❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Minimální cena internetu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: Nákupy ISPíků od O2

Příspěvekod hapi » 12 years ago

reset píše:vidis, my stavime ve vesnicich s 1k obyvatelema ,
delame sit ve dvou , nechame si za to samozrejme zaplatit , zadna charita nejsme (z toho jsme uz vyrostli) , v hospode mi taky zadarmo nedaji ani pricuchnout k pulitru .

Kdyz nas sectu za rok, tak jsme na te spodni hranici (co jsem uvedl) . Nekomu se to mozna zda moc, nekomu malo. Me to prijde adekvatni odmena .
Sdruzeni jsem zakladal ja se sousedem , ten taky casem pribude na full time . Opustil jsem Vodafone a pak IBM zamestnaneckou pozici. Plat jsemm si vypocital prumerem za nekolik let, nechal jsem si to schvalit na VH . U nas ale plati , prvni investice jdou do si , pak na ostatni pozitky (odmeny) .
Tedka sit upgradujem , uz nas to stalo pres milion za rok , mame ji temer hotovou , vcetne vymeny vsech klientu . Pro sit delam uz treti (az 4ty) mesic zadarmo . tak asi tak . Finance co mi sit dluzi budu chtit , budou alespon pekne vanoce (za 1/4 mice) .
Sit si ale nenecham zkurvit kdejakym mamlasem , co za siti vidi jen prachy. Proto to tahnem stale ve dvou .

atd atd

no vidáš to, tady "vesnice" s počtem obyvatel 1k neexistujou. Tady jsou vesnice s počtem obyvatel 100.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

raven-il píše:
hapi píše:no já ti nevím ale takhle jako my funguje fůra malích ISPíků a že jich znám hodně. Všichni velcí hráči dotlačí ty malí k tomu aby začali dělat to samí. Někteří to vzdají totálně a nechají se prodat atd.. takže se to slučuje s realitou. Snad sám vidíš realitu internet home který teď bude dávat za 200,- nebo ne? to není realita?

Ono je snadný říct, tak si naber zákazníky ale to je snadný říct když seš v 50k městě nebo tam máš aspoň velkou základnu zákazníků. Když máme jenom 8k město tak tam moc zákazníků není obzvlášť když se tu o to pereme v počtu pěti.

Ale co, nebudu do toho hnípat.

Blafy.

Jsem z ,mesta. ktere ma 6500 obyvatel. Firmu (Česká telekomunikační společnost – ČETES a.s.) jsme rozjeli pred dvema lety + par mesicu. Dneska mame fungujici stabilni firmu, ktera uzivi 4 lidi natrvalo. Je nas tu (resp bylo :) ) 6. ISP. Mezitim jsme zvladli revitalizovat dve dalsi firmy a k tomu ted dodelavame akvizici konkurence, ktera se s nami prekryvala. Zakladni cenu mame 350,- s dani bez slev, nejvysi tarif za 650,- bez slev.

A tohle ti tu nepisu proto, ze se chci chlubit, i kdyz si myslim, ze to je kus prace, spis ti chci ukazat, ze to jde. Jen se musi chtit.

no a máš tam konkurenci která nabízí net za 89 kč a kterou to rozhodně nerozhodí?
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 12 years ago

raven-il píše:
hapi píše:no já ti nevím ale takhle jako my funguje fůra malích ISPíků a že jich znám hodně. Všichni velcí hráči dotlačí ty malí k tomu aby začali dělat to samí. Někteří to vzdají totálně a nechají se prodat atd.. takže se to slučuje s realitou. Snad sám vidíš realitu internet home který teď bude dávat za 200,- nebo ne? to není realita?

Ono je snadný říct, tak si naber zákazníky ale to je snadný říct když seš v 50k městě nebo tam máš aspoň velkou základnu zákazníků. Když máme jenom 8k město tak tam moc zákazníků není obzvlášť když se tu o to pereme v počtu pěti.

Blafy.

Jsem z ,mesta. ktere ma 6500 obyvatel. Firmu (Česká telekomunikační společnost – ČETES a.s.) jsme rozjeli pred dvema lety + par mesicu. Dneska mame fungujici stabilni firmu, ktera uzivi 4 lidi natrvalo. Je nas tu (resp bylo :) ) 6. ISP. Mezitim jsme zvladli revitalizovat dve dalsi firmy a k tomu ted dodelavame akvizici konkurence, ktera se s nami prekryvala. Zakladni cenu mame 350,- s dani bez slev, nejvysi tarif za 650,- bez slev.

A tohle ti tu nepisu proto, ze e chci chlubit, i kdyz si myslim, ze to je kus prace, spis ti chci ukazat, ze to jde. Jen se musi chtit.

