❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zaplať, nebo nebude YouTube
Re: Zaplať, nebo nebude YouTube
Jo ... ocitoval jsi především UPC 

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Walkeer píše:Panove, vase nazory me bavi: jasne, prodavame uzivatelum neomezenou pripojku 20Mb, sazmorejme, zadny FUP nemame, ale sere nas, kdyz ji ti uzivatele pak pouzivaji!! Kdo to kdy slysel, aby si uzivatel neco zaplatil a pak to fakt pouzival? No vzydt by nas to prece uplne zrujnovalo...spravny uzivatel si prece ma platit 20Mb, nebo radeji 50Mb, ale pouzivat by ho mel tak na 1%, maximalne 5%, protoze jinak jak k tomu my chudaci prijdem!
tak určitě, ty máš síť dimenzovanou tak, že na vstupu máš konektivitu = počet uživatelů x jejich prodané rychlosti

tvoje úvaha je stejná, jako že židle v restauraci je rezervovaná jen pro tebe, kanalizace má ze sídliště průměr fotbalovýho hřiště a dálnice stavěj pro hladký průjezd raději s dvaceti pruhy ... rychlost připojení není to samé jako kapacita připojení

pokud to tak stavíš, držím ti palce, my to stavíme tak jak většinou síťový business funguje, počítáme s agregací a normálním využitím. Škoda, že asi nejsme ze stejné lokality, koupil bych si od tebe uplink, na několika místech. Zajímalo by mě, jestli by tě pak to, že mi to jede 100% celou dobu sralo, nebo ne ...
0 x
nikoho nezajímá jak máš pomalou síť
buď budeš zlepšovat nebo to prodáš. Já souhlasim s Walkeer. Dělá si z toho prdelky ale má pravdu. A sorry, jestli tvoje infrastruktura neutahne dnešní internetový potřeby. Asi by si s tim měl něco dělat protože se budou stále více zvyšovat.

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Jj, kde je ta krásná doba, kdy se nákup linky dělal vzorcem 64 kbps na každých 10 uživatelů a mám to i s rezervou. 
Trošku to uhnulo od půvovního. Zkrátka zkouší jiný model, jak si vydělat. Buď žiju z toho, co mi dají koncáci a stačí mi to nebo si řeknu, že na koncáky "budu hodný", dám jim to "za pusu", nabalím jich tlupu a zkusím si něco nasát od poskytovatelů obsahu. Samozřejmě druhý přístup má nutnou podmínku, že musím držet trubky k významné skupině zákazníků poskytovatele obsahu.... Takže dokud nejsem držitelem té významné tlupy zákazníků, tak jen nechápavě a pohoršeně kroutím hlavou a pracuji na tom, abych je získal.

Trošku to uhnulo od půvovního. Zkrátka zkouší jiný model, jak si vydělat. Buď žiju z toho, co mi dají koncáci a stačí mi to nebo si řeknu, že na koncáky "budu hodný", dám jim to "za pusu", nabalím jich tlupu a zkusím si něco nasát od poskytovatelů obsahu. Samozřejmě druhý přístup má nutnou podmínku, že musím držet trubky k významné skupině zákazníků poskytovatele obsahu.... Takže dokud nejsem držitelem té významné tlupy zákazníků, tak jen nechápavě a pohoršeně kroutím hlavou a pracuji na tom, abych je získal.

0 x
0 x
Daniel Tasáry
jo, akorát mě zaráží několik věcí. Jedna je třeba ta, že jestli mě se zvedne zahraniční trafik protože SH to pouští přes zahraničí... nezvedne se náhodou zahraniční trafik i SHčku? Pak v tom nevidim žádnou výhodu pro SH když i oni budou muset zaplatit silnější zahraniční konekt. Navíc to dokazuje jak je ten net dojebanej 

0 x
hapi píše:jo, akorát mě zaráží několik věcí. Jedna je třeba ta, že jestli mě se zvedne zahraniční trafik protože SH to pouští přes zahraničí... nezvedne se náhodou zahraniční trafik i SHčku? Pak v tom nevidim žádnou výhodu pro SH když i oni budou muset zaplatit silnější zahraniční konekt. Navíc to dokazuje jak je ten net dojebanej
Pri te cene, za kterou transit kupuji, je to myslím jedno. Koukněte se i na jiné společnosti, které v NIXu nepeerují a taky Vás nutí do služeb a nebo šup do tranzitu.
0 x
Na domácí přípojku to jde. :-))) http://www.speedtest.net/result/3688392378.png
hapi píše:jo, akorát mě zaráží několik věcí. Jedna je třeba ta, že jestli mě se zvedne zahraniční trafik protože SH to pouští přes zahraničí... nezvedne se náhodou zahraniční trafik i SHčku? Pak v tom nevidim žádnou výhodu pro SH když i oni budou muset zaplatit silnější zahraniční konekt. Navíc to dokazuje jak je ten net dojebanej
To je takova hra nervu. Ani pro jednoho to neni vyhodnejsi, ale jeden obvykle nakonec vymekne a o to jde

