❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Odchozí VPN z MK přes jinou než výchozí bránu

Návody a problémy s konfigurací.
czatlantis

Odchozí VPN z MK přes jinou než výchozí bránu

Příspěvekod czatlantis » 11 years ago

Ahoj, mám tu takovej problém - mám MK, na něm běží SSTP client přes proxy na jinej MK (ten není důležitej). No a tady ten SSTP tunel chci aby běžel přes jinou než výchozí bránu. No tak jsem jednoduše udělal novou routu, kde jsem dal:
dest address: <IP PROXY>
Gateway: <IP druhé brány>

To takhle funguje, ale problém je, když se chci ještě z jednoho místa připojit na ten MK přes tu stejnou proxy, tak se to nepovede, protože samozřejmě to ty odpovědi hází díky té přidané routě do háje.
Takže co bych potřeboval, tak nějak nastavit mangle, aby označkoval routing jenom tohoto SSTP tunelu a zbytek fungoval normálně. Když si s tou přidanou bránou otevřu torch, tak vidím source: <IP PROXY>, dest: <IP MK z rozsahu kde je druhé brána>. Jenže když tady tohle hodím do mangle, označím si routing a dám to do routes, tak to přestane fungovat a ten SSTP se nejspíš začne vytáčet přes hlavní linku. Píchnul by mi s tím někdo pls? Na takovýhle nestandartní věci jsem bezmocnej... :?
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

Že by, nejspíš, to samé řešilo téma hned o dva řádky dále?
viewtopic.php?f=5&t=13200
0 x