Zdravím,
chci se zeptat - poslední dobou se dost nekorektně chová gw.
Stále lezou RX Errory i po výměně síťovky, patchcordu, atp. Při kontrole "jakoby" zmizí traffic a je to vidět i v grafu, že v jednu chvíli zmizí úplně a další vteřinu tam naskočí traffic přes 1Gbps (propoj ethernet skrze cat. 6e). Ale pingy se neztrácí.
více v příloze
Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problém - x86, traffic a rx errors
Zkusil bych upgrade v 6.7 - neco podobneho se mi taky stavalo (i kdyz ne tak silene moc Rx erroru) a problem ted nepozoruji. zvlastni je ze pred verzi 5.25 sem tam mel nejakou nizsi petkovou verzi a tam to nedelalo
0 x
Jan Ptáček
Upgrade zkusim tedy dnes v noci a uvidím. Pak dám echo.
Každopádně nějakej nápad s těma erorrama? Může to dělat podstatně vyšší vytížení jednoho jádra?
Každopádně nějakej nápad s těma erorrama? Může to dělat podstatně vyšší vytížení jednoho jádra?
0 x
rozhodne muze, resp. cely ten router (aspon dle meho vkusu) je uz hodne za svou vykonovou hranici...
0 x
Jan Ptáček
Na bráně jsem měl nějaké obyč. 2 jádro a obyč. desku, jel jsem dlouho na 4.17 , kde bych řekl že nebyl problém. Ale více méně jsem chtěl použít už vyšší verzi, kvůli lepšímu rozložení zátěže mezi jádra, protože vytíženost byla už vysoká. Na 5.x začali ve velkém už naskakovat errory, sice byla vytíženost lepší, ale jakmile teklo ve špičce více dat přes síťovku naskakovaly ve velkém. Nevěděl, jsem jestli to už nedá síťovka a nebo spíš že to drhne na výkonu procesoru.
Dal jsem desku supermicro a osadil Quad-Xeon. S problémem tuhnutí na 5.x jsem se dostal až do 6.x verze, kde už to maká, ale errory tam jsou stále, ale už minimální. (o několik řádů) .
Dal jsem desku supermicro a osadil Quad-Xeon. S problémem tuhnutí na 5.x jsem se dostal až do 6.x verze, kde už to maká, ale errory tam jsou stále, ale už minimální. (o několik řádů) .
0 x