❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Minimální cena internetu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: Nákupy ISPíků od O2

Příspěvekod hapi » 12 years ago

z 25 lidí na sektoru máš 180.000,- za 36 měsíců.
náklady máš za klientský zařízka (25x1200,- + nějaký utp atd.. 200,-) takže 1400,- za klientskou sadu. To máme 35.000,-
jsme na 180.000,- mínus 35.000,-

máme 145.000,-

pak musíme investovat do toho sajtu
takže 3.000,- antena na sektor
1.500,- rbčko
nějaká krabice 500,-
zdroj 500,-
železo (trubka + výložník) odhaduju 2.000,-
ptp k netu cca 20.000,- v 5GHz (luxusní 5GHz spoj)
napočítat nějaký náklady když nebude sajt hned poblíž konektu takže dejme tomu třeba zase 20.000,-
nějakej nájem na sajtu třeba náš nejdražší 15.000,-
elektřinu hmmm asi nejspíš 10.000,-
hodně s odhadem konektivitu 30.000,-
nějaký náklady na gw a trasu atd 10.000,-
teď si to sečteme jo
a je to cca 112.500,-

néé ono to fakt nejdeee, sem v plusu 32.500,- za 3 roky a to jsem hoodně přestřeloval nějaký částky na naše poměry.

všechny částky jsou uvedený na dobu 3 let. To je obecnej poločas rozpadu/zastarání.

a tohle je jenom za jeden sajt. Máme jich asi 50 a za cenu 300,- za net je to luxusní práce ne? I s těmi 200,- se to docela dobře dá. Samozřejmě že všude nebudu mít 10GHz pojítka atd.. což ale neni prioritou.

Takhle nějak to bylo vypočítaný na Jezerce první den ráno. Doslova tam ukázal jak si žijeme jako prasata v žitě :-) tedy obzvlášť ty co dělaji ISPíka v oblasi starnetu :-)
Zdeněk bude mít určitě někde slajdy.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

Super takže mi zbylo cca 32 000,- na 36 měs. tj. 880.- mám měsíčně "zisk"
Nepočítáš do toho další a další nákladová položky.
Třeba jenom to že k zákošovi přijedeš a namontuješ ho je cca 2 hoďky času.
Vybudování toho sajtu taky nebylo za 10 min. jenom kolik času ti vezme než si naplánuješ kde bude, domluvíš se s majitelem, rozvrhneš a objednáš technologii. Si spočítej kolik času tím strávíš.
Další je kolik času ti vemou lidi který ti z toho sektoru zavolaj že jim něco nejde a kdesi a cosi. Výměnu zařízení po bouřce.
Co když ti odejde po bouřce celej sajt?

Ta kalkulace je krásná ale zahrnuje jenom cca polovinu nákladů.
To že svůj čas nebereš jako investici a nepočítáš to do ceny je chyba.

Tvojí kalkulací mi vychází že pokud by jsi měl technika tak aby jsi ho zaplatil tak bys na něj potřeboval 570 zákazníků.
Počítáno jen na plat, k lidem by asi chodil pěšky a nářadí by měl vlastní.
0 x
Bývalý ISP...

hapi

samozřejmě jak sem říkal, ceny za ptp spoje jsou až přehnaný takže ti zbude daleko víc.

nenene. Tohle všechno je jenom rozežranost. Ber to jako 8 hodinovku v práci. Za tu dobu to nestihneš? To jako chceš aby si dostával prachy za měsíční platby a pak si ještě nechával platit za to že strávíš nějakej čas při výběru technologie, při instalaci klienta? To je hustá rozežranost :-D Objednání technologie mě něco stojí? extrémní rozežranost :-D podle mě nepočítat ostatní čas jako náklad chyba není. Pak ale já můžu říct, ano, 200,- mi stačí, tobě nestačí ani 400,- My jsme na to zvyklý, jak tak koukám tak vy ne :-) ale já nemusim platit 10GHz ptp spoje ke všem sajtům i k těm v prdelákovicích 8)

Výměnu po bouřce nepočítám protože někteří klienti vydří na jednom zařízení 6 let, někdo do první bouřky, celkově opět nula.

