❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Minimální cena internetu
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Minimální cena internetu
tak uz tady take mam "konkurenci" co ted vystrcila nabidku 16mego za 250 ... co z toho ti lidi maji ? borec to dela sam .. ojel me kdysi kdyz u me delal, zalozil si bokem svoje ... no ted me dela konkurenci 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Hmm já bych hlavně nesrovnával situace, protože v každém kraji je jiná a hlavně všude je jiná konkurence a počet konkurencí. To jsou úplně ty nejzlákladnější faktory které to hodně zamíchají a potom jsou ještě nějaké vedleší jako jsou místní navyky lidí atd.. Je to složitější.
Hlevně bych chtěl podtknout, že pokud někdo šéfuje firmě o 4000+ userech tak moc už nemá přehled o tom co lidé chtějí a nechtějí, tedy useři. Nemá přehled s porovnámím človíčka, který dělá regionálního ISPíka o 800 lidech. Takový člověk ví úplně všechno a dokáže pružně reagovat.
Osobně se mi líbí ten koncept o menších IPS do 1000 userů, což by mohl zvládnout 1 až dva admini a když mají dobourou síť tak ještě budo mít čas na sovjí drahu polovičku
On je také problém když firmě šéfují pouze dva lidé, třeba dva kamarádi či otec ze synem a nebo parta techniků třeba 3+. Technik si vyžádé obrovské náklady neje na platě!
Ceny se tu u nás pohybují od 250 Kč do xy. My to mám erozdělené na tarify s tím že máme nejlevnější tarif i prakticky nejdražší tarif v okolí, takže lidé mohou vybírat. Řeknu to asi takto pokud někdo má u nás třeba internet za 450 Kč a konkurence mu nabídne za 300 Kč tak nebude přecházet pokud mu to funguje. To samé když mi naháníme usera od konkurence který pltatí 400 Kč a nabídneme mu internet za 300 Kč tak k nám také nepřejde i kdyby ušetřil, protože mu to dle jeho slov funguje... Je to hlavně o fungování sítě. I když někdo hodně dává na cenu, je to fakt o tom znát místní lidi a poměry což v tom má na vrch model regionálního ISP a ne nějakého velkého molocha.
Hlevně bych chtěl podtknout, že pokud někdo šéfuje firmě o 4000+ userech tak moc už nemá přehled o tom co lidé chtějí a nechtějí, tedy useři. Nemá přehled s porovnámím človíčka, který dělá regionálního ISPíka o 800 lidech. Takový člověk ví úplně všechno a dokáže pružně reagovat.
Osobně se mi líbí ten koncept o menších IPS do 1000 userů, což by mohl zvládnout 1 až dva admini a když mají dobourou síť tak ještě budo mít čas na sovjí drahu polovičku

On je také problém když firmě šéfují pouze dva lidé, třeba dva kamarádi či otec ze synem a nebo parta techniků třeba 3+. Technik si vyžádé obrovské náklady neje na platě!
Ceny se tu u nás pohybují od 250 Kč do xy. My to mám erozdělené na tarify s tím že máme nejlevnější tarif i prakticky nejdražší tarif v okolí, takže lidé mohou vybírat. Řeknu to asi takto pokud někdo má u nás třeba internet za 450 Kč a konkurence mu nabídne za 300 Kč tak nebude přecházet pokud mu to funguje. To samé když mi naháníme usera od konkurence který pltatí 400 Kč a nabídneme mu internet za 300 Kč tak k nám také nepřejde i kdyby ušetřil, protože mu to dle jeho slov funguje... Je to hlavně o fungování sítě. I když někdo hodně dává na cenu, je to fakt o tom znát místní lidi a poměry což v tom má na vrch model regionálního ISP a ne nějakého velkého molocha.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
za dobre sluzby se plati,
za spatne nikoli ,
to je jako kdyz pujdete do hospody, ta bude zaplivana , budou tam smrdet hajzly , tam jim asi dizko nedate.
Pokud bude hostinsky prijemnej, prohodi obcasne nejaky ten vtipek , atd atd , nechate tak dizko klidne stovku za vecer .
za spatne nikoli ,
to je jako kdyz pujdete do hospody, ta bude zaplivana , budou tam smrdet hajzly , tam jim asi dizko nedate.
Pokud bude hostinsky prijemnej, prohodi obcasne nejaky ten vtipek , atd atd , nechate tak dizko klidne stovku za vecer .
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pokud lidi nemaji prachy .. cumi jen na cenu .. nic vic je nezajima
a toho se tady i celkem bojim .. nejsme zrovna bohaty region a bezne se deje, ze lide rusi sluzbu uz jen proto ze na ni proste nemaji penize a otevrene priznaji

