❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Siklu EtherHaul EH-1200T částečné smazání konfigurace
Siklu EtherHaul EH-1200T částečné smazání konfigurace
Dobrý den, na síti máme 5 párů spojů Siklu, teď se na měsíc namontovaném spoji stalo to že se z ničeho nic přepnul do nějakého režimu, že přes něj šlo protáhnout pouze asi 15Mbps a po přímém připojení na Siklu jsem zjistil, že je smazaná část konfigurace (role místo master skočila do auto, zmizela brána, zmizelo heslo na přístup). Ihned po připojení do jednotky jsem kontroloval signál a ten byl stejný jako při instalaci tzn. vylučuji že by Siklu skočilo do režimu s nějakou nízkou modulací, ale připadá mi, že byla prostě nějak nakoplá jednotka... zmizelé věci jsem donastavil a Siklu jsem rebootnul. Ještě mě napadá, že den předtím byl výpadek el. Siklu a celý sajt je připojen na zálohovací zdroje od S-Poweru baterie + odpojovač, ten výpadek proudu byl delší než kapacita zálohy tzn. je možné že než stihl odpojovač odpojit v dostatečném čase a mohlo vzniknout podpětí. Bateriový set mám na 27V. Díky za info...
0 x
Zdravím, nekolik otázek :
- Jaké napětí dostává na vstupu Siklu ?
- Jakým způsobem je napájeno ? Externí napájecí linka nebo POE ?
- Verze firmware ?
- Jakým způsobem je Siklu uzemněno proti bleskům a případnému přepětí na kostře ?
- Byl konfig před "výpadkem" opravdu uložen ?
Nemyslím si že by mohl být probém s odpojovačem, měl by dodávat víceméně konstantní napětí a vypnout v tu chvíli, dky by došlo k nízkému stavu akumulátorů. Používáme sice jiné zálohovače energie, ale nikdy jsem se nesetkal s nějakým přenastavením jednotky atp, a to že jich na síti nemáme zvorna málo...
- Jaké napětí dostává na vstupu Siklu ?
- Jakým způsobem je napájeno ? Externí napájecí linka nebo POE ?
- Verze firmware ?
- Jakým způsobem je Siklu uzemněno proti bleskům a případnému přepětí na kostře ?
- Byl konfig před "výpadkem" opravdu uložen ?

Nemyslím si že by mohl být probém s odpojovačem, měl by dodávat víceméně konstantní napětí a vypnout v tu chvíli, dky by došlo k nízkému stavu akumulátorů. Používáme sice jiné zálohovače energie, ale nikdy jsem se nesetkal s nějakým přenastavením jednotky atp, a to že jich na síti nemáme zvorna málo...
0 x
Michal Vojáček, CC INTERNET s.r.o.