Zdravím, měl bych trošku problém s uploadem. Download mě u klientů běží v pohodě, ale pokud jdu měřit přes bandwith test mikrotiku v UDP upload, nepřekročím rychlost 4M (viz příloha). U jednoho klienta, který je už trošku mimo vyzařovací charakteristiku antény mám ještě horší hodnoty a i když download i tak běží na 16M, upload nepřekročí 1M.
Jak ukazuje obrázek, mám tam špatné CCQ, což asi může být tím, že je tady pásmo hodně zarušené. Ale nechápu proč v tom případě download běží v pohodě, ale upload už ne. Co
Zkoušel jsem si to teď ještě doma - naprosto stejná konfigurace, stejný typ AP, stejný typ klient (SXT) a doma, kde je nezarušený pásmo, dosahuju hodnot až 80M v obou směrech (TX i RX kolem 50, Signal to noise 79 DB, TX a RX CCQ kolem 100%.
V příloze ještě posílám nastavení mého AP. Někdo nějaký nápad, co s tím? Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Problém s Uploadem na nv2
Problém s Uploadem na nv2
- Přílohy
-
- 10.jpg (128.26 KiB) Zobrazeno 1132 x
-
- nezatizeny.jpg (111.3 KiB) Zobrazeno 1132 x
-
- zatizeni.jpg (111.88 KiB) Zobrazeno 1132 x
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
Dalsi priloha.
- Přílohy
-
- 13.jpg (102.63 KiB) Zobrazeno 1132 x
-
- 12.jpg (98.35 KiB) Zobrazeno 1132 x
-
- 11.jpg (108.34 KiB) Zobrazeno 1132 x
0 x
Dalsi priloha.
- Přílohy
-
- 14.jpg (109.74 KiB) Zobrazeno 1132 x
0 x
Tak je to tím zarušením. Náhodně se tu uvolnil kanál, tak jsem to přepnul na něj a ejhle rychlost najednou v obou směrech 70M. Ale než jsem se vrátil z oběda, zas se tam něco nakvartýrovalo. A ta frekvence se občas střídá, přijde mi, že to jednou za čas přepne na jinou frekvenci. Teď jsem na frekvenci 5540 MHz a download 70M, upload 20-25M.
Nechápu ale jakto, že zarušení ovlivňuje upload o tolik více než download, nevíte někdo?
Nechápu ale jakto, že zarušení ovlivňuje upload o tolik více než download, nevíte někdo?
0 x
Proc takový ''půlkanál'' 5690 ?? Ten zasahuje do klasickych 5680 a 5700....
0 x
Protože bylo všechno v době, kdy jsem to rozjížděl zarušený a já to potřeboval rozjet. Když jsem dal normální kanál, tak to nešlo, protože bylo rušení příliš silný. Takhle to běželo aspoň tak, jak jsem popsal výše. Problém s uploadem je teď už asi vyřešen, nicméně nechápu to, proč je upload tím zarušením ovlivněn více než download.
0 x
na 20Mhz sirce pasma 70Mb FD ?
v UDP testu mozna , v realu to da tak 1/3
v UDP testu mozna , v realu to da tak 1/3
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Jj, tak tak. Mluvím o hodnotách v UDP testu, jak píšu výše.
0 x