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
jj, to je ale jiny duvod, kdyz ma nekdo hluboko do kapsy , tak je to proste tezky , u nas je to to same. Ale chteji kvalitu , radeji prejdou za inet za nizsi prachy , ale alespon u nas zustavaji. navic my jim jsme schopni i vyjit vstric , kdyz maji "hluboko do kapsy" .
Kdyz ale vidim , ze ten dotycnej huli jako fabrika (nebo i neco vic) a pak si stezuje , ze na to nema , pak se s nim nesereme .
Kdyz ale vidim , ze ten dotycnej huli jako fabrika (nebo i neco vic) a pak si stezuje , ze na to nema , pak se s nim nesereme .
0 x
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kecy kecy kecy. Podle toho co ctu tak je kazdej region chudej. To teda nevim jak to Stepan dela, ten ma taky chudej region a je tam nejvetsi a nejlevnejsi tarif ma tusim za 390,-. Cca pred pul rokem dokonce lidem zdrazil a utekl mu nekdo?
Proste vymlouvat se na konkurenci a chudej region je blbost.
Proste vymlouvat se na konkurenci a chudej region je blbost.
0 x
Bývalý ISP...
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jednoduse, zkoupil vsechnu konkurenci
tam kde neni na vyber (upc a o2 neberu jako vyber) tak neni co resit

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
my kazdy rok na VH probirame i ceny , rikam to kazdymu otevrene , kdyzby se to hodne zlevnilo , pak to muzeme rovnou zavrit .
Kdyz se to zlevni mene , tak treba nebude na inovace a sit zacne stagnovat.
Behem roku jsme totalne vymenili vsechno na siti , vcetne klientu (z financi sdruzeni) . Lidi nam jeste podekovali, ze se o sit starame .
Jen vymena klientu nas za rok vysla na 3/4 milionu .
Drzime si stale stejne ceny uz 7let zdrazovat ani zlevnovat nebudeme , zrychlojeme kazdemu inet , kdo chce , muze prejit na levnejsi a slabsi variantu.
Mame ted prazdny ucet , budeme potrebovat nakesovat alespon tam 300-500tis na necekane vydaje , tak jak to delame stale . Penize na stome proste nerostou . atd atd a blablabla
Vsichni s tim vzdycky souhlasi . Mame tu vybornou povest jak co se pristupu tyce , tak i co se kvality site tyce , atd atd .
Delame toho navic pro lidi nasobne vic . Treba paintball turnaje , atd atd .
Ani O2 tady nikoho nepresvedcila , aby sli k nim a to maji u nas ustrednu .
Kdyz se to zlevni mene , tak treba nebude na inovace a sit zacne stagnovat.
Behem roku jsme totalne vymenili vsechno na siti , vcetne klientu (z financi sdruzeni) . Lidi nam jeste podekovali, ze se o sit starame .
Jen vymena klientu nas za rok vysla na 3/4 milionu .
Drzime si stale stejne ceny uz 7let zdrazovat ani zlevnovat nebudeme , zrychlojeme kazdemu inet , kdo chce , muze prejit na levnejsi a slabsi variantu.
Mame ted prazdny ucet , budeme potrebovat nakesovat alespon tam 300-500tis na necekane vydaje , tak jak to delame stale . Penize na stome proste nerostou . atd atd a blablabla
Vsichni s tim vzdycky souhlasi . Mame tu vybornou povest jak co se pristupu tyce , tak i co se kvality site tyce , atd atd .
Delame toho navic pro lidi nasobne vic . Treba paintball turnaje , atd atd .
Ani O2 tady nikoho nepresvedcila , aby sli k nim a to maji u nas ustrednu .
0 x
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Viktore vis ze to neni pravda. Jenom z hlavy bez hledani na netu vim o 4 konkurentech ktery tam ma. A dva z toho nabizej net od 199 ten jeden snad tusim ze i za 99. Pak tam ma sikovny kluky z cccek ale zase je to o tom ze maji zakledni tarif 370+. V neposledni rade tam ma bejvalej Losan coz byla driv hodne velka firma. Ted je to teda IH. Takze ma konkurenci, ma chudej kraj a stejne je uspesnej.
0 x
Bývalý ISP...
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak to by me zajimalo jak to dela 
P.S.: kecal jsem s nim v Hradisti a stejne me nejak nebylo jasny, jaky je teda ten recept

