❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

měření ČTÚ v Brně

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ludvik

Re: měření ČTÚ v Brně

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Pokud tím myslíš optický kabel v kanálu, tak dobře :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 11 years ago

tak :D

ne vážně ve městě wifi nemá co dělat na vesních ano a tam má velký potenciál ještě mnoho let...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 11 years ago

okoun píše:tak :D

ne vážně ve městě wifi nemá co dělat na vesních ano a tam má velký potenciál ještě mnoho let...

Pokaždý mě dokážeš rozsekat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

Robotvor píše:Chtěl bych vidět ispika co nevysílá na idoorech...moc jich tu počítám nebude. Ty co žíjí mimo civilizaci nepočítám :)

Někdy se zastav :)
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

PS: naftu neproplácíme
0 x

okoun

Pintero píše:
okoun píše:tak :D

Pokaždý mě dokážeš rozsekat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to jsem rád, že se mi to povedlo, mě už dnes do smíchu moc není :roll:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Ladik

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

JaroNet píše:Vážení pánové,
kolegové z ČTÚ opravdu měří a rozdávají pokuty. Nám přišla pokuta na 20.000.- za venkovní pásma na 3 APčách. Máte nějaký návrh jak vysílat, doložit, či obejít? Víme jak je to se zarušením. Odpovědi typu, tak v tom pásmu nevysílej a můžeš si za to sám prosím neposílejte. Prosím o nějakou rozumnou radu, případně návod jak na úřad vyzrát. Napadá mě ... doložte certifikaci měřícícho přístroje, zkoušky, apod. . Nebo i VY chcete platit pokuty?

Nejak jsem nepobral, ze vas pokutovali za outdoor pasmo, to bylo nad 5800 ci co?
Muzes vice rozvezt at vim co me ceka na legalnich kanalech?
0 x

okoun

no už jen to že máš ssid které neidentifikuje na venek tvoji síť je na pokutu, dále je na pokutu že není zapnuté DFS, výkon samozřejmě také. na pokutu také může být zbytečný přehršel vysílačů na 1m čtvercovej, no je těch buzeračních nástrojů spousta, právě proto se vyplácí držet hubu a krok a zbytečně neštvat konkurenci či samotný úřad.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

No nevim :D u nas v PRG na indoor pasmu nevysilame, to prenechavam jinym "subjektum" a dokonce mame dohled nastaven tak, aby pripadne spatne frekvence preladil ... :twisted: :twisted: :twisted:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:no už jen to že máš ssid které neidentifikuje na venek tvoji síť je na pokutu, dále je na pokutu že není zapnuté DFS, výkon samozřejmě také. na pokutu také může být zbytečný přehršel vysílačů na 1m čtvercovej, no je těch buzeračních nástrojů spousta, právě proto se vyplácí držet hubu a krok a zbytečně neštvat konkurenci či samotný úřad.

Můžeš poslat odkazy na konkrétní ustanovení zákona, vyhlášky, prováděcího předpisu či VOR, které výše uvedenými věcmi porušuji a tím pádem je lze pokutovat ? Prosím jednotlivě, jeden po druhém. Díky.
0 x
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

stepan.benes píše:
okoun píše:no už jen to že máš ssid které neidentifikuje na venek tvoji síť je na pokutu, dále je na pokutu že není zapnuté DFS, výkon samozřejmě také. na pokutu také může být zbytečný přehršel vysílačů na 1m čtvercovej, no je těch buzeračních nástrojů spousta, právě proto se vyplácí držet hubu a krok a zbytečně neštvat konkurenci či samotný úřad.

Můžeš poslat odkazy na konkrétní ustanovení zákona, vyhlášky, prováděcího předpisu či VOR, které výše uvedenými věcmi porušuji a tím pádem je lze pokutovat ? Prosím jednotlivě, jeden po druhém. Díky.

tak to me taky zajima
0 x

halamicek

Příspěvekod halamicek » 11 years ago

taky bych si to rád přečetl
0 x
Halamíček Jakub

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

DFS vyplývá z normy odkazované ve VOR (kterou nikdo nečte, blbě se hledá a člověk ani neví, co platí). To, že to zjevně nefunguje (a leckdo to má vypnuté) je věc druhá. Jak se to v poli testuje netuším ... Kdyby to fungovalo dobře (byť atheros to v sobě má už od 5213), byla by to krásná funkce pro rušení konkurence. Generátor pulsů pustíš někde poblíž a jejich zařízení musí přeladit. Jak dopadá automatický výběr frekvence v outdooru asi všichni víme. Správnější je podle mě prostě nepoužívat frekvence meteoradarů. Ale byrošimla to nejspíš neuspokojí ... A nejsprávnější by bylo, kdyby ČTÚ zařídilo přeladění těch radarů. Širokodaleko nejvyšší použití 5GHz pásma v Evropě a oni tam musí nacpat i radar ... Bych řekl, že i uspořádání sbírky na náhradu nákladů by mělo úspěch.
Jenže cílem je regulace po vzoru vyspělé Evropy - a do toho tisíce malých ISP prostě nezapadají.

Výkon - maxima jsou jednoznačně daná VOR. Otázkou je opět přesnost změření v poli. Přeci jenom zařízení nevysílá pořád nějakou nosnou ... a pro měření musí být přijímač tedy hodně blízko antény. I tak to bude plus mínus autobus. Teoreticky ti to můžou rozebrat a změřit na konektoru. Ale s nanobridgem bych to chtěl vidět :-) Průšvih s výkonem je asi ten, že žádné 5GHz neladí spolehlivě. Nikdy člověk neví, kolik vlastně vysílá a co udělá snížení/zvýšení. By musel mít každý ISP vlastní měřící komoru a přeměřovat každý kus a každý firmware ...

Vysílání v indooru. To je pro ně poslední dobou největší červený hadr. Těžko říct proč. Čemu to vadí? Krom papíru ...

Identifikace v SSID: také netuším co tím okoun myslel. Čistě technicky tam může být libovolná kombinace bajtů (krom 0) :-) Proto začínají požadovat seznamy SSID/BSSID. I když podle mě je to zbytečná práce, neboť získají jen malou část, domácí uživatelé jsou nepostižitelní a prakticky nenalezitelní. Takže to jen buzerace.

No a i když člověk všechno dodrží, může nastat situace, kdy je v pásmu něco přednějšího (třeba mýtná brána). A jelikož ji nejspíš nevidí na scanu, nemá ani moc šancí ji identifikovat a vyhnout se jí ...

Držet hubu a krok. Jo, to funguje. Začalo to v roce 1938 (nebo možná už na Bílé Hoře) a máme to od té doby v genech ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Mě spíš zajímala ta identifikace pomocí SSID a zvlášť ten počet vysílačů na 1 m2. Výkon, nebo spíš e.i.r.p, případně hustota a DFS je ve VOR jasně popsáno.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 11 years ago

Prosim????? To jsi vzal kde ?
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz