❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Viac ap, rovnaky nazov siete, bez zerohandoff

Problematika Ubiquiti hardware.
rado3105

Viac ap, rovnaky nazov siete, bez zerohandoff

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

Komunikoval som na ubnt fore a tam mi povedali, ze ak dam viacer unifi ap jednotiek a vsetky budu mat rovnaky nazov siete...tak klienti sa budu sami prepinat medzi jednotlivymi ap..bez vypadku...(cize nieco ako zerohandoff)....mate overene?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Klient se nepřipojuje na název, ale na MAC (tedy BSSID). Takže dokud bude mít signál, bude připojen k té samé jednotce ... jak ho mít nebude, provede hledání znovu - a připojí se k té silnější. Takže ono to v podstatě funguje také. Většinou vypadlo max pět deset pingů (jestli si to dobře pamatuji). Testoval jsem to kdysi s ovislinky. Stejné SSID, rozdílné kanály.
Jenom mají windows myslím neladitelnou hranici, co znamená "málo". Takže někdy se to chovalo prostě hloupě - drželo se to zbytečně na slaboučkém signálu, i když měl možnost lepšího.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

rado3105

tam rozmyslat poriesit to cez minrssi....takze podla toho co hovoris...by to malo ist...lebo to zerohandoff mi blbne...je signal 5% ledva otvara stranku a ostava pripojene pricom vidi dalsie na 90% signal...a nepripoji sa nan....a minrssi v pripade zerohandoff sa neda pouzit....
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

no počkat počkat, unifi tohle má přece řešit. Od toho to má přece napojení na kontroler kterej to řídí ne? Aspoň tak se to všude uvádí. Mikrotik má už několik týdnů venku svojí verzi CAPsMAN.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

rado3105

unifi ma controller, ktory meni nastavenia v urcitych intervaloch....nie takto rychlo...to robia samotne zariadenia....ak sa nemylim
0 x