Dá se na MK rozjet něco jako režim Universal Repeater? Konkretně na RB951Ui-2HnD. Možnost vytvořit Virtuální WiFi má, ale asi to nebude fungovat tak, že jedna síť by mohla dělat AP a druhá se jako station připojovala k jiné WiFi? Jak to řešíte u zákazníků, když mají slabé pokrytí a tahat kabely do patra není možné?
Díky,
Petr S.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Repeater a RB
-
Jde použít wds, ale druhá strana spoje musí být taky mikrotik.
Sent from Android by Tapatalk.
Sent from Android by Tapatalk.
0 x
Druhá strana musí podporovat WDS, problém bývá, že proti něčemu nefunguje šifrování WPA/WPA2 v žádné kombinaci.
Funguje nastavit mód AP-bridge a v nastavení WDS zaškrtnout WDS ignore SSID, pak se ap snaží spojit s jakýmkoliv jiným WDS AP na stejném kanále.
Funguje to třeba proti ubnt.
Funguje nastavit mód AP-bridge a v nastavení WDS zaškrtnout WDS ignore SSID, pak se ap snaží spojit s jakýmkoliv jiným WDS AP na stejném kanále.
Funguje to třeba proti ubnt.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Zkouším teď rozjet wds mezi dvěma RB951-Ui, a to tak, aby ten druhý v řadě fungoval i jako repeater. Nicméně si nejsem jistý, jestli to takhle bude fungovat? Zařízení, které se k tomu druhému MK budou připojovat nebudou mikrotici.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
Tak jsem WDS na tom rozjel a jako repeater mi to funguje - ale druhý RB vysílá sice stejné SSID, ale ty wifi jsou nezávislé. Zkoušel jsem tam nastavit Mesh, ale zatím bez výsledku. Nevím, jestli k tomu, aby Mesh fungoval není potřeba mít mikrotiky propojené nějakým extra spojem - další wifi karta, utp?
Když jsem nastavoval dvě RB951, propojil je kabelem, tak WDS Mesh fungoval bez problémů.
Když jsem nastavoval dvě RB951, propojil je kabelem, tak WDS Mesh fungoval bez problémů.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..