V UBNT potřebuju upravit konfiguraci pro uPnP. Připojil jsem se proto přes SSH a doplnil jsem soubor "/etc/miniupnpd.conf" o vlastní řádky. Poté jsem zadal příkaz "save", který by měl uložit změny v konfiguračních souborech. Bohužel po rebootu je konfigurace ve zmíněném souboru zase původní.
Jak tedy provádět správně editaci souborů v /etc, aby změny zůstaly i po restartu?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Uložení konfigurace v /etc
Myslím, že nijak ... musíš mít vlastní script, který to provede. Např.:
echo "'neco_udelej.sh" > /etc/persistent/rc.poststart
chmod +x /etc/persistent/rc.poststart
cfgmtd -w -p /etc/
echo "'neco_udelej.sh" > /etc/persistent/rc.poststart
chmod +x /etc/persistent/rc.poststart
cfgmtd -w -p /etc/
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Aha...a ten skript má být umístěn taky v /etc/persistent/ , aby tam zůstal i po restartu?
0 x
jo
Jsem to moc nezkoumal, možná si můžeš takhle "přeuložit" i jiné adresáře.
Jsem to moc nezkoumal, možná si můžeš takhle "přeuložit" i jiné adresáře.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.