+1 !
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 12 years ago

hapi píše:
raven-il píše:

Blafy.

A tohle ti tu nepisu proto, ze se chci chlubit, i kdyz si myslim, ze to je kus prace, spis ti chci ukazat, ze to jde. Jen se musi chtit.

no a máš tam konkurenci která nabízí net za 89 kč a kterou to rozhodně nerozhodí?

Mam tu konkurenci, co nabizi za 250,- 25 Mbit (nas nejvyssi tarif) a konkurenci ktera nabizi internet od 150,- a taky tu mam PilsFree :D

edit: jo a to jsem zapomel O2, tu nabizi skrze svoje obchodaky ADSL za 50,- mesicne... a co jsem slysel, tak nas fakt nemaji radi (taky) :D
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

raven-il píše: Dneska mame fungujici stabilni firmu, ktera uzivi 4 lidi natrvalo. .

Tak to je tak na 2k uživatelů,ne?
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

David2006 píše:
raven-il píše: Dneska mame fungujici stabilni firmu, ktera uzivi 4 lidi natrvalo. .

Tak to je tak na 2k uživatelů,ne?

To bohuzel ne :) to bychom meli temer 100% penetraci. Ale do konce roku bychom meli mit neco k 1000 lidi ve vlastni siti. A jak jsem psal vys, delame i na cizich sitich, a tam si to nechavame dobre zaplatit.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

David2006

Aha,tak když půlku účetní a 1,5 technika zaplatí "konkurence", tak to pak jo. Jsem si říkal že by ste měli 2k po 30měsících... .
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

David2006 píše:Aha,tak když půlku účetní a 1,5 technika zaplatí "konkurence", tak to pak jo. Jsem si říkal že by ste měli 2k po 30měsících... .

Ucetni mame ousource. Ty jsem vubec nepocital. Myslim 4 lidi, co delaji na firme, stejne tak nepocitam pravniky a vyvojare naseho systemu.
0 x
Josef Smola

David2006

Dobře, dá se nějak určit kolik je to na tu necelou tisícovku vlastně alokováno techniků? Počítám tak 1.5 max 2.5 z těch 4? A právní služby předpokládám máte bokem ne že ještě platíte právníka na fulltime.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

Hapi je podle mě strašně krátkozrakej. To že to teď děláš sám neznamená že nebudeš v budoucnu potřebovat technika. Ale s tvýma výpočtama na něj prostě nebudeš mít peníze, protože kalkuluješ sám se sebou.
Ty by jsi se měl teď rozdvojit protože vlastně ve firmě zastáváš minimálně 2 pozice. Jsi technik a zároveň jsi majitel. To že stíháš obojí je jedno, ale firma ti vždycky musí vydělat na obě pozice. Protože pak se úplně jednoduše dostaneš do situace kdy už stíhat nebudeš ale pro technika nebudou prachy a pak se z toho po....
Navíc že chci mít přiměřenou odměnu za svůj odpracovaný čas je normální. To není rozežranost. Prostě jsem v práci 24hod denně tak za to chci adekvátní prachy. Kdybych je nechtěl, můžu jít do kolbenky k pásu, kde mi ve 3 skončí šichta a já jdu domů a nic neřešim. Ale tohle je jiný. Kdykoliv může přijít SMS že se něco děje a já vyrážím to řešit a chci za to peníze.
Jsem stejná onemanshow jako ty, podle toho co čtu tak mám i méně klientů než ty, ale finančně jsem na tom asi trochu lépe. Můj minimální net je za 370,-. Konkurence má nejlevnější za 199,- a co? Letos jsem připojil k dnešnímu dni stejně klientů jako vloni za celej rok.

Tohle si vytiskni ve velkým a nalep si to v kanclu na viditelné místo:
Podnikání je soustavná samostatná činnost určité osoby za účelem dosažení zisku.
0 x
Bývalý ISP...

hapi

já tě chápu ale pochop že když tady budu nabízet net za 370,- tak si ho prostě nikdo neveme? Ono když ti zavolá 10 lidí a 7 z nich zjistěji že net máš 370,- tak ti řeknou "děkuji, na shledanou". To je realita a kdybychom se jí nepřizpůsobili snížením cen tak prostě máme daleko méně zákazníků. Jak řekla konkurence, budeme klidně zapojovat i za 100,- Lepší je mít klienta než ho nemít.

