Majklik píše:Pokud použiju ten soft brodge mezi eth1 a eth4, tak IPčko daného RBčka správně nedávám nad eth1, ale na ten bridge interface. Jinak netřeba nad tím bádat, zkrátka se to pak chová stjeně, jak kdybych přišel a vrazil do portu masteru tupý switch a do switche vedle sebe server a RBčko....
Asi už novým zákošům mobilní opové nenabízí, kdo se přihlásil dříve, tak má danou službu a jede, protože nikdo už neví jak a kde se to nastavuje (celkem běžný tav v komunikaci s O2, že po nich člověk něco chce, tvrdí, že nic tkaového není, po dlouhé době pátrání se zjistí, že daní lidi jsou tam až od dob, kdy se daná věc nenabízí, že daná věc se nastavuje tam a pomocí toho, co už nikdo neví jak se ovládá

).
Už jsem to v noci na Masteru tak udělal i když jsem to nepochopil , pouze jsem to zkusil co to udělá dát na bridge druhou veřejnou adresu pro VPNko. Inu chodí to skvěle i pravidla nad bridgem fungují IPV4 i IPv6 jupíí .
Mám konečně SERVER programátorů z krku

Jediné co musím ještě udělat portforwarding několik portu z VPN na veřejnou adresu. Měl jsem tam dříve DST-NAT, takže ještě musím mít puštěn NAT než najdu jak se dělá portforward bez DST-NAT, abych mohl vyhodit z Mikrotiku NAT bohužel 99 procent návodů popisují portforwarding pomocí NATu

Moc děkuji za podporu a nasměrování na ten bridge.
Zeptám se ještě, má cenu použít Mikrotik připojený na ADSL modem, aby roztrkal IPV6 do počítačů ? Máme ve firmě pár tiskáren na IPV4, které by stále byli v IPV4 ale do internetu i z internetu by byli připojeny počítače, které . V O2 mi argumentují, že Mikrotik to ještě neumí a stále mi nabízí nějaký Comtrend, který prý zvládá IPv6 i IPv4 současně ale pouze v režimu router( v bridge nikoliv).