Právě mi začal avast hlásit virus ve Winboxu:
Nezávisle na tom, jestli spustím Winbox z lokální stanice nebo stáhnu z webu různých zařízení. Zřejmě to bude nějaká Avastí pomsta, bych řekl, ale dost to otravuje...
A hned dodává reklamu na přechod na placenou verzi.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Avast hlásí virus ve Winboxu
Třeba je winbox dobrej, ale avast je nakouslej trojanem. Proto ti nabízí nějakou placenou verzi. 

0 x
Bud klidny, Avast neni antivirus.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Ono je nejlepší ten šmejd jménem Avast vůbec nepoužívat... Všude cpu Comodo Internet Security a není žádný problém. Případně jenom Comodo Antivirus. Produkty od Comodo používám už od dob prvního firewallu a nikdy jsem s ním neměl potíže.
Naproti tomu takovej Avast je pěkná mrcha. Používáte si free verzi, pak se vám na zkoušku nainstaluje 30ti denní plná verze a když 30 dní skončí, tak ejhle... přestane chodit internet, nejde se připojit k wifi atd. A proč? Protože Avast vytvoří virtuální síťové adaptéry pro LAN i Wifi a po skončení zkušební doby se vše zablokuje. Už jsem to takhle vykopával z několika počítačů a byl to docela porod. Pokaždé se to projevilo jinak. Notes se nechtěl připojit k wifi, stolní PC nekomunikoval pokud dostal adresu přes DHCP (napevno nastavená adresa chodila), další prostě jenom nemohl přistoupit do netu...
Avast už nikdy!
Naproti tomu takovej Avast je pěkná mrcha. Používáte si free verzi, pak se vám na zkoušku nainstaluje 30ti denní plná verze a když 30 dní skončí, tak ejhle... přestane chodit internet, nejde se připojit k wifi atd. A proč? Protože Avast vytvoří virtuální síťové adaptéry pro LAN i Wifi a po skončení zkušební doby se vše zablokuje. Už jsem to takhle vykopával z několika počítačů a byl to docela porod. Pokaždé se to projevilo jinak. Notes se nechtěl připojit k wifi, stolní PC nekomunikoval pokud dostal adresu přes DHCP (napevno nastavená adresa chodila), další prostě jenom nemohl přistoupit do netu...
Avast už nikdy!
0 x
To ja si na avast nemuzu stezovat (nekolik let do zadu bych to netvrdil, ale ted sel hodne nahoru) navic konci mezi prvnimi i v testech a zase mam negativni zkusenosti s Comodo drive byl dobry, ale dnes uz je to bida.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Naposledy kdyz jsem u nekoho videl Avast tak jsem ho daval pryc. Samotnej avast byl zavirovanel a rozesilal spam. Super "anti"VIRUS.
0 x
Bývalý ISP...
Již několikrát jsem u uživatelů řešil problém právě s Avastem (jak vznikl nedokážu říct, sám ho doma mám a bez problémů):
... klient volá, že se nemůže připojit (nevidí žádný wifi signál) a po připojení UTPcka hlasi síťovka odpojený kabel - červený křížek (kabel je v pořádku, síťovka rovněž) - stačilo odinstalovat Avast a to hlavně avast firewall ndis filter miniport, který byl přidaný ve správci zařízení a najednou všechno v pořádku.
... klient volá, že se nemůže připojit (nevidí žádný wifi signál) a po připojení UTPcka hlasi síťovka odpojený kabel - červený křížek (kabel je v pořádku, síťovka rovněž) - stačilo odinstalovat Avast a to hlavně avast firewall ndis filter miniport, který byl přidaný ve správci zařízení a najednou všechno v pořádku.