Když přijde sms o výpadku tak sorry ale to je věc moje a ne klientů :-D přece nebudu mojí blbost ve špatně postavenýho sajtu přenášet na klienty :-) ... ano, jsme ke klientům hodně miloučký :-) možná proto nás taky zdejší konkurence nedrtí nicméně se nám naše způsoby vyplácejí tím že lidi odcházeji už jenom proto že se stěhují jinak prakticky žádné úbytky nejsou.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

Faktem je, že pokud to někdo myslí seriozně a umí počítat a chce dělat pro lukrativní segment, tak tomu musí dát nějakou formu a řád. Pokud toto nenastane, bude to vždycky o Pepkovi Vyskočovi z Horní Dolní, který jak zapískáte, tak vyskočí. Pak je těch 200Kč OK.. Znám osobně spoustu firem, které to jedou za 300 i s DPH, obsluhujou 1500+ zákazníků a skřípou zubama jak Kalousek bez chlastu a teprve za hranicí 1000+ se zlomilo, aby to nebylo jenom a pouze z ruky do huby.. Ano drtí je konkurence v podobě různých klubů mladých síťařů a OS nadšenců elektronickcýh komunikací, ale je to jenom o tom jak to jsou schopni podat a matematice.. My třeba tvrdíme, že to není konkurence, protože nejsou poskytovateli internetu a že členství ve sdružení a telekomunikační služby jsou podle mne dost rozdílné věci.
Zákazník opravdu velice rád slyší, že o něj pečuje firma, která skutečně poskytuje internet a že to neděláme místo hospody a péče o děti, ale jako svoji profesní náplň - ano od toho vzniká slovo profesionál.
Stejně jako si nekoupím párek ve sběrných surovinách i v našem oboru by mělo platit, že internet může poskytovat pouze držitel osvědčení.

Mne to třeba vychází tak, že jakmile budu připojovat pod 250Kč bez DPH, tak ve firmě začne vznikat vnitřní dluh, protože nepokryji své fixní a amortizační náklady, které dlouhodobě sleduji. S objemem tato částka začne klesat, ale přibudou další náklady.. Naše ARPU za poslední rok VZROSTLO o 13 Kč na jednotku a měsíc BEZ DPH, z 387 na 400Kč.. Zní to neuvěřitelně? Jo.. Jsme v Praze, kde je optika v každém baráku, my máme optiky cca 600m, pereme se s O2, UPC, Centriem, Cznetem a jinými celkem zdatnými konkurenty, ale nabízíme i něco navíc, za co jsou lidé ochotni pustit chlup. Každá firma si na tu svojí třešínku musí přijít sama. My máme takovou historku, že jsme referenční sítí českého výrobce telekomunikační techniky a že to na čem jedou, pojedou ostatní na trhu nejdříve za rok, jestli se chtějí stát taky pokusnými králíky. Hele, plná králíkárna.. Asi nějákej druh zážitkové turistiky.

A proč roste ARPU?
Protože rosteme, pasou po nás už i mistní firmy a organizace, které rozhodně neměří dle ceny, ale dle úrovně služeb. Protože jsem schopní zaplatit kvalitní lidi a budujeme kvalitní síť, reference na sebe nenechají dlouho čekat. Dokonce se nám stává, že nás doporučí náš republikový zákazník, když se k nám firma stěhuje.. Ani netušíte, jak to nakopne lidi ve firmě, když zákazník řekne, že chce jen a pouze Vás.. Nebo když Vás lidi zuby nehty tahaj do baráků, kde mohou být jen a pouze firmy, které si tam vybudovaly rozvody. Je to docela mazec,

Budujte své legendy a Goodwill firmy, nikoliv podbízením, ale kvalitou a rozsahem služby, ceny řešit nebudete.. Cena je pouze omluvenkou za neschopnost. Zní to blbě, ale lidi si Vás vážej jenom tolik, kolik Vám zaplatí.. Když Vám platí málo, tak si Vás i málo Váží.. Na všeuměly, Ferdy mravence, One man show companies co dělají nemožné okamžitě a zázraky na počkání za půl ceny skáče fakt jenom low end..
Víte.. když příjdu do krámu, kde maj nanuka, který běžně stojí 5 a né 10 korun jako normálně a všude jinde, okamžitě dostávám nápad, proč je rovnou nerozávaj zadarmo, šmejdi.. Bůhví co tomu je..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 12 years ago

Insider píše:Faktem je ...

tleskám, líp bych to nenapsal
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

raven-il
Kontaktovat uživatele:

stepan.benes píše:
Insider píše:Faktem je ...

tleskám, líp bych to nenapsal

+1 :)
0 x
Josef Smola

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

Insider píše:Faktem je, ..

Asi tak nějak to cítím a beru i já. Každej máme nějakou strategii, ale nízká cena a podtrhávání cen za účelem nalákání klientů je cesta k pomalýmu umírání (alespoň u malé firmy).. Stejně jako přehnaně vysoká cena..
Naposledy upravil(a) Repkins dne 30 Aug 2013 17:48, celkem upraveno 1 x.
0 x