❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Minimální cena internetu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Re: Nákupy ISPíků od O2

Příspěvekod stepan.benes » 12 years ago

hapi píše:
stepan.benes píše:
ppp76 píše:Podle tvejch poctu si hapi n azada hodim ruksak co si uziju s pytloviny , sednu na ukrajinu co mi da nejakej zakaznik co nasel po prarodicich na pude a vercajch si ukovam povecerech doma ve vyhni co si uplacam z blata ... kazdej chce primerene vydelat tak nevim proc by ispci meli delat praci pri ktere s emusi stale prubezne vzdelavat je casove narocna za dekuju a zit v dire co si vydlabu v zemi .... a ti udelal vypocet pro one man show ... nedej boze kdyz zamestnas technika a das mu rekneme dvacet cstyho coz je v nakladech na firmu minimalne jednou tolik a kde mas jeho povoz jeho vercajk jeho dovolena ..... delat net za 200 vcetne dph je dotovana charita pokud to budou mti vsici zakaznici tak chcipnes hlady .....

+1

čas a zaměstnanci nejsou náklad, ten hapi mě opravdu baví.

hapi píše:jak už jsem říkal, zaměstnance nemáme takže počty vycházeji.

A ta práce se udělá sama ?!? To má jako nožičky občas přijde a pak zase odejde. Asi jsem lama, ale na systém jak nechat udělat nějakou práci a nikomu za to nezaplatit jsem ještě nepřišel, budu se asi muset hodně učit.
Nehledě na to, že v tvým výpočtu chybí celkem dost dalších nákladů. To že je nejseš schopen vidět, nebo nechceš být schopen vidět, abys dokázal svojí pravdu, ještě neznamená, že ji máš.

hapi píše:A proč si sakra nebyl na Jezerce? teď mi tu nepindej takový věci. Ten pán už nevim odkud to tam přednášel jak 200,- stačeji. Dotaz nebyl ani jeden a byla to velká firma. Navíc jak jsme překročili určitou hranici lidí tak se vydělává mnohem více prachů než normálně což je ostatně vidět i na nákupech technologie za poslední rok.

Netušil jsem, že nutnou kvalifikační podmínkou pro diskuzi na tomto fóru je účast na Jezerce (kde jsem mimochodem byl, jen ne celou dobu).
Jak pak se ta firma jmenovala ? Koukneme se na to, jak na tom bude za tři roky ?

hapi píše:Hele nebudu se s tebou přít,

Tak se se mnou nepři, já ti to nenutím.

hapi píše: MY máme tarif 250 až 290 už asi 4 roky a síť žije dost luxusně. Jestli nejseš schopnej tohle akceptovat tak to ale není můj problém. To je jenom tim že si nebyl v pozici toho kdo prohrával.

Otázka je proč si byl v pozici toho kdo prohrával. Na to téma bych se zaměřil. Já tu konkurenci prodávající za 150 bez DPH mám a zatím v té pozici nejsem. Asi i proto mám spíš důvod věřit svojí cestě. O tom co znamená "žít luxusně", bychom mohli vést polemiku. Třeba o tom, že náš měsíční přírůstek nebude daleko od tvého celkového počtu klientů.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Hapi nemůže vidět další náklady, protože do těch nákladů ještě nedozrál. Ono při tom počtu lidí je to sranda. Vem si Hapi, že já kolikrát protelefonuju půl pracovní doby se zákazníkama, kteří volají že jim nejde internet. A 99 procent z nich má problém ve svém počítači, protože jsou to problémy typu:
Já: najeďte myší na start
Zákazník: ale mě se myš nehýbe
----
Zákazník: ale já mám černou obrazvoku a píše to tu press any ...
--------------

Mě je hned jasný, že to s internetem nemá nic společného, ale to zákazník pod vlivem dvou strejdů nechápe a tak hovor, abych mu to vysvětlil trvá klidně půl hodiny, takže zabiju polovinu "pracovní doby" nesmyslnýma hovorama. Samozřejmě bych mohl nechat zvedat telefony účetní, nebo obchodníka na prodejně, ale zákazník se chce s technikem, který jeho problém vyřeší. To je věc na kterou ihome dojíždí a tahle podpora stojí hromadu peněz.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 12 years ago

hafieror píše:Hapi nemůže vidět další náklady, protože do těch nákladů ještě nedozrál. Ono při tom počtu lidí je to sranda. Vem si Hapi, že já kolikrát protelefonuju půl pracovní doby se zákazníkama, kteří volají že jim nejde internet. A 99 procent z nich má problém ve svém počítači, protože jsou to problémy typu:
Zákazník: ale mě se myš nehýbe
----
Zákazník: ale já mám černou obrazvoku a píše to tu press any ...
--------------

