❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CM9-AP na 2,4Ghz pokles signalu o 20 dbi HLASTE SE DO KLUBU
Ahoj no pak se ti napetovy rozdil udelal mezi zemi RB a antenou jinak si nedovedu predstavit kudy by se to tam dostalo, taky asi neni mo dobry mit RB jen v plastove krabici nejake stineni se hodi. Jak jsem psal na baraku kde je funkcni hromosvod nikdy zadnej problem nebyl, jen tam kde neni ale kdyz se to dobre pospoji a uzemni ! melo by to byt ok.Dalsi otazka je jestli ta karticka odesla prepetim na antene, treba se to tam dostalo pres napajeni nebo tak neco.
0 x
Tak se přehnala bouřka a CM9 s touhle sektorkou http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=304 odešla do věčných loviš, klienti mají signál -85 a "lepší" jinak mi ohluchli 2 sektory na 5Ghz s tímhle šmejdem http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=43 ale to se dalo čekat. Tu SS60 ale nechápu, celá železná anténa s čudlem tak schovaným že to musela být náhoda že se tam něco dostalo... Nebyla tam teda bleskojistka takže ta by to možná odchytla, nasadím bleskojistky a uvidíme. Ta dědina je na tom dost špatně a nevím co tam s těma bleskama dělají, poslední dobou to tam švihá jak na běžícím pásu, už sem reklamoval 30 klientských Apček
0 x
Ahoj na mistech kde ti to hodne odchazi bych se podival po hromosvodu jestli je ok. a bleskojistky samozrejme. Pokud ti uhodi primo do mista kde mas techniku, nekdy staci jen pobliz tak je vetsinou vse ko. i s bleskojistkama, se to naindukuje na kabely napajeni a kdo vi kam jeste.
PS: me zatim odeslo pouze 1 clAP a CM9 zadna
PS: me zatim odeslo pouze 1 clAP a CM9 zadna

0 x
dneska nový rekord, odešel port na switchi kde byly 3m kabelu a na konci optický konvertor takže se to muselo naindukovat na tom kousku kabelu (obě zařízení byly za přepěovkou), ohluchlé 2 sektory, na další půdě sem měl kompl kde umřela síovka, a asi 15 5Ghz klientů se nehlásí
blesk byl teda hodně blízko, někde ve středu těch 15 kliošů, cca 600m mám ty karty co ohluchli a kompl co mu umřela síovka je asi o 100m dál

0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
soucez píše:Maxik píše:Jej koukam ze se dari..My zatim letos beze ztrat, jsme mensi sit ale i tak to mas na nejakych zakletych mistech
Kua kdy budeme mít klid? V zimě vychřice se sněhem, v létě ty zk...ený bouřky!
Asi rozkopu dědinu a položím do každého domu optiku
spis bych si polozil jinou otazku.... Zda o tomhle problemu vi fa. Wistron potazmo jini vyrobci karticek a zda se planuje nejake obvodove upravy nebo jinej navrh TX/RX casti na tech kartach.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
sub_zero píše:soucez píše:Maxik píše:Jej koukam ze se dari..My zatim letos beze ztrat, jsme mensi sit ale i tak to mas na nejakych zakletych mistech
Kua kdy budeme mít klid? V zimě vychřice se sněhem, v létě ty zk...ený bouřky!
Asi rozkopu dědinu a položím do každého domu optiku
spis bych si polozil jinou otazku.... Zda o tomhle problemu vi fa. Wistron potazmo jini vyrobci karticek a zda se planuje nejake obvodove upravy nebo jinej navrh TX/RX casti na tech kartach.
Podle mě to vědět musí. Těch karet co se jim vrací o tom jasně signalizuje... Mají sídlo v Brně v CT Parku vedle BGS LEVI
0 x
Ahoj ja si zas nemuzu CM9 vynachvalit jak jsem rekl neodesla zadna
Nic jinyho nez Atheros v siti nechci
Chce to dodrzovat nejaky zasady pospojeni zemi tech zarizeni pouzivat bleskojistky ktere jsou take uzemene / pospojene s tim ostatnim jako je rack atd. Tim se ztraty minimalizuji ale 100% to neni nikdy a nektery mista jsou pro elektroniku nebezpecnejsi nez jiny to je mi jasne 

0 x
Mame tady v CZFree cca 30 APcek na routerboardech vetsinou s CM9.. 3 roky naprosta spokojenost, vsechny RB i CM9 v poradku, ale za posledni pul rok se mi jich tu nahromadilo cca 8 spatnych. V i4 ani ve wifishopu mi je neberou, musej se zneviditelnovat.
Zajimavy je, ze se to zacalo stavat opakovane i na APcku, ktere bezelo rok v pohode. A ted po 14 dnech je tam uz treti karta.
R52ky odchazeji uplne stejne, ty tu uz mam 3.
Je pravda, ze se to stava vyhradne na vsesmerovych antenach.
Zajimave je, ze karty odchazeji jen na cca peti APckach, ostatni jsou nadale v poradku.
Ma nekdo uz nejake prakticke zkusenosti s tema bleskojistkama?
Zajimavy je, ze se to zacalo stavat opakovane i na APcku, ktere bezelo rok v pohode. A ted po 14 dnech je tam uz treti karta.
R52ky odchazeji uplne stejne, ty tu uz mam 3.
Je pravda, ze se to stava vyhradne na vsesmerovych antenach.
Zajimave je, ze karty odchazeji jen na cca peti APckach, ostatni jsou nadale v poradku.
Ma nekdo uz nejake prakticke zkusenosti s tema bleskojistkama?
0 x