❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

veřejná ipv4, kolik za ní chtít?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Robotvor
antispam: Ano

Re: veřejná ipv4, kolik za ní chtít?

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

My dáváme za jednorázový poplatek 300kč
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

jednorázový poplatek by u nás neměl smysl protože díky radiusu a pppoe je veřejná adresa naklikaná cca za jednu minutu? a brát 300 Kč za minutu to bych musel být Kellner :)
ta 100 Kč/měsíce je ještě kvůli jedné věci, řekl bych že prodáváme internet dost pod cenou takže ta 100 Kč měsíčně to kompenzuje nic víc.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

A okoune proc myslis ze kelner je tam kde je a ty porad "makas jako vul" :lol: neboji se o svoje penize si rict ...
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

Co takhle dělat rovnou všechno zdarma? hmmm?
0 x

okoun

ppp76 píše:A okoune proc myslis ze kelner je tam kde je a ty porad "makas jako vul" :lol: neboji se o svoje penize si rict ...

tak kellner je zloděj že, těd už možná ne ale v začátcích určitě, ale já nedělám věci zdarma, jen prostě svoji práci nenadceňuji jak někdo. dnešní doba si bohužel žádá to že někdo něco udělá a vyfakturuje si za to doví jakou enormní částku, typicky zakázky pro stát či velké korporace.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

josefp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 11 years ago

Cauves,

za verejnou IP plati zakosi 49/mesicne bez DPH u tarifu s cenou pod 400kc/mesic , IP mame sice hafo, ale jednou dojdou :) taky se dost rozmohlo - ma ji soused dejte mi ji taky. Poplatek mame az od roku 2014, a tento nesvar hodne ustoupil. To ze RIPE vylozene nezakazuje poplatek vybirat je taky fakt, krom toho sam chce za LIR dost penez rocne :)
0 x
/josef

Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

ppp76 píše:A okoune proc myslis ze kelner je tam kde je a ty porad "makas jako vul" :lol: neboji se o svoje penize si rict ...

No jestli má 1000 lidí jak píše tak na tom až tak špatně nebude :) . Jinak veřejka je cenově zatím zdarma.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 11 years ago

souhlasím s většinou.. IP zdarma. Na FTTx dostávají klienti veřejky automaticky, na bezdráty po žádosti.
Když shrnu poslední rok, tak z cca 200 WiFi připojení = 3 veřejky. Takže rozhodně si nemyslím, že by to byl likvidační business.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

okoun

tak to snad nikdo netvrdí, že to je likvidační, jen co mám zkušenost tak nám to pomáhá v tom že lidé přecházejí na vyšší tarify, protože když někomu řeknu že veřejka stojí 100 Kč a u tarifu za 450 Kč je zdarma tak už drtivá většina si rovnou navýší rychlost, což je pro nás jen dobře. ale zas nějaký poplatek by měl být aby si to neobjednával člověk co neví na co to ani je :roll:
ale vysvětli mi jaký vliv má veřejku dávat na FTTx na místo Wifi? to jsem nepochopil, díky.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

pokud používáš na WiFi radius, tak žádnej. Pokud routuješ, tak už to je trošku práce navíc.
U FTTx je to jednoduchý. Nahodím DHCP na vlany dle lokalit a hotovo. Takto jsem to kdysi nakonfigurovali a jen přidáváme céčka a vlany.
0 x

Jirka Lazorčák

okoun

aha to jsem si myslel, ale nebyl jsem si 100% jistý, tak jsem se zeptal :D
0 x

tomasik

Příspěvekod tomasik » 11 years ago

trosku mimo OT, ale zeptam se, nevite nekdo adresu na web, kde je info o prideleny poctu adres danemu subjektu ?
Jednou jsem to zde zahlednul pred par lety zde na foru a uz to nemuzu najit, jako ze subjekt XXX ma pridelen YYY pocet verejnych. Pokud to neni vhodne zverejnovat klidne do SZ. Dekuji Tom
0 x

okoun

0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 11 years ago

my máme v ceníku okolo 49,- u tarifů domácích tarifů, ale zpravidla to neúčtujeme. Profi tarify mají veřejku v ceně. Obzvlášť pokud se objeví nějaký zuřivý torrentista, tak mu veřejku přidělím sám automaticky.. nebaví mě dohledávat v logu po kom přesně to policajti jdou za NATem. Domácí tarify NATujeme 1:1, "obyč" profi taky, VIP profi veřejky routujeme. Je to takový kompromisní řešení aby se zbytečně veřejkama neplýtvalo, a řadě lidí natovaná veřejka stačí, a můžu je přidělovat tak jak jdou po sobě. Routovaný už toho sežerou víc. Naše řešení určitě není ideální, ale je funkční.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:myslíš toto? http://apps.db.ripe.net/search/query.html

tohle je klasickej RIPE. Od doby, kdy ho změnili, že už nevidíš celkovej počet bloků toho subjektu, tak to není použitelný. Pokud chceš ověřit IP adresu, nějakej blok, je to ok. Ale celkovej přehled o alokaci toho a toho poskytovatele Ti to nedá (pokud se ovšem mýlím, opravte mě :))
0 x

Jirka Lazorčák