Zdravím,máte někdo zkušenosti s tímto http://aukro.cz/laser-6000-mw-nebezpecn ... 45425.html ? Je opravdu tak nebezpečný že to bez brýlí nepůjde, případně co je to přesně a za brýle?
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
laser 6W do ruky, zkušenosti
laser 6W do ruky, zkušenosti
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
pokud se náhodou paprsek od něčeho odrazí tak máš smůlu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Podle mě je to jen napsané, skutečný výkon bude tak kolem několik stovek mW, mam doma 1W psanejch a dost se zahřívá, tak na 6W bude potřeba nějaký chlazení.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
To bude tak 600mW spise - jinak by to chtelo dost chlazeni a i lepsi baterku. A bryle a uzavrena mistnost je nutnost uz od 100mW, jinak je velike rizko poskozeni zraku. Na tohle by mel byt zbrojni pas.

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
a co je to vlastně za brýle jaký mají filtr?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
jestli tim jdou propalovat konkurencni anteny, tak je to velice dobry darek k Vanocum 

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
podobnymi lasery se na youtube propaluji balonky behem treba 1s a zapaluje papir za o neco malo delsi dobu, rozhodne to muze mit realnych 6W. V tom pripade jakykoli nahodny odraz do oka znamena poskozeni, pri delsim osviceni i trvale, pozor na to.
0 x
Balonek ti praskne už při 50mW, papír zapalí už při 100-200mw, při výkonu 6W už propaluje dřevo to určitě toto umět nebude!
0 x
xxpaja píše:Balonek ti praskne už při 50mW, papír zapalí už při 100-200mw, při výkonu 6W už propaluje dřevo to určitě toto umět nebude!
Zdravím,
pokud jde o výkon nutný k propálení daného materiálu, je zda silná závislost na vlnové délce toho laseru. Některý laser propálí ocelovou desku, ale má co dělat s papírovou podložkou.
mpcz, 05/12/2013
0 x
nevíte prosím kde se prodávají laserové řezáky třeba na plechy, nemohu to nikde najít všude jen nabízejí že mi to uříznou...
0 x
okoun píše:nevíte prosím kde se prodávají laserové řezáky třeba na plechy, nemohu to nikde najít všude jen nabízejí že mi to uříznou...
Zdravím.
Nikde. Ale jestli máš pár volných mega, tak ano.
mpcz, 05/12/2013
0 x
co to řezat plazmou? 6W laserem neuřízneš ani kus plechu pokud na to nemáš den volna
to je tak max na nějaký plastový věci a i tak to bude dlouho trvat a nedejbože když budou ze světlého materialu.

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
mpcz píše:okoun píše:nevíte prosím kde se prodávají laserové řezáky třeba na plechy, nemohu to nikde najít všude jen nabízejí že mi to uříznou...
Zdravím.
Nikde. Ale jestli máš pár volných mega, tak ano.
mpcz, 05/12/2013
no mě zajímá v čem je problém že to stojí tolik peněz?
0 x
Protoze ten laser ma stovky wattu az jednotky kilowattu, vetsina masin navic reze v atmosfere.
Nez se zacnes ptat na vodu, tak si dovolim upozornit na tlak v jednotkach tisic baru.
Ale zkus se zeptat v Treskoprskach, treba na neco prijdete.
Nez se zacnes ptat na vodu, tak si dovolim upozornit na tlak v jednotkach tisic baru.
Ale zkus se zeptat v Treskoprskach, treba na neco prijdete.
0 x
ok takže normální smrtelníci mají smůlu a musejí stále pilovat pilníkama
no myslel jsem že doba trochu pokročila a bude toto dostupnější

0 x