Zdravím, různě tak pročítám místí fórum a všiml jsem si jednoho tématu a to rychlost LAN.
Dočetl jsem se že přes jakýsi switch by to chodilo rychleji, protože v bridgi je to omezeno vykonem procesoru.
Mám k tomu tedy několik začátečnických dotazů.
1. Když kopíruji z PC na NAS Synology, tak to jede cca kolem 70MB za vteřinu. Šlo by to při použití switche rychleji?
2. Zatím mám všechny porty v bridgi a lan nastaveno na 20.0.0.0/24, pokud bych tedy z bridge vyjmul NAS a PC, předpokládám, že bych jim musel nastavit IP oběma ručně a v jiném rozsahu než je bridge. Pokud ale nastavím NASu např 20.0.20.1 uvidí pak TV (která je v bridge) tento NAS přes DLNA?
3. Jak jsem již psal, údajně tu rychlost v bridgi brzdí procesor, ale co jsem tak koukal, tak při kopírování se flákal tak kolem 17% (RB2011UiAS-2HnD)??
Děkuji za odpovědi
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rychlost kopírování
Uf, sypu si popel na hlavu, už jsem si konečně načetl význam privatních rozsahů, zítra to tedy předělám na (pro mne nesympatickou) 192.x
0 x
172.16/12 je podstatně ošklivější 
Ale k tvé otázce:
a) propoj si to napřímo jen kabelem a vyzkoušej. A uvidíš, kolik to synology zvládne.
b) asi není moc důvodů používat bridge nad ethernet porty, pokud je možnost switche.

Ale k tvé otázce:
a) propoj si to napřímo jen kabelem a vyzkoušej. A uvidíš, kolik to synology zvládne.
b) asi není moc důvodů používat bridge nad ethernet porty, pokud je možnost switche.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Oficiálně kříženým ... ale moderní síťovka zvládne i přímý. Myslím, že gigová dokonce musí.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Jaky mas presne ten NAS? U slabsich kousku se ani moc vyse nedostanes
A kdyztak si dej 10.x.y.z:-)
A kdyztak si dej 10.x.y.z:-)
0 x
Tak jsem to zkusil a rychlost byla +/- stejná. Kolik je vlastně praktické maximum u gigové sítě??
0 x
tisíc děleno osmi
Plus mínus ...
Otázkou jsou spíš ty disky a hardware toho pole.

Otázkou jsou spíš ty disky a hardware toho pole.
0 x
Tak jsem ještě pátral a podle tohoto http://www.synology.com/en-global/products/performance/#1_bay opravdu ta brzda je NAS.
v tom případě mi vyvstává otázka číslo 2, za předpokladu, že to stejně rychleji nepojede, má pro mne smysl to předělávat na switch?? Jake jsou jiné výhody/nevýhody switch oproti bridge??
v tom případě mi vyvstává otázka číslo 2, za předpokladu, že to stejně rychleji nepojede, má pro mne smysl to předělávat na switch?? Jake jsou jiné výhody/nevýhody switch oproti bridge??
0 x
Tady jsi omezeny NASem. 112j ma slabsi cpu. Z 213j jsem dostal lehce pres 100. Ale 70 je dobre cislo.
0 x
předělat to na switch je otázka kolik? pár minut ... a tomu CPU prostě odlehčíš.
0 x