to radsej to siklu na 700m a AF na 1,2km ..
btw tie 1.5 firmwari su nejake cudne, skus 1.1.2 tam by to mohlo byt lepsie.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti 24 GHz
neverhappy píše:Tak jsem zkusil merit taky rychlost btestem a je to nejake divne. Mam nastaveno QPSK a v UDP namerim jednim, druhym a obouma smery 240Mb, coz odpovida. V TCP testu to jede jednim i druhym smerem 220-230Mb ale obouma smery to da 110Mb. Ping se drzi vetsinou na 0, obcas tam skoci 2ms. Je jedno, jestli tam je TCP conction 1,10 nebo 20. Pojitko hlasi ze je full duplex . Testovaci masiny jsem nevytizil vic jak na 60% na obou. Verze firmware v1.5-Beta2.17567
tak to je ok ne? generování tcp v btestu dá zabrat čemukoliv. Jo a jestli ti sem tam vyskočí ping tak bych se zaměřil na to jestli se z někým nerušíš.
Říkáš že si mašiny víc jak na 60% nevytížil, typnut si, jsou to dvoujádrový mašiny? jestli ano tak je vytížení na max jednoho jádra a tedy max btestu protože je to single thread proces. Jestli si dal 220jednim směrem a obouma na půl tak je vše v pořádku protože semš cpučkem na max, ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
Na novy spoj nespicham. Na jedne strane je dvoujadro atom 1,8GHz a na druhe nejake dvoujadro intel 2,6GHz. Nicmene neni duvod tohle resit, stejne mam konektivitu 140Mb a tohle je jen pro tretinu site
0 x
neverhappy píše:Viktor Novotný píše:to je ale velike prekvapeni
Vedel jsem za za ty penize nekupuji mercedez. Jelikoz je to pro cca 70 klientu, a symetricky provoz nepotrebuji, tak jsem zatim spokojen. Proto tam mam QPSK, kdyz to pustim na plno tak z toho s prehledem dostanu 500Mb/100Mb coz 70-100 lidi nevyuzije hooooodne dlouho. Je pravda ze uvazuji nad Spoj Siklu EH1200TL - ft s alternetiva za 58 000,- Potrebuji spoj na 1,2km. Ten af24 bezi na 700m 6 mesicu zatim bez jedineho vypadku s prumernym ping 0.6 ms. Jelikoz mam klienty s 99 % na wifi, tak na tohle je to pojitko dostatecne.
kde ste videli cenu 58tis za siklu. presiel som web vanco a alternetivo a nikde som taku cenu nevidel.
0 x
nesrovnávej siklu s af24. siklu je stále half duplex. Navíc i siklu pokud se nepletu má hliníkovou folii na parabole 

0 x
http://community.ubnt.com/t5/Upcoming-P ... 826/page/4
ano caka nas nieco velke, tipujem pro verzia airfiberu, tento by mohol ist na polovicu, potom airfiber pre ostatne frekvencie, airbeam, 802.11ac....
ano caka nas nieco velke, tipujem pro verzia airfiberu, tento by mohol ist na polovicu, potom airfiber pre ostatne frekvencie, airbeam, 802.11ac....
0 x
hapi píše:nesrovnávej siklu s af24. siklu je stále half duplex. Navíc i siklu pokud se nepletu má hliníkovou folii na parabole
hlinikovou folii na parabole ma i ericsson protoze ma paraboly z plastu, na tom neni preci nic spatneho
viz foto 65cm paraboly http://img23.imageshack.us/img23/6673/qzej.jpg
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
takze postupne smerujeme k tomu, ze vsechny volny pasma budou KO diky prospechu jedince ... super napad 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
hapi píše:já ti nevim, máme na tom 500 lidí, přijdu k zákazníkovy, vytočim tam na speedtestu 100Mbit a jdu domu. Jestli tomu říkáš že to nějak funguje tak mi řekni jak to má fungovat líp. Stejně tak dobře mi funguje MP600 takže to prostě srovnávat budu.
Jezis marja to je meritko zas. Najdi si to, uz jsem tady toho popsal dost. Navic dtto potvrzujes to co uz jsem napsal, ze na brouzdani po netu toliko dobre to jest. U kolika lidi najednou jsi ten speed test zkousel ? Jak dlouho ten test trva a kolik ramcu o jaky velikosti preneses ? Dyt tim naplnis tak akorat buffery. Mimo jine, ja mel za to, ze AFko ma umet 700, nebo uz ne ? 100Mb zajiste preneses stejne na cemkoliv co tu propustnost ma, jenom je rozdil v tom, kolik kvuli tem 100Mb sezeres MHz. U AFka s tim nic neudelas a porad to bude 200MHz pasma (2x100) v obou polarizacnich rovinach, tj. ekvivalent 400MHz (4x100). Maximalne tam nektery z chainu spi. Ale na to ti staci 28MHz pri 32QAM/APSK atp. v JEDNE POLARIZACNI ROVINE. Uz vidis ten rozdil ? Uz vidis jakou sracku sis koupil ? Ze to nikam nedas, protoze jsi vsude tlustej ?
hapi píše:To že sem zabral plnejch 2x100MHz na MP600 je ochrana investic, tak jak se tady při uvedení PBM10 oháněla většina lidí. Nekoupil sem pojítko za skoro čtvrt milionu jenom proto abych za pár let až budu tu kapacitu potřebovat, zase neřešil nový pojítko.