0 x
a jakej mate nazor na Aviru ?
davame liden bud aviru nebo avasta,
avast se mi ale prestava libit a je docela nenazranej na systemovy prostredky ,
co se mi na nem zase libi, ze dovede scanovat po bootu systemu
davame liden bud aviru nebo avasta,
avast se mi ale prestava libit a je docela nenazranej na systemovy prostredky ,
co se mi na nem zase libi, ze dovede scanovat po bootu systemu
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
heh, nepoužívám žádnej antivir, žádnej firewall atd... a žiju dlouhá léta bez brždění výkonu a bez virů. Spíš mě víc sere že si prohlížeče nechaji změnit domovskou stránku a stránku s novym panelem. Nedavno jsem narazil i na to že nějakej soft upravil spouštěcí ikonku prohlížeče takže se spouštěl vždy s domovskou stránkou se simulací google.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Zdravím,
nikdy jsem nepochopil, jak ta firma může hlásit obrovské zisky a úspěchy na mezinárodním poli. Zkušenost stokrát ověřená: klient má problém s PC, přijedu, AVAST. Virus SCAN = vše OK. Nainstaluji jiný: 32 virů, hrůza, děs.
Podobně AVG = zpomalí PC tak, že se ani nestačí zavirovat.
Zajímavá věc: domácí klienti jsou s takovými antiviry velice spokojení, protože čím méně vyskakuje hlášek, tím lépe pro ně, protože většinou stejně neví, co mají na hlášku odpovědět.
mpcz, 28/02/2014
nikdy jsem nepochopil, jak ta firma může hlásit obrovské zisky a úspěchy na mezinárodním poli. Zkušenost stokrát ověřená: klient má problém s PC, přijedu, AVAST. Virus SCAN = vše OK. Nainstaluji jiný: 32 virů, hrůza, děs.
Podobně AVG = zpomalí PC tak, že se ani nestačí zavirovat.
Zajímavá věc: domácí klienti jsou s takovými antiviry velice spokojení, protože čím méně vyskakuje hlášek, tím lépe pro ně, protože většinou stejně neví, co mají na hlášku odpovědět.
mpcz, 28/02/2014
0 x
pepulis píše:Již několikrát jsem u uživatelů řešil problém právě s Avastem (jak vznikl nedokážu říct, sám ho doma mám a bez problémů):
Podobné problémy jsem několikrát řešil. Nyní když si někdo stěžuje na výpadky a přípojku má OK tak se vždy ptám jestli náhodou nemají avast.
Přímo u klientů to většinou řeším odebráním avastu a je po problémech
0 x
-
Zajímavá debata se tu rozproudila. Mezitím jsem problém vyřešil. Nechal jsem zkontrolovat komplet všechno při startu, dva výskyty winboxu byly zatruhlovány. Stáhl jsem znova winbox z routeru a ten již problém nemá. Před vyčištěním během startu problém byl i se staženými winboxy z routerů. Řekl bych, že nákaza zřejmě falešná nebyla, přesto jsem poslal soubory k analýze Avastu, uvidím, jestli vůbec budou nějak reagovat.
Problémy s odojením sítě avastem jsem nikdy neměl. Z avasta používám pouze antivir a jako FW používám jen Comodo (zase jen jako FW). Integrovaná řešení jednoho výrobce jsou podle mého cestou do pekel, ať je jejich výrobcem kdokoliv.
Raději mám jednu falešnou hlášku navíc, než desítky virů neobjevených. Navíc to to možná nebyla falešná hláška.
Problémy s odojením sítě avastem jsem nikdy neměl. Z avasta používám pouze antivir a jako FW používám jen Comodo (zase jen jako FW). Integrovaná řešení jednoho výrobce jsou podle mého cestou do pekel, ať je jejich výrobcem kdokoliv.
Raději mám jednu falešnou hlášku navíc, než desítky virů neobjevených. Navíc to to možná nebyla falešná hláška.
0 x
jarda.jezek píše:Řekl bych, že nákaza zřejmě falešná nebyla
Dle ceho tak soudis?
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
K preberaným produktom pridám Eset smart security, ten dokaže tiež sietové karty zablokovať, ked sa mu niečo znepáči.
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD
Internet, IPTV, USSD