Mě je hned jasný, že to s internetem nemá nic společného, ale to zákazník pod vlivem dvou strejdů nechápe a tak hovor, abych mu to vysvětlil trvá klidně půl hodiny, takže zabiju polovinu "pracovní doby" nesmyslnýma hovorama. Samozřejmě bych mohl nechat zvedat telefony účetní, nebo obchodníka na prodejně, ale zákazník se chce s technikem, který jeho problém vyřeší. To je věc na kterou ihome dojíždí a tahle podpora stojí hromadu peněz.

Hele lidi, pojdme zalozit nejaky jiny tema a tam rpobirat nase obchodni modely. S temi akvizicemi to nema moc spolecneho a pekne jsme to tu zasvinili....
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

stepan.benes píše:...

tohle nemůžeš nikdy pochopit. Seš už moc velkej (údajně). Nedokážeš už myslet v malém. Práce se sama neudělá ale vejplata neni z toho co odpracuju ale z toho co síť vydělá a navíc žádný zaměstnance nemáme. Jak píšeš, 150,- má tvoje konkurence, jak pak je velká? asi tak desetinu toho co ty? takže to jde, že? 150,- mají a jedou, že? Takže o čem se to tu bavíme? Tohle je přece normální a běžná strategie. Přijdu do lokality, nasadim jako starnet 89,- a za rok mám takových zákazníků že nevim co s nimi. A jde to. Takže už tady nechci slyšet že to nejde. Když něco nejde tak se prostě moc nesnažíš.

jo a jen tak mimochodem, ty budeš oponovat vždycky proti mě takže tahle diskuze je k ničemu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Co síť vydělá ... takového tu máme taky. Už nějakým třetím rokem mu nejede ani web. Pořád žije ... neplatí nikoho, neboť jeden technik jede na sebe a vydělá si servisem u lidí. Servis na společném dělá zadarmo, neboť bez toho by mu nadávali lidi. A celou tu dobu čeká, že ho někdo koupí. Bohužel nikdo nechce, neboť ani přesně neví, kolik těch lidí vlastně má :-)

Ale jinak má Hapi pravdu. 600 lidí lze zvládnout managovat na dobré slovo a vlastně zdarma. Ale můj názor je, že je to jen dočasné a že čeká na prodej.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

600 lidi lze zvladnou ve dvou az trech lidech na full time , cena je cca 1mil az 1.5mil rocne (+- autobus) , za praci
zalezi ale i na rozmanitosti site, blablabla
Naposledy upravil(a) reset dne 30 Aug 2013 00:25, celkem upraveno 1 x.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

600 lidí v jednom na full time a další jeden na zapojování ve dvou ne na full time.
co myslíš tím 1-1.5M za práci ročně? To je totiž trochu mimo.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

ludvik píše:
Ale jinak má Hapi pravdu. 600 lidí lze zvládnout managovat na dobré slovo a vlastně zdarma.

Zdarma??? Kdy si lidi uvedomite ze to nejdrazsi co siti davate je vas cas ! :!:
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

hapi píše:600 lidí v jednom na full time a další jeden na zapojování ve dvou ne na full time.
co myslíš tím 1-1.5M za práci ročně? To je totiž trochu mimo.

Von to bere jako sdružení a tam co je pod půlmíče na hlavu se jaksi nepočítá :lol: . Stačí že dotyčný udrží 13ku klíč a ví co je IP adresa, masku už mu řeknou :) . Jinak si pořád myslím že čas a odměna za něj je pojem relativní pokud děláš na svém a tedy to zhodnocení přijde později.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:tohle nemůžeš nikdy pochopit. Seš už moc velkej (údajně). Nedokážeš už myslet v malém.

