lukas-svk píše:Ale zaroven nechapem aky problem moze nastat na nejakom druhotriendom bode kde nie je nikto, akurat tam potrebujem dostat nejaku tu kapacitu aby som ju nasledne rozdistribuoval dalej?
Ja to vidim jasne, na uplink optika, nasledne kvalitne radio ( pisem kvalitne ) a nasledne nieco menej kvalitne kedze to kvalitne by sa zrejme asi nezaplatilo
Proste na vytazene sajty sa to nehodi ale na sajty ktore su privatne imho preco nie? Ak toto bude casom problem tak radio mozem vymenit a dat ho zasa na menej vytazeny bod.
Vec nahledu a pristupu. Ano vsak dam si to jenom na tamdleten sajt kde ted nikdo neni. A pak si to samy rekne tvuj kolega v praci, konkurence a uz to jede. AFko lze, z pohledu pristupu ke km. spektru, prirovnat ke zbrani hromadneho niceni. Jak ji jednou nasadis, spusti se lavinovy efekt. Je jedno kam to nasadis. Vse je jen otazka casu. Urcit co je a co neni "druhotriedny sajt" pro potreby zavedeni nejakeho obecne akceptovaneho pravidla nasazeni AF24, je dost vedecka zalezitost a pokud se tim zacnes zabyvat, nakonec vzdy dojdes k tomu, ze se ti to nejak seriozne dari urcit pouze pro pritomnost. Protoze jak muzes vedet, ze po tobe neprijde nekdo dalsi ? Nemuzes. Neda se to vyloucit. A ja rikam nez to, ze stopa, kterou po sobe ve spektru zanechame provozem svych pojitek, by mela byt co nejmensi s ohledem na budoucnost. V ramci zachovani rozumne efektivity prenosu dat a v ramci problematiky bezlicencnich kmit. segmentu samozrejme.
lukas-svk píše:No neviem, bolo by vhodne skusit urobit testy s neskorsimi FW. Fixovali tam dost vela veci, meni inymi aj problemy s malym packet lossom, rozne problemy s chainami, atd atd ..
Vsak pocti ve vlakne. Testovano s cca 4 revizemi FW. Posledni 1.5 RC2. Jedine co se vyresilo je, ze kdyz vypnes inband management, tak ti chodi multicastovy provoz. To je uspech UBNT za cca 1 rok vyvoje.