❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Metodika měření Speedtest.net

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Metodika měření Speedtest.net

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Me nejlepe meri plzen univerzita a huml.net v Trauci ...

Kazdopadne planuju iperf server, at se to necha poradne merit ... Jen musim vyresit, aby si klienti mohli slusne jednoduse udelat mereni ...

Jakykoliv merak ve flashi se mi cim dal vic nelibi - bastl jeden ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Ano toto je dnes velky problem nie je ziadny objektivny merac...resp. o nijakom neviem... speedtest kym sa nastartuje to trva sekundy....a ak je slaby pc tak to neda ani cast plnej kapacity...hlavne na starsich jednojadrovych pc....
Uz aby ten flash zanikol a rozvinula sa html5....
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

lwq píše:Me nejlepe meri plzen univerzita a huml.net v Trauci ...

Kazdopadne planuju iperf server, at se to necha poradne merit ... Jen musim vyresit, aby si klienti mohli slusne jednoduse udelat mereni ...

Jakykoliv merak ve flashi se mi cim dal vic nelibi - bastl jeden ...

Zdravím,
podle mého je jediný pořádný měřič mikrotik Btest. Dá se tomu věřit a umí vše potřebné. Bohužel funkční a neblokované stroje se objevují a zase mizí. Pokud má někdo trochu zbytečné, vyšší konektivity, nabízím stroj na měření komplet hotový, jen připojit. Do racku i na stůl.
Dík, mpcz, 10/09/2013
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

no bohuzial toto je casty problem zo strany userov....Dávnejšie pri zmene zákona o el. komunikáciách tu v SR navrhoval náš národný regulátor určovať minimalne podmienky na kvalitu služieb, rýchlosti, kontrola atď....nakoniec od toho upustili práve kvôli kritike zo strán providerov, pretože neexistuje objektívny spôsob ako zmerať kvality internetového pripojenia.
0 x

Rudolf Dvořák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 12 years ago

To by byla aktivita ČTÚ, kdyby z korunek co maj udělali nějakou pořádnou měřící serverovou farmu například v NIXu, tam maj všichni blízko. To by se porovnávalo. Nebo je špatnej nápad?
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Vysvetlite klientovi so starym celeronom co ma ledva 512mb ram ze nemoze na vacsine internetovych meracov dosiahnut objektivny vysledok merania. Pripadne, že stranky sa nacitavaju pomaly nie kvoli pripojeniu ale kvoli tomu, ze taky PC uz nezvlada ani mozilu. To nevravim o problemoch s wifinou, signalom atd...atd atd. Je tam Hafo premennych, ktore dokazu skreslit akekolvek meranie zo strany usera.

U nas rucime za pripojenie na ethernete u zakaznika, teda LAN z CPE (loco,Nanobridge a pod.) Akekolvek ine poruchy za lankou uz nepadaju na naše triko (vieme ich sice diagnostikovat, najst, opravit ale nebereme to ako problem z našej strany).

Elektrarne vam tiež nepridu domov vymeniť istič v rozvodnej škatuly ani vymenit ziarovku!!! Koncia HDSkou a hotovo.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 11 years ago

prosím o otestování našeho Speedtestu - Lutín.
Udělali jsme update Debianu + novej Speedtest. Jde mi hlavně o rychlostní porovnání latenčně podobných serverů.

Díky.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

testuji vzdy na T-Mobile Praha, ted aktualne ze serveru primo za routerem na konektu mi rika 7ms odezva, k vam 12ms a to i opakovane. Konekt UPC.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

pcwifi píše:testuji vzdy na T-Mobile Praha, ted aktualne ze serveru primo za routerem na konektu mi rika 7ms odezva, k vam 12ms a to i opakovane. Konekt UPC.

diky a rychlosti jsou jaky, prosim? Je to zhruba totozny?

PW
0 x

Jirka Lazorčák

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

speedy jsou cca. stejny + - 5Mbit. baj voko...

Obrázek

Obrázek
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

to je super! diky.
0 x

Jirka Lazorčák