❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Funguje vůbec Netwatch? :D

Návody a problémy s konfigurací.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Funguje vůbec Netwatch? :D

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Potřeboval bych nastavit netwatch tak, aby hlídal jednu adresu a pokud vypadne, tak spustil skript. Zkoušel jsem to, ale ten skript, i když funguje, když ho pustím ručně, tak přes netwatch se nespustí. Nastavené to mám takto:

host=10.1.196.30 timeout=1s interval=1s since=aug/30/2013 17:28:23
status=unknown up-script=/system script run 10\r\n/system script run 9\r\n
down-script=/system script run 8\r\n/system script run 11

ten netwatch je teď vypnutý, proto ten status. Při každé z událostí by se měly pouštět vždycky dva skripty. Buď mi totálně uniká smysl netwatch a nebo je někde něco špatně... Když si dám ty příkazy do terminálu tak se v pohodě pustí. A nebo to funguje tak, že netwatch neumí spouštět skripty ale musí se tam dám přímo příkazy?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Netwatch spusti skript po vypadnuti pingu na niektoru IP, pripadne spusti zase skript ked sa obnovi dostupnost. Skript musis nahodit priamo do netwatch... Nam to funguje celkom fajn :) len tam treba nahodit dlhsie odozvy aby to neposielalo upozornenia pri reboote mk.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

No, tak tady je ten problém :) Díky za upozornění. Ale trošku mě mrzí, že to asi nemá mikrotik nikde zadokumentovaný. Nebo aspoň já si o tom nikde nic nedočetl...
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Ale jo, stačilo by, kdyby tam bylo napsaný, že nemůžu spouštět skripty (\system script run ....) ale musím tam ty příkazy napsat... nebo jestli to tam je, tak mi to ukaž, nevidím to :)

Jde mi o tuhle konkrétní informaci, že není podle mě zadokumentovaná a přijde mi docela zásadní. Ale to je už jedno :)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Já to nečetl :) Netwatch jsme zatím tak nějak nepotřebovali :)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Petr S. píše:Ale jo, stačilo by, kdyby tam bylo napsaný, že nemůžu spouštět skripty (\system script run ....) ale musím tam ty příkazy napsat... nebo jestli to tam je, tak mi to ukaž, nevidím to :)

Jde mi o tuhle konkrétní informaci, že není podle mě zadokumentovaná a přijde mi docela zásadní. Ale to je už jedno :)

z toho si nic nerob...to sa vola pracovna deformacia ;)
0 x