❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP pro cca 30-40 lidí

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Re: AP pro cca 30-40 lidí

Příspěvekod net.work » 11 years ago

Matt_CZE píše:Přátelé,
tak jsem se informoval u několika prodejců, kteří tvrdí, že například zmíněné TP-Linky nemají šanci zmíněný počet uživatelů najednou utáhnout. :mrgreen:

Tak tedy jak? :?: :?: :D

To by me teda zajimalo, jake reseni Ti prodejci nabidli? Tak tam dej Routerboard 951G/2011... 951G mam doma a ackoliv je antena integrovana, tak to pokryti je perfektni - o dost lepsi nez ovis5460/tplink 741n, ktere jsem take zkousel. Co se tyce jablecnych produktu, tak ty funguji naprosto OK - bracha ma iPad a na nic si nestezoval, spise naopak - rikal ze signal je lepsi...
0 x
Jan Ptáček

dubrma

Příspěvekod dubrma » 11 years ago

Zdravím,
řešil jsem něco podobného, TP-LINK při cca 20 klientech tuhne.
Hodil jsem tam Unifi, controler není protřeba, stačí jednou nastavit. Teď tam bývá přes 80 online userů a žádný problém. Moc velké toky tam nemám, klasika - web, email.
0 x

Matt_CZE

Příspěvekod Matt_CZE » 11 years ago

Net.Work:
mi právě poradili toho netgeara, na kterého jsem se dotazoval výše, že prej proto, že je to dualband. :roll: Docela jsi mne nakousl tím mikrotikem, kompatibilita s jablíčkama mě nesmírně těší, prtože jich tam je už od prvního pohledu dost (sám jsem jejich uživatelem :oops: )

dubrma:
Také mnohokrát děkuju za tip, rozhodně na to kouknu!!
Jen, pro funkci toho sytemu tam musí být neustále zaplý pc, jako controler, nebo to už potom pracuje samostatně?
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 11 years ago

dyť to unifi stojí 1100 bez daně, to je pohoda. navíc to pak umí běžet i bez kontroléru (jen to pak nesbírá statistická data).
kdybys chtěl, tak mi tu z akce 3 kusy leží ladem ... rád se jich zbavím.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Matt_CZE

vím, koukal jsem na ceny, jen sem se v návodu dočetl, že je ideální mít zapojený PC s tím softem v síti, proto sem se ptal, zda-li tam musí běžet pořád, nebo si to vystačí samo :))
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

Je tu docela pěkný thread o Unifi ... Ale nekoukej na to jako na něco "zázračného". Samotná krabička je jen wifina s více SSID, kde každé SSID odpovídá jedné VLAN. A po nastavení to tak bude fungovat do té doby, než se to porouchá. Veškerou další inteligenci tomu dělá právě ten controller. Ale principielně to k tomu vůbec nepotřebuješ. Ani k nastavení, ale bez něho to bude pěknej vopruz.

Dokonce tam jde nacpat firmware normální, běžný AirOS. Pak je z toho APčko (router) jako každé jiné. Jenže pak už je výhodou asi jen fyzický tvar antény.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Matt_CZE

Ok, na ten topic kouknu a něco si o tom přečtu. Zatím sem se začal informovat o mikrotiku a docela mě nadchl. Pravda, že jestli jsem si myslel, že Zywall byl složitý na nastavení, tak tohle je ještě o pár úrovní výš, ale myslím, že bych to mohl zvládnout. :P
0 x

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 11 years ago

dubrma píše:Zdravím,
řešil jsem něco podobného, TP-LINK při cca 20 klientech tuhne.
Hodil jsem tam Unifi, controler není protřeba, stačí jednou nastavit. Teď tam bývá přes 80 online userů a žádný problém. Moc velké toky tam nemám, klasika - web, email.

Který TP-Link?
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

resim problem kdy RB951G je jako AP pro bowling hernu, napojuje se na nej denne cca 50 lidi, nenarocny prenosy jako cumeni na maily,www,youtube apod. zadny hekticky datovy toky to nedela. nicmeme se stava, ze na notebooku, ktery je pripojen at par minut nebo par hodin net zdechne...na ikone wifi signalu vykricnik a zdar. znovuprihlaseni k AP toto resi, ale zajimalo by me proc se tak vubec deje...RoS 5.25, po pruseru kdy sem jeden upgradoval na 6.4 a nerozchodil to a musel sem na nej jit netinstallem se mi moc nechce do nej lejt novejsi RoS :) any ideas ?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Matt_CZE

Jen tak pro zajímavost, jak jsem to vyřešil já

Zyxell Zywall USG 50 + D-Link DWL3200AP :mrgreen: naprostá spokojenost
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

no premyslim nekdo zde rikal ze pouzil ubnt unifi a je to...tak to asi taky zkusim, co zbyva...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Matt_CZE

Mě bylo DWL3200AP doporučeno s referencí z VŠB TU Ostrava, kde to mají v aule (80 klientu prý zvládne)... Tak uvidíme
0 x