0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Vase nazory me vyjma TTcka velice bavi.
Takze ja se mam podridit konkurenci a prodavat net pomalu za stovku a jeste mam mit super sit ktera zvladne nemozny?
Berte to tak. Ja jsem vlastnikem dalnice na ktery poustim koncaky a mam ji stavenou tak aby se tam mym klientum jezdilo pohodlne. To co vyberu na dalnicnich znamkach staci na bezne opravy a jednou za cas bud rozsirim pruhy nebo pridam dalsi pruh. Zkrátka podle počtu useru kteri mi tam jezdi a taky podle počtu peněz.
Všechno funguje krásně až do doby než po mojí dálnici začnou k mějm klientům jezdit kamiony od YouTube, Netflix, Stream.cz apod. Nejenom že za používání mojí dálnice nic neplatí, přeci si je objednali moji klienti a oni pouze jedou k nim. Ale navíc jezdí s kamiony který jsou přetížený, často jezdí rychleji než je povoleno. Důsledek je jasnej. Dálnice to přestává stíhat, je časteji rozbitá, tvoří se kolony a klienti prostě musí víc čekat.
Řešení? Buď mi dá někdo dotaci (což pochybuju), nebo zvednu cenu dalničních známek - cenu internetu, což se klientům nebude moc líbit ale v určité míře by to šlo a nebo zavedu dálniční známky i pro kamiony, aby když po mojí dálnici jezdí tak taky vydělávali na její opravy a vylepšení.
Ano C je správně. Je logické chtít po Googlu peníze za to že vydělává na mé infrastruktuře. Protože díky jeho službám roste potřeba kapacitnějšího internetu daleko více než dříve a investice do nových technologií není zrovna levná záležitost. Vemte si třeba cenovej rozdíl mezo 100M rádiem a Gbit rádiem?
Aha a jsme doma.
Tím chci říct: strčte si síťovou neutralitu do řiti a nebo začněte něco dělat s tím že telekomunikační trh je tu v prd*** a lidi platí za internet žalostně málo.
Ten kdo bude stejně blbě jako Hapi nadávat, že tu chce někdo vydělat, tak by si měl uvědomit že mezi dobročinou činností a podnikáním je celkem velkej rozdíl a to sice ten, že podnikání je hlavně za účelem ZISKU. Takže ano, já chci vydělánat prachy a nestydím se to tu říct. Jestli vy ostatní to tak nemáte a děláte to pro dobrej pocit, že můžete někoho připojit na internet, já Vám to neberu. Ale s podnikáním to nemá nic společnýho a nechápu proč nejste CZF.
Takze ja se mam podridit konkurenci a prodavat net pomalu za stovku a jeste mam mit super sit ktera zvladne nemozny?
Berte to tak. Ja jsem vlastnikem dalnice na ktery poustim koncaky a mam ji stavenou tak aby se tam mym klientum jezdilo pohodlne. To co vyberu na dalnicnich znamkach staci na bezne opravy a jednou za cas bud rozsirim pruhy nebo pridam dalsi pruh. Zkrátka podle počtu useru kteri mi tam jezdi a taky podle počtu peněz.
Všechno funguje krásně až do doby než po mojí dálnici začnou k mějm klientům jezdit kamiony od YouTube, Netflix, Stream.cz apod. Nejenom že za používání mojí dálnice nic neplatí, přeci si je objednali moji klienti a oni pouze jedou k nim. Ale navíc jezdí s kamiony který jsou přetížený, často jezdí rychleji než je povoleno. Důsledek je jasnej. Dálnice to přestává stíhat, je časteji rozbitá, tvoří se kolony a klienti prostě musí víc čekat.
Řešení? Buď mi dá někdo dotaci (což pochybuju), nebo zvednu cenu dalničních známek - cenu internetu, což se klientům nebude moc líbit ale v určité míře by to šlo a nebo zavedu dálniční známky i pro kamiony, aby když po mojí dálnici jezdí tak taky vydělávali na její opravy a vylepšení.
Ano C je správně. Je logické chtít po Googlu peníze za to že vydělává na mé infrastruktuře. Protože díky jeho službám roste potřeba kapacitnějšího internetu daleko více než dříve a investice do nových technologií není zrovna levná záležitost. Vemte si třeba cenovej rozdíl mezo 100M rádiem a Gbit rádiem?
Aha a jsme doma.
Tím chci říct: strčte si síťovou neutralitu do řiti a nebo začněte něco dělat s tím že telekomunikační trh je tu v prd*** a lidi platí za internet žalostně málo.
Ten kdo bude stejně blbě jako Hapi nadávat, že tu chce někdo vydělat, tak by si měl uvědomit že mezi dobročinou činností a podnikáním je celkem velkej rozdíl a to sice ten, že podnikání je hlavně za účelem ZISKU. Takže ano, já chci vydělánat prachy a nestydím se to tu říct. Jestli vy ostatní to tak nemáte a děláte to pro dobrej pocit, že můžete někoho připojit na internet, já Vám to neberu. Ale s podnikáním to nemá nic společnýho a nechápu proč nejste CZF.
0 x
Bývalý ISP...
a přesně kvůli tomhle nemaji místní lidé rádi velké ISPíky
nic ve zlém 