2x80 kdyz uz. Ad PBM, kdyz ti vetsina napise, ze mas skocit z okna, tak skocis ? Jakoze nemas vlastni rozum a podrizujes se jednani stada ? Nebo jak to mam chapat ? Cipak je problem, ze investujes do technologie ve freebandu a pak musis zbytecne zasirat spektrum, abys uchranil svou investici ? Jen a jen tvuj. Chces-li mit jistotu, kup si MP600 do nektereho z placenych pasem. Kdyz uz mas na MP600, tak by pro tebe nemel byt problem platit za kmitocty.
hapi píše:bohužel, AFko jelo v pohodě dál, SAF kulhal. On teda kulhá i když tam AFko už neniale za to si může ten kdo to tam montoval.
I to je mozne, vzhledem k tomu, jak se ke spektru chova AFko.
hapi píše:jo a AFko má agregovanou kapacitu? co si pod tim mám představit? já vim že to je FD pojítko, jestli seš jinýho názoru tak sem s tim.
Staci se podivat do datasheetu. 1400Mb tj. soucet uplink+downlink. Tomu se rika agregace, nebo ne ? Realne s primhourenim obou oci a zapomenutim veskerych standardu polovina FD, ze ? Ono i kdyby to umelo tech 1400 ve vzduchu, tak je to k nicemu, protoze tam mas jeden GE port a ten je konecnym limitem propustnosti.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Nuz pravda. Ale to meranie posluzilo aspon na detekciu chybovosti v sieti. ( sh controllers ... ) ktoru sa podarilo odstranit.
Necham to pripojit na 1GE a uvidime co to povie.
Necham to pripojit na 1GE a uvidime co to povie.
Dalibor Toman píše:lukas-svk píše:obe strany maju 10/100 port agreguje sa to do 1GE cez ten spoj, preto si aj nemyslim ze napr flow control moze pomoct resp min nie smerom k radiu .
Pozeram aj ze novsi fw je horsi, pri 95M udp tam uz je nejaka mala stratovost ..
IMHO testujes ani ne tak schopnosti AFka ale to jak se switch vyrovna s prechodem 1Gbps port -> 100mbps port (a TCP prizpusobi max rychlosti linky). Pokud mas rozumnejsi switch, podivej se zda se neobjevuji nejake chyby na tech 100vkovych rozhranich (OutDiscards, Drops,...). I kdyz jedno TCP spojeni asi moc velke bursty nezpusobi (zalezi kam vyleze TCP window).
Dokud nebudes mit Gbps porty na mericich strojich tak to mereni nema moc smysl...
0 x
GRFS: ja by som ten sucet nebral az tak tragicky. Napr aj cisco toto robilo rovnako, priepustnost bola scitana v pripade 1GE ako 1Gbit up a 1Gbit down, tj. 2Gbity, v pripade 10GE to bola priepustnost 20Gbit a pod. Scitavali porty na kartach + vsetky line karty a z toho vysli obrovske priepustnosti ktore dokaze dane zariadenie obsluzit/preswitchovat/uroutovat atd ...
U AF 700/700 je ok, dokonca linkova rychlost aktualne s novym fw stupla zo 744 na 774.
Ad nenazranost k spektru. Nie je to jedno, ked je af vcelku dost smerovy? Urcite to nebude horuci kandidat na vytazene body, to si nikto nedovoli nasadit prave tam lebo by dostal cez drzku
.
Ale nejake tie spoje v meste? Na vlastnych uzloch kde je prazdno? Preco nie?
Namiesto normalneho riesenia AFka sa tu riesia kadejake blbosti. Reklama na Alcomu a neviem co. Reklamu na inych vyrobcov mozete ist robit inde a ty prispiet nieco k veci. To ze to ma siroky kanal tu uz zaznelo, vsetci o tom uz vedia tak naco sa opakovat ...
U AF 700/700 je ok, dokonca linkova rychlost aktualne s novym fw stupla zo 744 na 774.
Ad nenazranost k spektru. Nie je to jedno, ked je af vcelku dost smerovy? Urcite to nebude horuci kandidat na vytazene body, to si nikto nedovoli nasadit prave tam lebo by dostal cez drzku

Ale nejake tie spoje v meste? Na vlastnych uzloch kde je prazdno? Preco nie?
Namiesto normalneho riesenia AFka sa tu riesia kadejake blbosti. Reklama na Alcomu a neviem co. Reklamu na inych vyrobcov mozete ist robit inde a ty prispiet nieco k veci. To ze to ma siroky kanal tu uz zaznelo, vsetci o tom uz vedia tak naco sa opakovat ...
0 x
konečně kloudná myšlenka ale počkáme si na rejpaly.
0 x