❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Omnitik UPA

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
whef

Re: Omnitik UPA

Příspěvekod whef » 11 years ago

Nevím co to vyvádíte s těmi spojkami :) Já už klasické spojky několik let nepoužívám jedině buď low-cost variantu Keystone 5E a konektor a nebo toto dělá se i kovové či outdoor provedení http://www.ipmedia.cz/Default.asp?cls=s ... stiid=1877 nic jiného nejsou kloudné spojky. Jinak mám problém s omnitikem, co ho testuji na stole, že mi neche pouště ani po updatu fw napájení do portů a trochu to v něm cvaká tak nevím jestli nějaké vadné relé či moje blbost :(
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

whef píše:Nevím co to vyvádíte s těmi spojkami :) Já už klasické spojky několik let nepoužívám jedině buď low-cost variantu Keystone 5E a konektor a nebo toto dělá se i kovové či outdoor provedení http://www.ipmedia.cz/Default.asp?cls=s ... stiid=1877 nic jiného nejsou kloudné spojky. Jinak mám problém s omnitikem, co ho testuji na stole, že mi neche pouště ani po updatu fw napájení do portů a trochu to v něm cvaká tak nevím jestli nějaké vadné relé či moje blbost :(

Zdravím,
už jsem těch Omnitiků rozebral docela dost, nikde jsem však relé neviděl.
Myslím si, že ten složitý systém odpojování USB portů SW-rem je sice myšlenka dobrá, povětšinou však málo využívaná a hlavně z mnoha důvodů problematická. Osobně preferuji a doporučuji propojení POE kontaktů proletováním nebo kablíky.
Co se týká těch spojek, určitě bych neodsuzoval jakoukoliv spojku dle fotografie. Především proto, že všechny používají stejný nebo podobný výlisek a také proto, že jeden prodejce v příští várce nakoupí třeba úplně od jiného dodavatele. Osvědčily se mi spojky DATACOM, ty mají uvnitř ne kablíky, ale plošný spoj, cena velmi přijatelná, nikdy nezklamala. Pokud je třeba venku spojku zaizolovat páskou, doporučuji na RJ45 ucvaknout - zkrátit ty aretační pacičky, jinak páska packu zmáčkne, konektor se po čase vysune a rozpojí.
mpcz, 02.06.2014
0 x

zdwena

Příspěvekod zdwena » 11 years ago

Tak nakonec jsem to vyřešil natažením celistvého kabelu bez spojek.
A i na tech 30m jsem musel zapnout na RB poe-long-cable aby se rozjel ten mikrotik pověšeny na něm.

Co se tyče te spojky podle multimetru má naprosto minimální odpor 0.2R (0.2 ohm) kabely zapojené tak jak mají byt.
1-1
2-2
3-3 atd...

ale když se zapojí dvě za sebou...tak už nic nefunguje...ještě to může byt tím že není dimenzovaná na takový proud..
jestli přes ni má přetéct 2.5A tak to nezvládne...vzhledem k tomu jaké jsou tam šajze kontakty...

vyzkoušel jsem jinou spojku pro test a ta fungovala v pohodě ale stala 25kč/kus

tak díky za pomoc Chlapci..:-)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

zastavil bych se u zapojeni kabelu:

1-1
2-2
3-3

jak to mas zapojeno dale? :)

Resp. mas to podle tohoto schematu (bud na obou stranach A nebo na obou stranach B): http://www.patraswireless.net/tutorial/basic%20tutorial/tut-equipemt/cable_utp_clip_image003.gif ?
0 x
Jan Ptáček

zdwena

Příspěvekod zdwena » 11 years ago

Nemám to zapojené A - B ani B - A :-)

ale B - B
takže když je spojka 1:1 a na obou stranach zapojení B rekl bych že je to přímý kabel...:-)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

tak to je v poradku...
0 x
Jan Ptáček

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 11 years ago

ta spojka není Cat5e ale Cat5 a to je rozdíl, když už chcete používat konektorovou spojku pak tuhle

já dávam jedině ty spojovací boxíky s narážecí svorkovnicí
0 x

mpcz

Peyrak píše:ta spojka není Cat5e ale Cat5 a to je rozdíl, když už chcete používat konektorovou spojku pak tuhle

já dávam jedině ty spojovací boxíky s narážecí svorkovnicí

Zdravím,
to Peyrak: pokud má spojka propojení 1:1, jaký je prosím přesně rozdíl mezi Cat5 a Cat5e? Myslím v oblasti stejnosměrného POE, o kterou tazateli jde?
Děkuji.
mpcz, 04.06.2013
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 11 years ago

nemá dodrženej průřez vodičů
0 x

mpcz

Peyrak píše:nemá dodrženej průřez vodičů

Zdravím,
to jako myslíš, že ty 3 cm kablíku uvnitř spojky by mohly ovlivnit stejnosměrné poměry v POE? To nemluvím o tom, že jejich průřez je mnohdy větší, než průřez vodičů certifikovaného kabelu.
mpcz, 04.06.2014
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

No to si pis, ze ano.
Jak dlouho delas LAN site (nic ve zlem)? :-)
To je zcela normalni, ze nekvalitni treba i konektor ti totalne rozbije komunikaci.
A tyto spojky jsou fakt spatne, nekde funguji a nekde ne - me spise nefungovali.
0 x

mpcz

Ladik píše:No to si pis, ze ano.
Jak dlouho delas LAN site (nic ve zlem)? :-)
To je zcela normalni, ze nekvalitni treba i konektor ti totalne rozbije komunikaci.
A tyto spojky jsou fakt spatne, nekde funguji a nekde ne - me spise nefungovali.

Zdravím,
když už se ptáš, odhaduji, že déle, než málokdo jiný. To samozřejmě nemá vliv na kvalitu názoru. Někdy je to spíše na škodu ...
Každopádně si prosím pozorně přečti, o co v tomto případě jde. U kolegy se jedná se o Stejnosměrné poměry v napájení.
I to slovo TYTO SPOJKY je ošidné, když ani nevíš, o jakou spojku přesně jde. Jak jsem již psal, používám "značkové" spojky DATACOM, (12 Kč), je u nich trošku záruka opakovatelnosti, ještě jsem problém neměl a to jsme tahali a někdy spojovali kilometry kabelu, navíc ECONOMY (menší průměr).
Osobně si myslím, že pokud by kolega použil obyčejný multimetr, problém by odhalil poměrně rychle.
mpcz, 06/06/2014
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

Ale bavime se jasne o spojce na zacatku tematu chlape a ne o te co pouzivas ty, ta je ok a tu pouzivam obcas take, ikdyz radeji verzi s krone.
JJ take uz to pard tydnu delam :-)
0 x

fabinek1

Příspěvekod fabinek1 » 10 years ago

Tak mi to někdo vysvětlete - stejný problém, Omnitik nenapájí žádný jiný RB (konkrétně SXT) ani se nerozsvítí. použil jsem své vlastní kabely - které jsem otestoval a s ostatními RB nemají problém, poté jsem zkoušel i originál koupené kabely - pro jistotu od 2 různých výrobců a nic. V Omnitiku jsem zkoušel různá nastavení, verze a nic.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

a proudovou pojistku si vypnul? po vypnutí mi to šlo snad vždy
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...