0 x
To je takový problém prostě udělat nějaký "maxi" tarif, tedy sice ne garant ale jinak neomezený síťově neutrální a prostě zpoplatnit ty "laciné" tarify? Prostě pokud si zákazník koupí dražší dálniční známku, neřešíš jeho kamiony, kamiony k ostatním budou platit.
P.S.: Prosím o smazání pokud je to hovadina
P.S.: Prosím o smazání pokud je to hovadina
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
Tomáš Nesrsta píše:Vase nazory me vyjma TTcka velice bavi.
Aha a jsme doma.
co je to vlastně to tvoje VYDĚLÁVAT?
přeci všichni tu vyděláváme i Hapi vydělává, ne?
pokud tu někdo chce za málo muziky hodně peněz, tak lze to, například vyrábět fiktivní daňové doklady i tak se tu dá vydělávat

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:
co je to vlastně to tvoje VYDĚLÁVAT?
přeci všichni tu vyděláváme i Hapi vydělává, ne?
pokud tu někdo chce za málo muziky hodně peněz, tak lze to, například vyrábět fiktivní daňové doklady i tak se tu dá vydělávat
Vydělávat znamená generovat zisk. Generovat zisk znamená, že máš vlastní jmění větší než cizí zdroje.
Nejlepší na pochopení toho, co je generovat zisk, je skočit do banky a zeptat se na úvěr.

Vím že nemáš rád dluhy, neva nezadlužuj se, jen zkus požádat.. uvidíš, někdy to bývá hořká pilulka ..
0 x
Otevrel si hospodu a pak u vadi, ze tam chodi lidi... jiny primer nemam.
Patrne by nekteri meli do svych VOP dat, ze ej zakazano jejich Internet pouzivat...
PS.: pretizene nakladaky si v pojeti internetu nejak neumim predstavit... Budto mam kvalitni a sirokou dalnici nebo ne. Pokud mam uzkou okresku a vydavam ji za triproudou dalnici tak je to predevsim klamani zakaznika a ne problem zakaznika, ze na te ceste jede kamionem...
Patrne by nekteri meli do svych VOP dat, ze ej zakazano jejich Internet pouzivat...
PS.: pretizene nakladaky si v pojeti internetu nejak neumim predstavit... Budto mam kvalitni a sirokou dalnici nebo ne. Pokud mam uzkou okresku a vydavam ji za triproudou dalnici tak je to predevsim klamani zakaznika a ne problem zakaznika, ze na te ceste jede kamionem...
0 x
bSir píše:Otevrel si hospodu a pak u vadi, ze tam chodi lidi... jiny primer nemam.
moc doblý panéé móc doblý, to kužéé móc doblý, to ne košiška to kúže, moc doblý ...
množství přenášených dat nesvědčí zas tak moc o kvalitě dálnice .. .) a ne vždy to nejlevnější je to nejlepší
edit: s hospodou je to blbej příměr, už jsem mnohokrát zažil, že po nadměrné konzumaci, pár lidí z hospody vyhodili

0 x