❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak se dostat vzdáleně do TP-linku AP u klienta?

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

jak se dostat vzdáleně do TP-linku AP u klienta?

Příspěvekod okoun » 11 years ago

Už se mi párkrát stalo, že jsme zapomněl v tplinku u klienta, který ho má jako domácí apčko povolit vzdálený přístup a nemoůžu mu tedy třeba na dálku změnit heslo na wifi. Zkoušel jsem to obejít tím že jsem si udělal na MK u klienta do jeho sítě třeba ppptp server, tedy VPN a stejnak TPlink poznal, že přicházím z jiné sítě než je on, což nevím tedy jak to poznal ale nepustil mě. Chci se zeptat dá se tam nějak dostat? a nebo budu muset startovat auto a zaject k routeru?

Díky
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

No já ti nevím - ten MK je pro toho tplinka stále na WAN straně, ne? Tedy takto to neobejdeš. Musíš se dostat na jeho LAN stranu - tedy nejspíš buď autem, nebo nějakým typem vzdálené plochy.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

za blbost se plati :) nejses prvni, zapomina hodne lidi, zapnout u klienta pristup z WAN je proste vec co cloveka v dobe nastavovani moc nezajima a takhle to dopada...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun

No pozor MK není pro něj ve WANce ale v LAnce protože TPlink je v bridge, modrá zdířka není zapojena.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

to téma už tu někde je. Pohledej, řešilo se...
0 x

ludvik

Určitě se to řešilo ...

problém máš v tom, že ten tplink nemá default gateway. Případně pokud má, tak špatně. Takže to řeší SNAT/DNAT na tom mikrotiku. Ale neřeší to to, že tato konfigurace je poněkud hodně podivná.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

V bridgi si vezme novou IP z dhcp (dejme tomu 10.0.0.12) ale porad si drzi svou tovarni (192.168.0.1), takze pokud by na MK interface priradil 192.168.0.2 a routu na 192.168.0.1, takse tam dostane ;-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

ludvik

tplink má na LAN straně DHCP klienta? To se mi nějak nezdá ... má tam server.
0 x

okoun

nejde tam uděla dhcpclient a a pokud jde o ip na straně LAN tak tu vždy ručně měním 192.168.0.1 tam nikde není.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

bridge - tzn. dhcp server se mu vypne
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

ludvik

Bavíme se vůbec o tom samém? Ještě jsem neviděl tplink, který by šel přepnout do bridge. Netvrdím, že neexistuje, ale docela pochybuju ... Jde tak použít, to jo, když nepoužiju WAN port.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

TPlink 543 apod starsi to umely co vim, ty nove 340/740 umi prt, jen AP mod coz staci :)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))