To si nemyslím. Jen se na to dívám jako na business, ne jako matlák z garáže, jehož jediným cílem je přežít. Jseš ochoten tu napsat růst obratů a zisku tvojí firmy za posledních pět let ? Ať vidíme, jak jsi úspěšný.
"Kvalita" a úspěch firmy se totiž neměří tím, jestli máš 10GHz nebo AF24, nebo jestli si myslíš, že tvojí klienti jsou spokojení, ale jen na základě dvou ukazatelů:
a) hodnota firmy (což si v týhle branži můžeme přepočítat z obratu a ARPU)
b) generovaný zisk

hapi píše:Práce se sama neudělá ale vejplata neni z toho co odpracuju ale z toho co síť vydělá a navíc žádný zaměstnance nemáme.

To je přece úplně jedno. Práce je prostě náklad. Ze vzduchu nebo z Prány předpokládám žít nedokážeš. Nějak se zaplatit musíš. Otázka je jen výše té částky. Pokud je nulová, pak je to charita.

hapi píše:Jak píšeš, 150,- má tvoje konkurence, jak pak je velká? asi tak desetinu toho co ty? takže to jde, že? 150,- mají a jedou, že?

Slovem "jedou" bych jejich business zrovna neoznačoval. Spíš naopak. A jestliže "jedou", pak bych do jejich vlaku nenastupoval.

hapi píše:Takže o čem se to tu bavíme? Tohle je přece normální a běžná strategie. Přijdu do lokality, nasadim jako starnet 89,- a za rok mám takových zákazníků že nevim co s nimi. A jde to. Takže už tady nechci slyšet že to nejde. Když něco nejde tak se prostě moc nesnažíš.

Když je to tak snadný, proč už dávno nemáš desítky tisíc klientů jako Starnet ?
[/quote]
Oponovat ti budu, dokud budeš tvrdit věci, jenž se neslučují s realitou a bude mě bavit diskutovat s diskuzním trollem.
0 x
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:tohle nemůžeš nikdy pochopit. Seš už moc velkej (údajně). Nedokážeš už myslet v malém.

To si nemyslím. Jen se na to dívám jako na business, ne jako matlák z garáže, jehož jediným cílem je přežít. Jseš ochoten tu napsat růst obratů a zisku tvojí firmy za posledních pět let ? Ať vidíme, jak jsi úspěšný.
"Kvalita" a úspěch firmy se totiž neměří tím, jestli máš 10GHz nebo AF24, nebo jestli si myslíš, že tvojí klienti jsou spokojení, ale jen na základě dvou ukazatelů:
a) hodnota firmy (což si v týhle branži můžeme přepočítat z obratu a ARPU)
b) generovaný zisk

hapi píše:Práce se sama neudělá ale vejplata neni z toho co odpracuju ale z toho co síť vydělá a navíc žádný zaměstnance nemáme.

To je přece úplně jedno. Práce je prostě náklad. Ze vzduchu nebo z Prány předpokládám žít nedokážeš. Nějak se zaplatit musíš. Otázka je jen výše té částky. Pokud je nulová, pak je to charita.

hapi píše:Jak píšeš, 150,- má tvoje konkurence, jak pak je velká? asi tak desetinu toho co ty? takže to jde, že? 150,- mají a jedou, že?

Slovem "jedou" bych jejich business zrovna neoznačoval. Spíš naopak. A jestliže "jedou", pak bych do jejich vlaku nenastupoval.

hapi píše:Takže o čem se to tu bavíme? Tohle je přece normální a běžná strategie. Přijdu do lokality, nasadim jako starnet 89,- a za rok mám takových zákazníků že nevim co s nimi. A jde to. Takže už tady nechci slyšet že to nejde. Když něco nejde tak se prostě moc nesnažíš.

Když je to tak snadný, proč už dávno nemáš desítky tisíc klientů jako Starnet ?

hapi píše:jo a jen tak mimochodem, ty budeš oponovat vždycky proti mě takže tahle diskuze je k ničemu..

Oponovat ti budu, dokud budeš tvrdit věci, jenž se neslučují s realitou a bude mě bavit diskutovat s diskuzním trollem.
0 x

hapi

no já ti nevím ale takhle jako my funguje fůra malích ISPíků a že jich znám hodně. Všichni velcí hráči dotlačí ty malí k tomu aby začali dělat to samí. Někteří to vzdají totálně a nechají se prodat atd.. takže se to slučuje s realitou. Snad sám vidíš realitu internet home který teď bude dávat za 200,- nebo ne? to není realita?

Ono je snadný říct, tak si naber zákazníky ale to je snadný říct když seš v 50k městě nebo tam máš aspoň velkou základnu zákazníků. Když máme jenom 8k město tak tam moc zákazníků není obzvlášť když se tu o to pereme v počtu pěti.

