❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

stožár - výrobce?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
svestka
antispam: Ano

stožár - výrobce?

Příspěvekod svestka » 11 years ago

Pozná někdo kdo je výrobcem stožáru? Jde o 4ks zužujících se příhrad, každá 3m, dole šířka strany odhadem 60cm.
Případně pokud se tu najde majitel ... lokalita je obec Vápenná, okr. Jeseník.
Díky
Přílohy
100_6092.jpg
100_6092.jpg (107.22 KiB) Zobrazeno 2538 x
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

mě by jen zajímalo jak je na tom tento stožár se stabilitou, na obrázku není žádné kotvení, ale já mám dojem že když dám nahoru 90cm anténu tak bude problém, protože stožár je s kovu a kov prostě pruží, to by to muselo si myslím být hodně nadymenzované...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

no popravde na takovy stozar resp nad jeho pulku by 90tku daval asi jen blbec :)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun

no tak, já mám stožár s normální příhradou a mám tam kotvení a drží to jako bejk a anténa 90cm na špici, bez kotvení to tedy bylo tragické
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

Jali ma nekde v dokumentaci co se na nej muze dat a nemuze , nekde sem videl presny vypocty co s evetru tyce atd ....
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Je to projektované pro jednu 60tku parabolu úplně nahoře, pokud si pamatuji správně.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 11 years ago

myslím, že spíš na 90cm, jednu nahoře, ale prý v půlce může být hnízdo jak kráva a to už s tím nic neudělá
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 11 years ago

:D hnizdo jako krava je kolik m2 ? my ted se statikem pocitame nejake takove konstrukce a clovek se az divi co to muze udelat ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

okoun

no ono je to sice stabilnější jak klasická příhrada, nicméně si každý musí spočítat za jakou cenu, takový stožár bude stát 3x tolik než klasická příhrada s kotvením, takže bych se proněj rozhodl jen tam kde kotvení být nemůže.
0 x

LUKESM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUKESM » 11 years ago

Viktor Novotný píše::D hnizdo jako krava je kolik m2 ? my ted se statikem pocitame nejake takove konstrukce a clovek se az divi co to muze udelat ..

Joooo statici, to je zvlastni sorta lidi... Ale bohuzel maji na 99,9% pravdu.
0 x

4gd1

Příspěvekod 4gd1 » 11 years ago

To je pravda, jedna ze zásadních věcí je třeba výplet toho stožáru. V případě třeba malého půdorysu, třeba rozteč trubek 400mm a výpletu také z trubek, třeba 32mm bude nosnost daleko vyšší než u výpletu z kulati průměru 10mm.
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

4gd1 píše:To je pravda, jedna ze zásadních věcí je třeba výplet toho stožáru. V případě třeba malého půdorysu, třeba rozteč trubek 400mm a výpletu také z trubek, třeba 32mm bude nosnost daleko vyšší než u výpletu z kulati průměru 10mm.

Souhlas
mam zakladny 600x600 pruměr 50 a vyplet z trubek 25mm po 50cm a taky jsem se dohadoval s člověkem co dělal stožáry pro lukesm že tam mam dat radši draty a ja si stál za trubkama
Je pravda že ten vyplet nic nenese všechno nesou stojny ale ten vyplet je duležitej k tomu aby ty stojny zustaly na svým místě jak se pohnou je to na kašu
0 x

4gd1

Příspěvekod 4gd1 » 11 years ago

Ale je to drahé oproti výpletu s kulatinkama, jak materiálově, tak i při zinkování kvůli hmotnosti. Také náročnější na přípravu, tam nejde ledasco dovařit ci nafušovat, musí to bát přesné jinak se to pokřiví. Neví někdo jestli cena stožáru od jaliho je včetně patky atd, nebo jen železná konstrukce ? Přece jenom nějakých 57k je to docela dost..
0 x

Ice_Mann

Příspěvekod Ice_Mann » 11 years ago

4gd1 píše:Ale je to drahé oproti výpletu s kulatinkama, jak materiálově, tak i při zinkování kvůli hmotnosti. Také náročnější na přípravu, tam nejde ledasco dovařit ci nafušovat, musí to bát přesné jinak se to pokřiví. Neví někdo jestli cena stožáru od jaliho je včetně patky atd, nebo jen železná konstrukce ? Přece jenom nějakých 57k je to docela dost..

Cena byla komplet včetně patky do betonu a pevnostních šroubů. Stavěli jsme jej asi před půl rokem. Celkově to vyšlo včetně betonu rozvaděče oplocení , bagru zemnění a hromady dalších prkotin na cca 230k . Kdyby jste chtěli můžu nahodit pár fotek. A nebo se na to můžeš přijet z Olomouce podívat ( cca 35 km) :-)
0 x