❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak reagovat na žádost PČR?
Re: Jak reagovat na žádost PČR?
A ještě jim bude muset udělat rychlokurz síťování, vysvětlit co je IP adresa, MAC adresa a NAT, protože většinou to vyšetřuje člověk co o tom neví vůbec nic, nebo v nejlepším případě už nějaké znalosti má, ale potřebuje ty informace ve dvou verzích, jednu pro sebe a druhou BFU pro státního zástupce, aby mu to vůbec vzal.
0 x
T-T
on to nemusi byt zrovna gauner, staci kdyz si user pusti torrenta a maler se klube na svet .
Taky se nam to kdysy stalo , sice ne od PCR , ale od nejake jine organizace (uz nevim od jake) , poslali nam takovych udaju, ze nam bylo na prvni ppohled jasne o koho jde.
Udelali jsme na nej taky bububu a byl klid.
Ale to bylo cca 7let zpet , od te doby nikdo.
Taky se nam to kdysy stalo , sice ne od PCR , ale od nejake jine organizace (uz nevim od jake) , poslali nam takovych udaju, ze nam bylo na prvni ppohled jasne o koho jde.
Udelali jsme na nej taky bububu a byl klid.
Ale to bylo cca 7let zpet , od te doby nikdo.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Tak to víš, uživatele si moc nevybereš. Zvláště, pokud se přípojí přes free hotspot
Ale vzhledem uvedení času na sekundu přesně, bych to tipoval na odeslání nějakého podvodného mailu, zadání falešného inzerátu apod.

0 x
Nejcastejsi je vyhrozovani a podobny delikty
znate kauzu borce, co vyhrozoval adminovi idnes? Nakonec ho i odsoudili... Nas byvaly zakaznik;-)

0 x
A nebo o tom ví relativně dost ... a ty jdeš vysvětlovat, cos to kde ukradl. A hodinu trvá, než s tebou přestanou jednat jako se zločincem, jelikož teprve potom pochopí záznam v RIPE
A že je opravdu divné, že bych vlastnil čtyři tisíce IP adres.

tom-tom píše:A ještě jim bude muset udělat rychlokurz síťování, vysvětlit co je IP adresa, MAC adresa a NAT, protože většinou to vyšetřuje člověk co o tom neví vůbec nic, nebo v nejlepším případě už nějaké znalosti má, ale potřebuje ty informace ve dvou verzích, jednu pro sebe a druhou BFU pro státního zástupce, aby mu to vůbec vzal.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Tak o tom tak přemýšlím a to chce PČR je důkazně dost slabý. Dnes je v každém bytě WiFina a připojit se na souseda není zas tak těžký.
0 x
helapc píše:Tak o tom tak přemýšlím a to chce PČR je důkazně dost slabý. Dnes je v každém bytě WiFina a připojit se na souseda není zas tak těžký.
To sice ano, ale dukazni bremeno pak uz bude toho majitele WIFI ze to neudelal.
0 x
Souhlas, jen mi to přijde jako marná snaha PČR.
Autoroj příspěvku: Pošli jim log s IP adresama a MAC adresama co tě napadnou stím, že je to hotSpot v místní hospodě.
Autoroj příspěvku: Pošli jim log s IP adresama a MAC adresama co tě napadnou stím, že je to hotSpot v místní hospodě.
0 x
jo, a oni pujdou a budou zkoumat tvoji síť jestli je to tak... hmm
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
No, a nebo skutečně půjdou za chudákem majitelem hospody, budou po něm chtít kamerové záznamy z té doby a bůhví, co je ještě napadne. Tudy cesta nevede. Poslal jsem jim vysvětlení, že bližší info zjistit nelze. Tak uvidíme, jestli to nechají být nebo se v tom budou více šťourat.
0 x
DarkLogic píše:2) Neměli jsme aktivní logování provozu, ačkoliv je to čerstvý případ teď z podzimu, kdy jsme ho už měli zase dělat.
Prosím máte někdo informace ve kterém zákoně to aktuálně je a jaké jsou teď pravidla? Přišla nám žádost na komunikaci rok a půl starou, tak jsem bádal co musíme/nesmíme...
Dohledal jsem vyhlášku ze sbírky 485/2005 a že je zrušena vyhláškou 94 ze sbírky 94/2011. Nevidím u ní, že by byla zrušena a žádnou další novější vyhlášku jsem nenašel. Už pak jen informaci, kde to popisují právníci pro normálního člověka a tedy, že je zakázáno cokoliv vydávat a uchovávat.
0 x
zaznamy by se mely uchovavat max. 6mesicu , teda alespon to tak bylo ,
soucasnou legislativu neznam , je v tom bordel ,
momentalne taky nelogujeme , hlavne kvuli tomu, ze nam stary server odesel a nemeli jsme cas (a ani chut) tohlecto zatim resit
soucasnou legislativu neznam , je v tom bordel ,
momentalne taky nelogujeme , hlavne kvuli tomu, ze nam stary server odesel a nemeli jsme cas (a ani chut) tohlecto zatim resit
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Tak jsem ještě zavolal na ČTÚ. Je to jak říkáš, půl roku. Aktuálně k tomu platí paragraf 97 a upřesňuje to vyhláška 357 z roku 2012.
0 x
Na koho se na ministerstvu obrátit pro schválení sestavy a software pro logovani? Klidně do sz
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí