❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UBNT wep
Oni už u NanoBeamu WEP úplně zrušili, stejně tak WPA2-TKIP což je super zjištění.. když to máte na skladě ale nemůžete to nikam připojit 

0 x
Ono to není tak moc o FW. Když nahraješ v5.5.8 třeba do Loco M5, tak WEP umí. Ovšem nová řada produktů jako je NanoBeam už tuhle volbu v konfiguraci nemá.
0 x
Nj snaží se vyštípat MikroTik od ISP co jej mají jako řízení provozu. Ale to s tím LOCO je docela škoda. Naštěstí k nám poslední dorazil ještě OK 

0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Sorry za OT, ale neda mi to ... To dneska jeste fakt nekdo pouziva v provozu WEP ? 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
No ... z historických důvodů na pár 2.4G bodech. Někdo občas doma (ať už z historických důvodů obecně, nebo historický počítač).
Ale proč na 5GHz vrazit WEP, to taky nevím
To se snad bez WPA2 ani nevyrábělo.
Ale proč na 5GHz vrazit WEP, to taky nevím

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
lwq píše:Sorry za OT, ale neda mi to ... To dneska jeste fakt nekdo pouziva v provozu WEP ?
Ano z historických důvodů to na pár vysílačích je. I na 5Ghz. Zároven u mnoha klientů doma...
0 x
A otázka je, k čemu ten WEP dneska je? Nedávno jsem zkusil KinderHacker Utilitu a klíč byl prolomen téměř v reálném čase.
Kde jsou ty doby, co jsme airsnortem odchytávali pakety a hodiny čekali, až se všechno spočítá.
Kde jsou ty doby, co jsme airsnortem odchytávali pakety a hodiny čekali, až se všechno spočítá.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Zdar
Tiez som mal problem lebo cast kamaratov je na WEP , v novom airgrid firmware XW5.5.8 tiez zrusili WEP,ale da sa to obist, zmenov konfiguraku .cfg, ulozil som si do PC konfigurak a otvoril ho notepade a upravenim alebo vlozenim riadkou:
wireless.1.security.type = none
wireless.1.security.type=wep64 alebo ak je to - wep128
wireless.1.security.default_key=1.
wireless.1.security.1.key=(váš kľúč) ,alebo ak je to shared WEP - wireless.1.security.1.key=s:(váš kľúč)
wireless.1.authmode=2 ,ak je to shared key tak 2 ak open key tak 1
potom som ho ulozil do airgridu a restart, potom sa sice neobjavy-nezobrazi nastavenie vo www-prehliadaci ,ale je to funkcne,alebo si môžete porovnať konfiguráciu a upraviť staré siete na wireless.1 a skopírujte a vložte do súboru. cfg, samozrejme tip sifrovania /WEP,WPA/ sa da nastavit aky vy potrebujete
Tiez som mal problem lebo cast kamaratov je na WEP , v novom airgrid firmware XW5.5.8 tiez zrusili WEP,ale da sa to obist, zmenov konfiguraku .cfg, ulozil som si do PC konfigurak a otvoril ho notepade a upravenim alebo vlozenim riadkou:
wireless.1.security.1.key=(váš kľúč) ,alebo ak je to shared WEP - wireless.1.security.1.key=s:(váš kľúč)
potom som ho ulozil do airgridu a restart, potom sa sice neobjavy-nezobrazi nastavenie vo www-prehliadaci ,ale je to funkcne,alebo si môžete porovnať konfiguráciu a upraviť staré siete na wireless.1 a skopírujte a vložte do súboru. cfg, samozrejme tip sifrovania /WEP,WPA/ sa da nastavit aky vy potrebujete

0 x
Fluid píše:Zdar
diky za toto nakopnuti, zrovna dneska jsme resili pondelni pripojeni Nanobeamu na vysilac, kde je z historickych duvodu WPA-TKIP!
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
Hned to vyzkouším. Díky 
Potřebuju na jedne vysílač WEP. TKIP jsme už všude změnili kvůli NanoBeamu..

Potřebuju na jedne vysílač WEP. TKIP jsme už všude změnili kvůli NanoBeamu..
0 x
Vytvořit virtual AP se security WPA je taky možnost, ale není to ideál. Měli by vydat nový FW i s možností wep.
0 x
Měli by vydat, pochybuju. Když ho schválně oddělají, tak ho pak scvhálně budou vracet ne? 

0 x