❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EPS CyberPower

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
DarkLogic

Re: EPS CyberPower

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

Je pravda, ze klasicka UPSka je o neco rychlejsi v prepinani, ale taky se mi nestalo, ze by rychlost/pomalost prepnuti zpusobila restart.

Musim taky potvrdit, ze aspon ta nejmensi verze dava na vystup 220 V (a sama to na displeji pise), ackoliv v konfiguraci je nastaveno, ze ma davat 230 V. Ale na druhou stranu...cemu to vadi? Neznam zarizeni, ktere by s tim melo problem. V bezne el. siti jsou vetsi vykyvy.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 11 years ago

Tak ako hm....? rebootne sa pri vypadku HW alebo nie? :D
0 x

DarkLogic

Tak asi záleží, jak který HW je citlivý na dobu přepnutí, ne? :-)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

je to hodne i o zdroji k tomu ci onomu RB ci PC ... kvalitni pc zdroje vydrzi bezne vypadky ... napriklad kdyz me u domu predelaval CEZ vedeni ... bezne me vypla tv, video ... ale pc ani nemrknul ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

midnight_man

0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 11 years ago

midnight_man píše:Tak ako hm....? rebootne sa pri vypadku HW alebo nie? :D

Já bych rád řekl že ne, ale zatím má opačnou zkušenost, ale ještě jsem nezkoumal proč. Mám verzi CPS3500PRO, která je připojená do http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=14
V posledním měsíci tu e-on laškoval a shodil mě všechny zařízení zatím = nereagovalo to jak mělo. Ale jak píši, nenašel jsem odvahu to zkusit znovu úmyslně.

Napadlo mě jestli v tom nemá prsty ta APC potvora, která je krmena z jedné strany přes EPS a z druhé strany přímo ze sítě.
0 x

Voju
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Voju » 11 years ago

Dovolím si také přispět naší troškou do mlýna.
Na síti jich máme nasazeno v současné době 18 kousků, mnohé z nich již máme přes rok. Používáme CPS600E a CPS1000E, šestistovky standardně s 100AH bateriemi, k tisicovkám máme připojeny 2x100AH. Většina z nich drží hlavní body sítě, standardní vybavení co se v síti nachází jsou AD55/AD155 trafa pro POE 24V, běžně dostupné Gbit POEčka s 45-54V, hloupé switche i ty chytřejší (HP5120, HP4800) a na jedné z nich rovněž sedí MeanWell 48V/120W, dva počítače postavené na supermicru.
Na všech místech nemusíme řešit krátkodobé výpadky, které vykryjí právě EPSky, při dlouhodobějších výpadcích pak nemusíme řešit, kterej chudák bude půl dne dřepět vedle centrály a hlídat jí, aby nám jí méně majetný spoluobčan neodnesl. Stačí mít v záloze alespoň dvě stále nabité 100AH baterie a dovézt je na místo problému, kdy tím pádem má EPSka k dispozici až 400AH hodin, nemusíme nikterak razantně řešit ani pěti-osmihodinové výpadky dodávky el. energie.
Standardně nepřetěžujeme EPSky přes 40%, v případě že se tak stane, jde na bod místo šestistovky tisícovka. Jinak se EPSky mají tendenci přehřívat, tím pádem více hlučet a snižuje se doba, kdy nám odzálohuje bod.

Vypozorovali jsme zatím jenom jedno nepříjemné chování EPSek - pokud jí posadíte za jistič, kde si nebude moci špičkově (po obnovení elektřiny elektřiny) sáhnout pro cca 10-12A, shodí vám jistič + se nepříjemně kousne - poznáte to podle konstantního pískotu na celé kolo a podle toho toho, že vám přestane držet zazálohovanou technologii.

Co se týče otázek ohledně přepínacího času, vše je jenom o konfiguraci stroje a jejím zatížení, nikdy jsme neřešily problém, že by nám přepnutí na baterie rebootlo jakékoliv zařízení. Nejdůležitější je přenastavit vstupní a výstupní napětí (nikdy jsem se nesetkal s tím, že mi z ní lezlo něco neslušného) + nabíjecí proud, který je vyjádřen v procentech - tím můžete razantně pomoci životnosti baterie a také si tím budete moci nabít baterii na plnou kapacitu.

Snad jsem s tím někomu pomohl, pokud má někdo bohatější zkušenosti, budu také rád za ponaučení :)
0 x
Michal Vojáček, CC INTERNET s.r.o.

DarkLogic

K tomu nabíjecímu proudu...kolik teda nastavuješ? Pokud používáš 100 Ah baterky, tak by výchozí nastavení (100 % nabíjecího proudu) mělo být přece OK.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

ja nastavuju vzdycky desetinu kapacity baterie...
0 x
Jan Ptáček

Voju
Kontaktovat uživatele:

Na EPSky máme nastavený nabíjecí proud 50% pro 100AH baterku, což je nabíjení kolem 5A. Jak šestistovka, tak i tisícovka mají stejný nabíjecí proud, tj. max 10A. Vyšší nabíjecí proud zkracuje životnost baterek, nižší nabíjecí proud pak dlouho nabíjí a baterii ani nedobije do plné kapacity.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

desetina kapacity je spravne
0 x
- programming
- development
- education

midnight_man

aj pri 50% nabijacom prude to vyhodi 10A istic? Inak konecne nejake slova do boja :) Teraz nasleduje druhy problem, kde ich kupit. Na IPmedii 0ks skladom a na dopyt po nich nam samozrejme nik neodpisal. Ma to aktivne chladenie?
0 x

Voju
Kontaktovat uživatele:

10A jistič to udrží, ale standardní 6A nebo větší jističe s nedostatečnou rezervou jdou do kolen :)
Na IPMedii je nejlepší přímo zavolat a chtít někoho kompetentního, telefon zvedají tvorové podivných existencí. Standardně když si je v IPmedii objednáme, doručí nám je - jenom to není hned, čekací doba cca 2-3 týdny..
Co se týče chlazení, tak ano. Má to zabudované větráčky, které při vyšší zátěži a teplotě sepnou a ofukují měnič...
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 11 years ago

U verze cyberpower CPS1000 se mi ted stalo, ze po vybiti baterie a znovuzapojeni elektriny mi UPS nabehla, ale jela jen cca 3 min. Kdyz jsem na sajt prijel,nesvitila, nesla zapnout ani kdyz jsem mackal ten kolebkovy vypinac. Musel jsem ji vytahnout ze zasuvky a po zapojeni se rozjela. Trochu me ten vyjezd nastval. Navic se mi nezda dobijeci proud. Merakem jsem nameril 0,5A misto 10A. 130Ah baterie se za dva dny nedobila. Ten dobijeci proud jsem neresil, rikal jsem si, treba ta UPS vi co dela a bude ten proud postupne zvysovat.
Priklad. Eon vypl elektrinu v patek a sajt jel na baterii 5,5hodiny. V pondeli e-on vypl elekrinu a sajt jel jen 2,5 hodiny, takze se za dva dny baterie nedobila, mozna vadny kus. Baterie je nova.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

nova baterie nutne neznamena, ze je bez zavad ... zkus prohodit za jinou pokud mas ... slusna upska nez by zabila nabijec / baterku, tak snizi amperaz :)
0 x
- programming
- development
- education