpadajici se spoj sxt
rozpadajici se spoj sxt
- Přílohy
-
- signal.JPG (45.77 KiB) Zobrazeno 3224 x
-
- register.JPG (19.35 KiB) Zobrazeno 3224 x
-
- ping
- pingy.JPG (97 KiB) Zobrazeno 3224 x
0 x
Za těch 40Mhz by tě měla nakopnout maximálně konkurence, kterou určitě pěkně rušíš a ani si to nepřipouštíš 

0 x
jednou sem nechal nechtene nastaveny protocol na unspecified a delalo to hrozny veci...ale to hadam neni asi tvuj pripad co...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Pokud se ti nerozpojuje na wlan, tak si zkontroluj nastavení STP (RSTP). Mám s tím také problémy. Po vypnutí na některých mk je klid.
Naposledy upravil(a) disk dne 02 Sep 2014 08:08, celkem upraveno 1 x.
0 x
Ano na jedne strane nastavit any a na druhe AP s danym protokolem.
Na 150m by jsi mel mit vykon na 0.
Co znamena cas od casu vypadnou 3-4 ??? jako pingy?
Pokud to nejsou 3-4 pingy z deseti, ale treba ze sta a jeste k tomu nahodne jak pises, tak to neres, proste tam je nejake ruseni - je to petka ne profi spoj.
Spise bych omezil na 20MHz.
Jo a kupovat ted AC verzi, kdyz neni spravne vyladeny bios ja blaznovstvi, sak to pisou v jinem vlakne, ten kdo to uz nasadil, ale testujte my to pak koupime
.
Staci si precist co pisou v jinem vlakne o SXT AC, ze neni vyladene a i na MikroTik foru to neni nic moc.
Jo a jak pises o rozpadajicim se spoji, dival jsi se jestli se vubec rozpojuje na wifi?
Podle me ne a je tam jiny zadrhel - neznam tvoji topologii.
Na 150m by jsi mel mit vykon na 0.
Co znamena cas od casu vypadnou 3-4 ??? jako pingy?
Pokud to nejsou 3-4 pingy z deseti, ale treba ze sta a jeste k tomu nahodne jak pises, tak to neres, proste tam je nejake ruseni - je to petka ne profi spoj.
Spise bych omezil na 20MHz.
Jo a kupovat ted AC verzi, kdyz neni spravne vyladeny bios ja blaznovstvi, sak to pisou v jinem vlakne, ten kdo to uz nasadil, ale testujte my to pak koupime

Staci si precist co pisou v jinem vlakne o SXT AC, ze neni vyladene a i na MikroTik foru to neni nic moc.
Jo a jak pises o rozpadajicim se spoji, dival jsi se jestli se vubec rozpojuje na wifi?
Podle me ne a je tam jiny zadrhel - neznam tvoji topologii.
0 x
dela to i u 20MHz kanalu, wifi spojeni se dle logu nerozpadava, a vypadavaji 3-4 pingy cas od casu, zkratka se to na 10 sekund rozpadne a neprojde trafic.
0 x
whiteagle píše:dela to i u 20MHz kanalu, wifi spojeni se dle logu nerozpadava, a vypadavaji 3-4 pingy cas od casu, zkratka se to na 10 sekund rozpadne a neprojde trafic.
To ale není chyba bezdrátu jestli se ti nerozpava na wifi.
Zkus kouknout do logu. Podle mě to bude dělat rozdapávání na ETH nebo něco podobného...
0 x
Taky bych řekl že to bude dělat ethernet. Maj tam poslední dobou nějaký problémy se slinkováním - občas to naběhne na full duplex občas na half, sem tam se během dvou vteřin odpojí a zase připojí. Tenhle bordel pozoruju hlavně na OmniTikách a vesměs na většině nových zařízeních. Vyzkoušej zalaborovat s Auto Negotiation na ethernetu.
0 x
Jeste me napada to sikovne Gbit POE napajeni od MikroTiku.
Zkus jeste pasivni 100Mbit POE na obou stranach.
Jeste se obavam, ze v logu naleznes connection lost a pak si, ale protirecim
Zkus jeste pasivni 100Mbit POE na obou stranach.
Jeste se obavam, ze v logu naleznes connection lost a pak si, ale protirecim

0 x
tak pratele - bylo to jako zminoval disk nastavenim bridge na RSTP - evidentne nejaka moje neznalost, diky za pomoc!
0 x
ještě skus na wlan Freg. usage jestli se Ti STX rebootne, mě to tak dělá na obou Stx_ACdwhiteagle píše:tak pratele - bylo to jako zminoval disk nastavenim bridge na RSTP - evidentne nejaka moje neznalost, diky za pomoc!
0 x
jo rebootne, zatim jsem to prisuzoval svoji neznalosti s miktorik zarizenima, tak jsem rad, ze je nas vic:)
0 x
whiteagle píše:tak pratele - bylo to jako zminoval disk nastavenim bridge na RSTP - evidentne nejaka moje neznalost, diky za pomoc!
Takze jsi to vypl? Pokud ano, tak jsi to tam musel dat pri konfiguraci ty nebot pri nastavovani bridge je to defaultne na none, takto ta mam ja a vse OK.
0 x
mám takovej pocit že nový verze maji defaultně RSTP zapnutý.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků