❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

stožár - výrobce?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
svestka
antispam: Ano

Re: stožár - výrobce?

Příspěvekod svestka » 11 years ago

Ice_Mann píše:
4gd1 píše:Ale je to drahé oproti výpletu s kulatinkama, jak materiálově, tak i při zinkování kvůli hmotnosti. Také náročnější na přípravu, tam nejde ledasco dovařit ci nafušovat, musí to bát přesné jinak se to pokřiví. Neví někdo jestli cena stožáru od jaliho je včetně patky atd, nebo jen železná konstrukce ? Přece jenom nějakých 57k je to docela dost..

Cena byla komplet včetně patky do betonu a pevnostních šroubů. Stavěli jsme jej asi před půl rokem. Celkově to vyšlo včetně betonu rozvaděče oplocení , bagru zemnění a hromady dalších prkotin na cca 230k . Kdyby jste chtěli můžu nahodit pár fotek. A nebo se na to můžeš přijet z Olomouce podívat ( cca 35 km) :-)

Byl by k tomu nějaký "Excelový" rozpočet? (příhrada, oplocení, výkop pro eon, výkop pro beton, beton samotný, rozvaděč, ... milion dalších věcí, ...).
Něco teď tvořím a beru to poctivě, a ta spousta položek začíná, hlavně cenově, nabývat obřích rozměrů.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Ice_Mann

Příspěvekod Ice_Mann » 11 years ago

svestka píše:
Ice_Mann píše:
4gd1 píše:Ale je to drahé oproti výpletu s kulatinkama, jak materiálově, tak i při zinkování kvůli hmotnosti. Také náročnější na přípravu, tam nejde ledasco dovařit ci nafušovat, musí to bát přesné jinak se to pokřiví. Neví někdo jestli cena stožáru od jaliho je včetně patky atd, nebo jen železná konstrukce ? Přece jenom nějakých 57k je to docela dost..

Cena byla komplet včetně patky do betonu a pevnostních šroubů. Stavěli jsme jej asi před půl rokem. Celkově to vyšlo včetně betonu rozvaděče oplocení , bagru zemnění a hromady dalších prkotin na cca 230k . Kdyby jste chtěli můžu nahodit pár fotek. A nebo se na to můžeš přijet z Olomouce podívat ( cca 35 km) :-)

Byl by k tomu nějaký "Excelový" rozpočet? (příhrada, oplocení, výkop pro eon, výkop pro beton, beton samotný, rozvaděč, ... milion dalších věcí, ...).
Něco teď tvořím a beru to poctivě, a ta spousta položek začíná, hlavně cenově, nabývat obřích rozměrů.

V excelu to zapracovany nemám , tak snad jenom v rychlosti:

Stožár - od Jaliho - včetně dopravy - 61k
Výložníky - od Jaliho - 10k
beton - 40k
bagr - 10k
rozvaděč - 25k
podstavec pro rozvaděč - 1k
oplocení - 15k
zemnění , HDP,kabeláž - 20k
rozvaděč NN - 10k
revize , projekt - 10k
kamery - 30k
nová UPS - 30k
práce (živnostník) - 20k
bečka piva , klobásky - 1k
jeřáb - 2k

fotky zde:

http://vrchonet.cz/index.php?page=galerie&kategorie=26
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Ten beton je ze zlata? :)
0 x

4gd1

Příspěvekod 4gd1 » 11 years ago

Nevím no, myslím si, že reálně bych byl schopen to zrealizovat o 30-40% levněji. Docela drahá výstavba . . .

Michal.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 11 years ago

Radek Úlehla píše:Ten beton je ze zlata? :)

Taky si myslím :) A nebo tomu udělal patku jak pro Eiffelovku :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Rozhodně je to krásná práce, ceny každý posuzuje jinak a podle svých možností, cena je podle mě rozumná - je v tom započítáno i to, co tam ostatní nepočítají. Mně přijde drahý akorát ten beton.
0 x

4gd1

Kvalitní a hezká práce je to každopádně . . .
0 x

Ice_Mann

jestli se dobře pamatuju , tak toho bylo 16m3 a je to B20. - když se dívám na fáčko , tak to nebylo 40k , ale 36k. - to co jsem psal výše byl jenom takový nástřel +/- autobus. - stavebniny měly na tom 70 Kč na 1m3

Nevím no, myslím si, že reálně bych byl schopen to zrealizovat o 30-40% levněji. Docela drahá výstavba . . .

Nechápu kde bys mohl ušetřit 40% nákladů - leda kdyby sis to posvařoval sám , beton namíchal v míchačce , místo pořádnyho rozvaděče tam dal sarell a napájel to bezdrátově. - je to o přístupu každého , jak si síť postaví.
0 x

4gd1

Nee, každý má jiné možnosti a jiné plány, také jsou jiné podmínky výstavby... V pohodě.
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 11 years ago

Ice_Mann píše:

jestli se dobře pamatuju , tak toho bylo 16m3 a je to B20. - když se dívám na fáčko , tak to nebylo 40k , ale 36k. - to co jsem psal výše byl jenom takový nástřel +/- autobus. - stavebniny měly na tom 70 Kč na 1m3

Aj tak je to celkom dost , ja som za 16m3 B20 aj s dopravou (20 km) dal zhruba polovicu.
0 x

Ice_Mann

Hatatitla píše:
Ice_Mann píše:

Aj tak je to celkom dost , ja som za 16m3 B20 aj s dopravou (20 km) dal zhruba polovicu.

každý má možnosti trošku jiné. mě to vychází na 2300 Kč s DPH a včetně dopravy 25km - podle mě v poho
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 11 years ago

Ice_Mann píše:

Tak to je pak jasné - na takový malý stožár narvat patku 16 m3 je úlet. A brutálně to prodražuje celou stavbu.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

hele na 25m stozarek mame 2,5x2,5x2,5m... to by melo byt nejak stejne :) cena betonu je hodne ruzna ... a taky o smlouvani a ruznych smlouvach a dohodach na betonarce :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:hele na 25m stozarek mame 2,5x2,5x2,5m... to by melo byt nejak stejne :) cena betonu je hodne ruzna ... a taky o smlouvani a ruznych smlouvach a dohodach na betonarce :)

a taky o tom, kolik do toho naházíš kamení :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

ja nedavam kameni, ja beru beton z mixu na dalnicni pilire ... tusim C30 nebo tak nejak to byvalo ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education