Ahoj, chci vymenit RB, ktere mam pouzite jako AP za PC. Zajima me, zda je lepsi koupit dve redukce PCI -> 4xminiPCI nebo jednu PCI-> 8xminiPCI. Jde mi o propustnost sbernice, ale i o to, jestli ma nekdo nejakou zkusenost, jake reseni je lepsi.... PC bude P4 2,4GHz, FSB 533MHz, datovy tok je tam kolem 10mega full.
Diky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
pci redukce
pci redukce
0 x
Tyto redukce nedoporučuji. Mikrotik zatuhává. Už při použiti 2 karet zapojených do této redukce. Nejlépe sehnat desku z 5xPCI sloty.
0 x
Krabík píše:Ahoj, chci vymenit RB, ktere mam pouzite jako AP za PC. Zajima me, zda je lepsi koupit dve redukce PCI -> 4xminiPCI nebo jednu PCI-> 8xminiPCI. Jde mi o propustnost sbernice, ale i o to, jestli ma nekdo nejakou zkusenost, jake reseni je lepsi.... PC bude P4 2,4GHz, FSB 533MHz, datovy tok je tam kolem 10mega full.
Diky
Pouzij rozumny PC a pojede to. Mam takhle par bodu na pocitacich DELL
0 x
Mam to v desce MSI MS-6714, je tam chipset 845GE. Potrebuju tam 9 miniPCI karet, 8 jako AP, jedna jako klient, vse v bridge.
Zatim jsem tam dal tu redukci na 8 miniPCI a na klienta na jednu miniPCI. Jinak DELLa bych pouzil rad, dokonce jich tu nekolik mam, ale vsechny bohuzel jen s jednim PCI slotem...
Zatim jsem tam dal tu redukci na 8 miniPCI a na klienta na jednu miniPCI. Jinak DELLa bych pouzil rad, dokonce jich tu nekolik mam, ale vsechny bohuzel jen s jednim PCI slotem...
0 x
Krabík píše:Mam to v desce MSI MS-6714, je tam chipset 845GE. Potrebuju tam 9 miniPCI karet, 8 jako AP, jedna jako klient, vse v bridge.
Hmm, ja mel kliku na ty stary svetle sedy v tech byly 3. Ted uz se daji sehnat jen ty s max 2x pci.
0 x
Cau a cemu vadi ze maji 1x PCI ? Je to skvela stabilni a malicka masina a ma 1 ETH integrovany + redukce na 4 mPCI nebo 4LAN podle potreby vesinou to staci a kde ne tak bude starsi DELL s vice sloty na stromecku nebo klasickej board s vice PCI 

0 x
Mas v tom starem pc starou revizi PCI - tady je navod na upravu http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=62816 - mam takhle upravene stare desky a np.
A nebo pouzivat aktivni redukce (musi mit na sobe stabilizator, ktery dela 3,3V pro minipci), coz je treba RB14 a existuji i na 1 mini pci.
0 x
To místo bohužel není určený na stabilizátor. Už jsem to zkoumal. Pravděpodobně to bylo určeno pro jumper, kterým se volilo napájení. Aktivní redukce svýho času měli v LEVI. Dokonce je tam prodávali za cenu pasivních a to na sobě měly i RSMA a UFL pigtail. Pravda... Ne každá fungovala a u některých jsem zjistil na pigtajlu útlum až 10dB.
0 x