Zdravím,
řeším teď jeden problém. Mám na skladě starší jirous 24 extrem s gentleboxem. Chystám se uvnitř vyměnit ozařovač za mimo verzi v kitu.
K problému, gentlebox za anténou je plastový, řešil jste někdy někdo jak tento krom výměny odstínit? Nechci kupovat zbytečně kovovou krabici a pak dobastlovat doma na koleně ten otvor.
Napadly mě nějaké možnosti:
1) buď tedy ustřihnout pozinkovaný plech který bych dal na dno i na víko, ale to neřeší boky
2) hliníkovou samolepící fólii (ale ta asi není tak hrubá)
3) nějaký kovový nástřik (google mi ve spreji nic moc nenašel)
Jak toto řešíte vy?
Díky Martin
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
gentlebox za anténu do kovu
- stouracpetr
http://www.anticor.cz/katalog/e-shop/hl ... pasky.html
Skutecna hlinikova samolepici paska,osvedceny typ,mereno.
Pozor na ,,hlinikove,, pasky - plast s naparenou vrstvickou hliniku-jsou prusvitne proti slunci nebo silne zarovce,jsou nevhodne na VF aplikace.
Pozor na ,,hlinikove,, pasky - plast s naparenou vrstvickou hliniku-jsou prusvitne proti slunci nebo silne zarovce,jsou nevhodne na VF aplikace.
0 x
stouracpetr píše:http://www.anticor.cz/katalog/e-shop/hlinikove-a-pokovene-samolepici-pasky/301-hlinikove-pasky.html
Diky za tip.
Tzn. jestli to mam chapat dobre tato tenka paska se vyrovna v jedne vrstve nalepene uvnitr plastove krabice jako hlinikovy box od scame treba?
0 x
- stouracpetr
Jeji tloustka je dostatecna na to,aby elmag.vlneni na 5 GHz a vyse pres pasku neproslo.Pokud budete vnitrek skrinky vylepovat,prekryjte sousedni pasy cca o 5 mm a ukoncete je o nekolik mm ven ze skrinky tak,aby doslo ke kontaktu s vikem.
Alubox Scame je z homogenniho materialu,stineni bude o neco lepsi,hlinikova paska se ale ucinnosti bude Aluboxu blizit.
Alubox Scame je z homogenniho materialu,stineni bude o neco lepsi,hlinikova paska se ale ucinnosti bude Aluboxu blizit.
0 x
stouracpetr píše:http://www.anticor.cz/katalog/e-shop/hlinikove-a-pokovene-samolepici-pasky/301-hlinikove-pasky.html
Pozor na ,,hlinikove,, pasky - plast s naparenou vrstvickou hliniku-jsou prusvitne proti slunci nebo silne zarovce,jsou nevhodne na VF aplikace. - TEJTO VETE som nepochopil, viete vysvetlit dakujem...
Ta paska je lepsie riesenie ako vas nastrek?
Ako ste mysleli to vodive spojenie s vykom? ak to chapem spravne tak potom to strati vodotesnost, alebo to myslite napr. vodivym spojenim drotom - obe casti polepene paskou?
0 x
- stouracpetr
plast s naparenou vrstvickou kovu napr.
http://nd04.jxs.cz/894/820/a94cbc72f0_77632421_o2.jpg -bryle
slecna vypada ziva.
Stineni paskou bude ucinnejsi,stineni spec.barvou castecne pohlti odrazy uvnitr skrinky,idealni by byl Alubox uvnitr natreny barvou...
Je mozne paskou polepit cele viko , pruzne tesneni pred nalepovanim pasky vyjmout......moznosti je vic,neznam presne konstrukci skrinky.Nejlepsi vodotesnosti se da dosahnout odkapavacimi otvory.
Idealni by byl Alubox,ostatni reseni jsou vice ci mene komplikovane nahrazky.
plast s naparenou vrstvickou kovu napr.
http://nd04.jxs.cz/894/820/a94cbc72f0_77632421_o2.jpg -bryle
slecna vypada ziva.
rado3105 píše:
Ta paska je lepsie riesenie ako vas nastrek?
Ako ste mysleli to vodive spojenie s vykom? ak to chapem spravne tak potom to strati vodotesnost, alebo to myslite napr. vodivym spojenim drotom - obe casti polepene paskou?
Stineni paskou bude ucinnejsi,stineni spec.barvou castecne pohlti odrazy uvnitr skrinky,idealni by byl Alubox uvnitr natreny barvou...
Je mozne paskou polepit cele viko , pruzne tesneni pred nalepovanim pasky vyjmout......moznosti je vic,neznam presne konstrukci skrinky.Nejlepsi vodotesnosti se da dosahnout odkapavacimi otvory.
Idealni by byl Alubox,ostatni reseni jsou vice ci mene komplikovane nahrazky.
0 x
Martin_H píše:Zdravím,
řeším teď jeden problém. Mám na skladě starší jirous 24 extrem s gentleboxem. Chystám se uvnitř vyměnit ozařovač za mimo verzi v kitu.
K problému, gentlebox za anténou je plastový, řešil jste někdy někdo jak tento krom výměny odstínit? Nechci kupovat zbytečně kovovou krabici a pak dobastlovat doma na koleně ten otvor.
Napadly mě nějaké možnosti:
1) buď tedy ustřihnout pozinkovaný plech který bych dal na dno i na víko, ale to neřeší boky
2) hliníkovou samolepící fólii (ale ta asi není tak hrubá)
3) nějaký kovový nástřik (google mi ve spreji nic moc nenašel)
Jak toto řešíte vy?
Díky Martin
Zdravím,
nevím, zda jsem pochopil správně problém tazatele, pokud ano, tak stínění lze vyřešit tímto jednoduchým způsobem i do GENTLEboxu. Dlouhodobě ověřeno.
Jinak umím i pokovení plastu, není ale otestováno, zatím mi ta plechová klec přišla jednodušší.
mpcz, 31/03/2014
- Přílohy
-
- 711-klec.jpg (35.29 KiB) Zobrazeno 2124 x
0 x
Zdravím,
nevím, zda jsem pochopil správně problém tazatele, pokud ano, tak stínění lze vyřešit tímto jednoduchým způsobem i do GENTLEboxu. Dlouhodobě ověřeno.
Jinak umím i pokovení plastu, není ale otestováno, zatím mi ta plechová klec přišla jednodušší.
mpcz, 31/03/2014
Takto presne jsem to taky chtel poresit jenze ty krabice co se dají koupit na mikrotika at uz 411ku nebo 711ku az 911a 912 nevlezou do gentleboxu. Toto je vyrobena krabice na miru nebo se da nekde koupit?
0 x
0 x
Vazne se ta kovova krabice vejde do mimo verze jrc-24 extreme s Nkama konektorama? Rb912 je diky usb celkem natesno, kolik meri cela krabicka na vysku? Kudy jsou vedeny pigtaily pokud pouzivame Nko-mmcx? Mate to nekdo pouzite?
0 x