P.S.: kecal jsem s nim v Hradisti a stejne me nejak nebylo jasny, jaky je teda ten recept

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Viktor Novotný píše:jednoduse, zkoupil vsechnu konkurencitam kde neni na vyber (upc a o2 neberu jako vyber) tak neni co resit
konkurence je tu stále dost a dost, zdaleka ještě všechno koupeno není

Není to tak dávno, co jsem dělal audit firmy s 3 000 klienty a ARPU okolo 250 Kč. Nabídku jsme na ni nakonec ani nedali, protože ziskovost firmy byla víceméně nulová a majitel si představoval částku přes 20M.
Je asi jasný, proč byla na prodej ...
Naposledy upravil(a) stepan.benes dne 01 Sep 2013 16:20, celkem upraveno 1 x.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Viktor Novotný píše:tak to by me zajimalo jak to dela
Výrobní tajemství

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
stepane tak ja ti nevim, bud jsem ja moc priposrany a pri kazdem vystrelku konkurence mam minimalne blbej pocit, nebo je to tim, ze nemame obchodnika a tedy se neposouvame dal tak jak by se me libilo ... nebo nevim .. za minuly rok se pripojilo cca 1000 lidi .. ale odpojilo cca 200 ... hodne je stehovani, neco malo je konkurence a dost je i ze nemaji prachy ...
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
Viktor Novotný píše:pokud lidi nemaji prachy .. cumi jen na cenu .. nic vic je nezajimaa toho se tady i celkem bojim .. nejsme zrovna bohaty region a bezne se deje, ze lide rusi sluzbu uz jen proto ze na ni proste nemaji penize a otevrene priznaji
V Chomutově a Jirkově standardní záležitost a to je ještě ten lepší případ. Ještě horší jsou ty lidi, kteří ani nehodlají platit. Dle našich analýz je okolo 40 procent nově přihlášených zákazníků v tomhle regionu programovými neplatiči služeb. Receptů na to jak to dělat mají spoustu.
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:Hmm já bych hlavně nesrovnával situace, protože v každém kraji je jiná a hlavně všude je jiná konkurence a počet konkurencí. To jsou úplně ty nejzlákladnější faktory které to hodně zamíchají a potom jsou ještě nějaké vedleší jako jsou místní navyky lidí atd.. Je to složitější.
Tohle je blbost od začátku do konce. Věř tomu, že mezinárodní molochy mají zmapovaný chování zákazníků 100x líp než jakejkoli ISP, kterej přesáh velikost táta, máma, garáž, strejda, děda, švagr a pepa od sousedů.
Naposledy upravil(a) stepan.benes dne 01 Sep 2013 16:38, celkem upraveno 1 x.
0 x