Ahoj,
mám klienta SXT Lite5 připojeného na omnitik. Download mu jede v pořádku, ale když začne uploadovat, tak se mu SXT zrestartuje. Na SXT je ROS 6.5 a FW 3.10. Jednotku i napájení jsem už zkoušel vyměnit, dát starší ROS, ale dělá to stále. jiní klienti (taky SXT a stejná konfigurace) na AP tento problém nemají. Už tak trochu nevím co s tím, může to být třeba kabelem?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SXT Lite5 restarty
Signál a CCQ mají jaké? V jaké normě jaká šířka kanálu? Co log v jednotce co píše?
0 x
-66/-64 dBm
62/86 %
5G-N 20MHz
log:
.....
Jan/01/2002 02:00:04 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown
Jan/01/2002 02:00:15 wireless,info 00:0C:42:XX:XX:XX@wlan2 established connection on 5700000, SSID AAA
Nov/03/2013 15:30:38 system,info,account user admin logged in from X.X.X.X via winbox
Jan/01/2002 02:00:15 wireless,info 00:0C:42:XX:XX:XX@wlan2 established connection on 5700000, SSID AAA
Jan/01/2002 02:00:19 system,info,account user admin logged in from X.X.X.X via winbox
....
62/86 %
5G-N 20MHz
log:
.....
Jan/01/2002 02:00:04 system,error,critical router was rebooted without proper shutdown
Nov/03/2013 15:30:38 system,info,account user admin logged in from X.X.X.X via winbox
Jan/01/2002 02:00:19 system,info,account user admin logged in from X.X.X.X via winbox
....
0 x
Jestli to dělá i jiná jednotka tak bych vyzkoušel opravdu jiný kabel nebo zkusit přecvaknout. Co dělá CCQ když to zatížíš? Vyzkoušej bandwidth test nejdřív z klientskýho SXT jestli to taky zdechne a pak z PC co je připojenej na kabel.
0 x
goblajz píše:Jestli to dělá i jiná jednotka tak bych vyzkoušel opravdu jiný kabel nebo zkusit přecvaknout. Co dělá CCQ když to zatížíš? Vyzkoušej bandwidth test nejdřív z klientskýho SXT jestli to taky zdechne a pak z PC co je připojenej na kabel.
Zdechne to i pri bandwith testu prave. CCQ tezko rict co presne dela, jakmile ho pustim tak se to restartuje uplne okamzite, takze se mi to odpoji..
0 x
napajeji zdroj...i pri totalne bidnem ccq se nesmi samo sxt resnout...a nebo vadne SXT. Jestli ma klient nervy OK, udelej vymenu nejprv zdroje a esi nic, tak i SXT.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pcwifi píše:napajeji zdroj...i pri totalne bidnem ccq se nesmi samo sxt resnout...a nebo vadne SXT. Jestli ma klient nervy OK, udelej vymenu nejprv zdroje a esi nic, tak i SXT.
Klient nervy má, naštěstí se to děje u kamaráda. Zdroj i sxt jsem už vyměnil viz. první příspěvek.. akorát jsem blb a udělal jsem to v opačném pořadí, tak mě teď napadá jestli opravdu nebyl vadný ten zdroj a nerozesral mi i další sxt..
0 x
Délka kabelu? Zdroj jsi měnil za stejný typ? Jaký je to zdroj? Jestli origo 24V, 0,38A, tak vyměnit za alespoň 0,8-1A.
0 x
k SXT a navic k r2, co nema ani high power kartu neni nutno, ten origo 24V/0,38A dostacuje v pohode...za stare doby mi RB433AH s 3x UB5 utahl 24V / 0,8A 

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Nedostačuje. Pokud je kabel k SXT delší, řekněme 40 a více metrů, tak to ten slabší zdroj nedá. To je vyzkoušené.
0 x
Vyměnil jsem to za jiný orig., kabel má cca 30m, zkusím výkonnější zdroj a dám vědět.
0 x
SXT lite5 + 101 metrů kabelu FTP drát DATACOM cat.5e OUTDOOR + ubnt poe 24V/0,5A ...od instalace o něm nevím. Uptime 74d 

0 x
30m ještě není moc. Párkrát se nám stalo, že se SXTčko (Lite5) chovalo divně. Buďto se restartovalo, nebo vypadával ping, latence šla nahoru a podobně. Osadili jsme silnější zdroj a bezproblémů. Vždy to bylo na dlouhém kabelu. 50,60, 80m a podobně. Kabel klasika indoor Solarix Cat.5. Ostatně u SXT se každou chvílí objeví úplně jiný zdroj. Jednou malý s 0,3A a potom 0,8A.
Zkontroluj konektory, jestli je máš správně nacvaknutý.
Zkontroluj konektory, jestli je máš správně nacvaknutý.
0 x
-
Me volal klient, ze se mu to za vikend 5 odpojilo. Pry si myslel ze je to normalni, ale nekdo mu rekl, ze neni. Chyba byla v prehozenem 3 a 4 dratu (zelenobily a modry). Jsem se divil, ze to jelo. Vizualne jsem na to cumel a nic, az merak mi rekl, ze je prehozen drat. Od te doby kazdy drat merim, nez od nej odejdu.
0 x