❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UBNT wep
Měli by vydat, pochybuju. Když ho schválně oddělají, tak ho pak scvhálně budou vracet ne?
To už tady bylo na začátku M5 řady, že nebyl WEP. Ale řev byl tak silný, že podpora byla zapnuta v řádu týdne.
Spíš je otázka, co lidi vede k tomu používat WEP, WPA TKIP nebo MAC filter. Všechno to zdrží útočníka v řádu maximálně jednotek minut.
To je takový problém si dát jednorázově práci a přepnout to na WPA2 AES?
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Nieje problém do 5.5.8 dobastliť wep , wpa-tkip,compliance test , len otázka znie čo za to ?
0 x
no co za to ?Hatatitla píše:Nieje problém do 5.5.8 dobastliť wep , wpa-tkip,compliance test , len otázka znie čo za to ?

0 x
-
Fluid píše:Zdar
Tiez som mal problem lebo cast kamaratov je na WEP , v novom airgrid firmware XW5.5.8 tiez zrusili WEP,ale da sa to obist, zmenov konfiguraku .cfg, ulozil som si do PC konfigurak a otvoril ho notepade a upravenim alebo vlozenim riadkou:
wireless.1.security.type = none
wireless.1.security.type=wep64 alebo ak je to - wep128
wireless.1.security.default_key=1.
wireless.1.security.1.key=(váš kľúč) ,alebo ak je to shared WEP - wireless.1.security.1.key=s:(váš kľúč)
wireless.1.authmode=2 ,ak je to shared key tak 2 ak open key tak 1
potom som ho ulozil do airgridu a restart, potom sa sice neobjavy-nezobrazi nastavenie vo www-prehliadaci ,ale je to funkcne,alebo si môžete porovnať konfiguráciu a upraviť staré siete na wireless.1 a skopírujte a vložte do súboru. cfg, samozrejme tip sifrovania /WEP,WPA/ sa da nastavit aky vy potrebujete
a ktery konfigurak to presne je pprosel jsem je vsechnz v NSM5 ale nenasel jsem ho
0 x
martafix23 píše:a ktery konfigurak to presne je pprosel jsem je vsechnz v NSM5 ale nenasel jsem ho
Ten co si stáhneš v záložce System jako zálohu nastavení NSM5. Přípona .cfg.
0 x
-
Striker píše:martafix23 píše:a ktery konfigurak to presne je pprosel jsem je vsechnz v NSM5 ale nenasel jsem ho
AHA, ja myslel ye jsi editoval primo konfiguracni soubor v nanostation napr wireless.conf, vzykousim to dekuji
0 x
-
martafix23 píše:Striker píše:martafix23 píše:a ktery konfigurak to presne je pprosel jsem je vsechnz v NSM5 ale nenasel jsem ho
tak novy fw dela zalohu do souboru *.sup a ten uz neni textovy

0 x
Macek píše:no co za to ?Hatatitla píše:Nieje problém do 5.5.8 dobastliť wep , wpa-tkip,compliance test , len otázka znie čo za to ?funkční wep by se tam opravdu hodil
Sorry , nejak som si odpoveď všimol až teraz...
Záleží na tom čo všetko chceš vo web rozhraní pomeniť a či sú tam na to neni nejaké kontroly configu a teda či to nebude treba nejak obabrať , zatial som na ten WEP nepozeral nepoužívam ho nikde takže som nemusel. Ale všetko čo sa dá obabrať cez editáciu .cfg tak to sa dá dorobiť do webu.
0 x
Díky Ti, já podle návodu zkoušel upravit v textu .cfg, vypadá to funkčně, ale anténa se k vysílači nepřipojí, nebo nedostanu z dhcp IP adresu, takže v úpravě dělám zřejmě pořád někde chybičku! a po restartu se mi vše vrátilo do původního nastavení.
Hatatitla píše:Macek píše:no co za to ?Hatatitla píše:Nieje problém do 5.5.8 dobastliť wep , wpa-tkip,compliance test , len otázka znie čo za to ?funkční wep by se tam opravdu hodil
Sorry , nejak som si odpoveď všimol až teraz...
Záleží na tom čo všetko chceš vo web rozhraní pomeniť a či sú tam na to neni nejaké kontroly configu a teda či to nebude treba nejak obabrať , zatial som na ten WEP nepozeral nepoužívam ho nikde takže som nemusel. Ale všetko čo sa dá obabrať cez editáciu .cfg tak to sa dá dorobiť do webu.
0 x
to asi děláš chybu, nám to hojně funguje. Ale nevýhoda je ta, že jakmile uploadneš config zpět už není radno dělat změny v nastavení přes web, páč si to zase přemažeš a musíš znovu upravovat config.
Jinak postupně přecházíme na starších vysílačích z WPA2 TKIP na WPA2 AES.
Jinak postupně přecházíme na starších vysílačích z WPA2 TKIP na WPA2 AES.
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
Ono s tím není sranda to tam dopsat do toho konfiguráku. Já jakožto nezkušený jsem spojil anténu s vysílačem pomocí tohoto dopisování na konfiguráku asi až na 5 pokus.
Většinou mi někde chybalě tečka, nebo špatný číslo autentizace atd..
Většinou mi někde chybalě tečka, nebo špatný číslo autentizace atd..
0 x
Co v tom hledáte za vědu? Nejdříve si nastavím vše potřebné kromě šifrování ve webovém rozhraní, uložím si konfiguraci do souboru, upravím si následující 4 řádky konfiguráku, nahraju zpátky do jednotky a jede to:
Akorát se už pak po nahrání skutečně nesmí měnit žádné parametry ve webovém rozhraní, jinak se to rozhodí.
Kód: Vybrat vše
wireless.1.security.1.key=nejakywepklic
wireless.1.security.default_key=1
wireless.1.security.type=wep128
wpasupplicant.status=disabled
Akorát se už pak po nahrání skutečně nesmí měnit žádné parametry ve webovém rozhraní, jinak se to rozhodí.
0 x