❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vodafone LTE celkem... slušný

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Besito

Vodafone LTE celkem... slušný

Příspěvekod Besito » 11 years ago

Ahoj,

tak k nám do vísky sahá 4G signál z nedaleké věže (cca 1 km) a jede to celkem slušně cca 18/18 mbit...
Na svižné brouzdání na netu to je suprový. Jen si tak říkám, že kdyby vytvořili neomezený tarif, tak nám začínají operátoři konkurovat :-)

B.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

a latence ? , v klidu , v zatezi ,
dale je otazkou, kolik lidi je tam ted pripojeno ,
u nas na vestici jede dost dobre vdsl , i presto jsou lidi radeji k nam , mame pripojeni vice jak 3/4 lidi , ... proto jim to asi bezi dost dobre
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

Besito píše:Ahoj,

tak k nám do vísky sahá 4G signál z nedaleké věže (cca 1 km) a jede to celkem slušně cca 18/18 mbit...
Na svižné brouzdání na netu to je suprový. Jen si tak říkám, že kdyby vytvořili neomezený tarif, tak nám začínají operátoři konkurovat :-)

B.

A jak by asi teprve fungovala suprove nase wifi, kdyby mel kazdy user 10GB/mesic limit? nebyl by problem nabizet 40/40M i v tom bordelu co v tom vzduchu je...
Neomezeneho tarifu se myslim nedockame nikdy a pokud jo a najde se par "zalohovacu internetu" tak ta sluzba pujde razem do kytek...
0 x
Jan Ptáček

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

18/18Mbit ? to se bavis o LTE 1800, to by pak odpovidalo...a nebo LTE900 s kterym 18Down udelas jen se zazrakem na UL max 5-7Mbit ?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Besito

reset píše:a latence ? , v klidu , v zatezi ,
dale je otazkou, kolik lidi je tam ted pripojeno ,
u nas na vestici jede dost dobre vdsl , i presto jsou lidi radeji k nam , mame pripojeni vice jak 3/4 lidi , ... proto jim to asi bezi dost dobre

Latence v klidu je průměr 45ms při zátěži nevím, mobil nezměří :-)

Předpokládám, že tu jsem zatím sám, maximálně 2 :-)
Ale i tak to lidem zamotá hlavu, když vidím ty reklamy... :-D
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

lidem to asi zamota hlavu, hlavne ty reklamy,
ale v realu bych se toho vubec nebal,
oni inzetuji rychlost az 100Mb , realita 18Mb pri volne BTS ,
latence jsou pro mobil slusne, pro pc nic moc , v zatezi bych to videl 200ms+ ,
navic je to pro jedno zarizeni , i kdyz maji nejake shared balicky ,
navic FUP
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

řekl bych že totální většině lidí to co si právě napsal bude totálně fuk. Pro některý už bude dostatečný to že nebudou muset nikam tahat kabely atd.. to je obrovský plus.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

whef

Příspěvekod whef » 11 years ago

reset píše:lidem to asi zamota hlavu, hlavne ty reklamy,
ale v realu bych se toho vubec nebal,
oni inzetuji rychlost az 100Mb , realita 18Mb pri volne BTS ,
latence jsou pro mobil slusne, pro pc nic moc , v zatezi bych to videl 200ms+ ,
navic je to pro jedno zarizeni , i kdyz maji nejake shared balicky ,
navic FUP

100 Mbit je až na nových frekvencích, na který ještě nemají hw většinou. Vodafone staví LTE na starých frekvencích, kde mají myslím relativně úzký kanál. Někde o tom byl článek. Jinak kdo nebude hodně stahovat tak mobilita a to že to bude opravdu bezdrátový inet. bude velký plus. Otázka je cena ..
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 11 years ago

LTE900 chodi cca 12Mbit při volne BTS na plnem signalu, testoval jsem cca na 3mistech a chodi jim to pekne, ted mají tarif 500Kc/20GB mesicne stim ze po vycerpani omezi youtube a ještě něco a ostatní ma udajne ject normalne. Ted to zrovna budu znamymu delat na barak, jelikož wifi tam nedostane(je za kopcem)a LTE tam ma signal a jede to i na ten malej signal 6Mbit/4Mbit coz je slusne. Na prazdno jsou latence cca 35-40ms.

A v Karlovych Varech, na tom "100Mbit" LTE jsem nameril "jen" 25.84Mbit down 8.45Mbit up. takze ani tam nejakej zazrak neni....
0 x
Daniel Tasáry

pcwifi

ja sem na 0,5-1 dilek signalu (dle toho VDF srackoidniho SW na pripojeni) nameril 1,5/1,2Mbit s pingem naprazdno 40ms, jako na EDGE bych nameril tak 5-10Kbit max., takze dobrý, jen to rozsirit vic a vic :)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Besito

pcwifi píše:18/18Mbit ? to se bavis o LTE 1800, to by pak odpovidalo...a nebo LTE900 s kterym 18Down udelas jen se zazrakem na UL max 5-7Mbit ?

PW

Tak podle VDF mapy tu má být LTE900.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

B.

a to bylo měřeno z pokoje v baráku a nebo z venku?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

na LTE900 jak sem jiz rikal lze docilit v praxi max 15/6 cca., 18/18 ti to proste neda uz z podstaty te technologie. vzhledem k frekvenci je to skoro jedno pokud clovek neprijima jen zbytky signalu, tak by to melo slapat dobre i v zastavbe. Nastesti LTE modemy maj 2 vstupy na externi antenu, takze by nemel byt az takovy problem mit signal temer vsude...na pude RB a modem, po baraku Wifi / kabel. Uvidime o jak moc lepe se probije LTE800.
0 x

nazra

Příspěvekod nazra » 11 years ago

LTE je i tak pro mne celkem zázrak. :D :D
0 x

Besito

okoun píše:

B.

a to bylo měřeno z pokoje v baráku a nebo z venku?

v baráku
0 x