Ale co, nebudu do toho hnípat.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:no já ti nevím ale takhle jako my funguje fůra malích ISPíků a že jich znám hodně. Všichni velcí hráči dotlačí ty malí k tomu aby začali dělat to samí. Někteří to vzdají totálně a nechají se prodat atd.. takže se to slučuje s realitou. Snad sám vidíš realitu internet home který teď bude dávat za 200,- nebo ne? to není realita?

Realita je taková, že i dnes při ceně skorem 400 Kč je Inet Home v červených číslech (a v insolvenci). Pokud si sundaj ARPu, tak jak to vypadat pak ? Neber InetHome jako standardní firmu. Je to projekt jednoho člověka, kterej už dávno v Telefonice není a Telefonika dodnes nepřišla na to, jak celý ten projekt uchopit. Personální veletoče tomu jen napovídají.
Je tak mimochodem, takhle vypadá SEO jejich webu:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=699996646682864&set=a.100744719941396.1721.100000176043467&type=1&theater

hapi píše:Ono je snadný říct, tak si naber zákazníky ale to je snadný říct když seš v 50k městě nebo tam máš aspoň velkou základnu zákazníků. Když máme jenom 8k město tak tam moc zákazníků není obzvlášť když se tu o to pereme v počtu pěti.

Že je to snadný si psal ty, rozhodne ne já. Jen jsem na to reagoval. Těžký z někým diskutovat, když otočí plachty o 180 stupnňů během jedný věty :(
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

vidis, my stavime ve vesnicich s 1k obyvatelema ,
delame sit ve dvou , nechame si za to samozrejme zaplatit , zadna charita nejsme (z toho jsme uz vyrostli) , v hospode mi taky zadarmo nedaji ani pricuchnout k pulitru .

Kdyz nas sectu za rok, tak jsme na te spodni hranici (co jsem uvedl) . Nekomu se to mozna zda moc, nekomu malo. Me to prijde adekvatni odmena .
Sdruzeni jsem zakladal ja se sousedem , ten taky casem pribude na full time . Opustil jsem Vodafone a pak IBM zamestnaneckou pozici. Plat jsemm si vypocital prumerem za nekolik let, nechal jsem si to schvalit na VH . U nas ale plati , prvni investice jdou do si , pak na ostatni pozitky (odmeny) .
Tedka sit upgradujem , uz nas to stalo pres milion za rok , mame ji temer hotovou , vcetne vymeny vsech klientu . Pro sit delam uz treti (az 4ty) mesic zadarmo . tak asi tak . Finance co mi sit dluzi budu chtit , budou alespon pekne vanoce (za 1/4 mice) .
Sit si ale nenecham zkurvit kdejakym mamlasem , co za siti vidi jen prachy. Proto to tahnem stale ve dvou .

atd atd
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 12 years ago

hapi píše:no já ti nevím ale takhle jako my funguje fůra malích ISPíků a že jich znám hodně. Všichni velcí hráči dotlačí ty malí k tomu aby začali dělat to samí. Někteří to vzdají totálně a nechají se prodat atd.. takže se to slučuje s realitou. Snad sám vidíš realitu internet home který teď bude dávat za 200,- nebo ne? to není realita?

Ono je snadný říct, tak si naber zákazníky ale to je snadný říct když seš v 50k městě nebo tam máš aspoň velkou základnu zákazníků. Když máme jenom 8k město tak tam moc zákazníků není obzvlášť když se tu o to pereme v počtu pěti.

Ale co, nebudu do toho hnípat.

Blafy.

Jsem z ,mesta. ktere ma 6500 obyvatel. Firmu (Česká telekomunikační společnost – ČETES a.s.) jsme rozjeli pred dvema lety + par mesicu. Dneska mame fungujici stabilni firmu, ktera uzivi 4 lidi natrvalo. Je nas tu (resp bylo :) ) 6. ISP. Mezitim jsme zvladli revitalizovat dve dalsi firmy a k tomu ted dodelavame akvizici konkurence, ktera se s nami prekryvala. Zakladni cenu mame 350,- s dani bez slev, nejvysi tarif za 650,- bez slev.

A tohle ti tu nepisu proto, ze se chci chlubit, i kdyz si myslim, ze to je kus prace, spis ti chci ukazat, ze to jde. Jen se musi chtit.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....