Jo tohle odvětví se ještě hodně změní, je moc lehce výdělečný.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Podle tvejch poctu si hapi n azada hodim ruksak co si uziju s pytloviny , sednu na ukrajinu co mi da nejakej zakaznik co nasel po prarodicich na pude a vercajch si ukovam povecerech doma ve vyhni co si uplacam z blata ... kazdej chce primerene vydelat tak nevim proc by ispci meli delat praci pri ktere s emusi stale prubezne vzdelavat je casove narocna za dekuju a zit v dire co si vydlabu v zemi .... a ti udelal vypocet pro one man show ... nedej boze kdyz zamestnas technika a das mu rekneme dvacet cstyho coz je v nakladech na firmu minimalne jednou tolik a kde mas jeho povoz jeho vercajk jeho dovolena ..... delat net za 200 vcetne dph je dotovana charita pokud to budou mti vsici zakaznici tak chcipnes hlady .....
0 x

hapi

já se s váma hádat nebudu. Jestli nejste schopný udržet nízké náklady tak mě to srát nebude :-) to asi bude ten rozdíl proč my si nemůžeme dovolit 10GHz do každý prdele ačkoliv tam neni vůbec potřeba. Ostatně už teď máme přes 600 lidí a dvá lidi to naprosto luxusně zvládají. Vlastně spíš jenom 1,5 člověka. Nevim proč bych zaměstnával někoho za 20k a dával mu auto atd.. když by hovno dělal. O vzdělávání mi tady nemluv. Podívej se tady na foru jaký exoti poskytují internet a je jich většina že? nikdo se nevzdělává. V ČR dělá net každej kdo umí přeinstalovat windows a říká si IT :-D
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

OT: Sakra Hapi myslel jsem že máš tak sedmsetpáďo a 1 + 1/2 manpower což sice sedí, ale čekal jsem už krapet víc.
0 x

David2006

Každopádně 200 s DPH a zařízko zdarma je trošku masakr, který může být dlouhodobě udržitelný jen pokud celkové ARPu neklesne pod 250(krev)- lépe však 300Kč. Ono je pak totiž vcelku jedno jestli dotuješ fotbalisty nebo svoje zákoše :lol: .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

No za dvacet cistyho to vazne delat nehodlam .... to pujdu delat do fabriky delat ajtaka a mam jednou tolik za osm hodin prace a ctyri tejdny dovoleny a volny vikendy ....
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 12 years ago

ppp76 píše:Podle tvejch poctu si hapi n azada hodim ruksak co si uziju s pytloviny , sednu na ukrajinu co mi da nejakej zakaznik co nasel po prarodicich na pude a vercajch si ukovam povecerech doma ve vyhni co si uplacam z blata ... kazdej chce primerene vydelat tak nevim proc by ispci meli delat praci pri ktere s emusi stale prubezne vzdelavat je casove narocna za dekuju a zit v dire co si vydlabu v zemi .... a ti udelal vypocet pro one man show ... nedej boze kdyz zamestnas technika a das mu rekneme dvacet cstyho coz je v nakladech na firmu minimalne jednou tolik a kde mas jeho povoz jeho vercajk jeho dovolena ..... delat net za 200 vcetne dph je dotovana charita pokud to budou mti vsici zakaznici tak chcipnes hlady .....

+1

čas a zaměstnanci nejsou náklad, ten hapi mě opravdu baví.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

hapi

David2006 píše:OT: Sakra Hapi myslel jsem že máš tak sedmsetpáďo a 1 + 1/2 manpower což sice sedí, ale čekal jsem už krapet víc.

jo to víš, nasycenej trh. Jediný kdo tady zůstaly jsou ISPíci co mají nad 10k userů. Žádná sranda. Nicméně jediný čim se dá konkurovat je cena a kvalita/rychlost a taky troufám si říct že to je taky v tom jak vám funguje síť a především kdo jí spravuje. Ono když starnetu upadne sektor ze sajtu a tejden míří do země tak to je "špatné". Když jim vypadne 3x denně net a nebo doslova několik dnů nejde tak prostě proti tomuhle se dá "lehce" konkurovat. Tady máme konkurenci co dotahne 500mbit na sídliště na optiku ale jede jim to hůř než nám na 2.4GHz z dřevních dob. Takže jde i o to jaká je prostě topologie a jestli to neovládají opice. Pak můžeš mít techniku jakou chceš když jí neumíš použít/využít a věř že my využíváme naší infrastrukturu na 120% :-D
0 x

hapi

ppp76 píše:No za dvacet cistyho to vazne delat nehodlam .... to pujdu delat do fabriky delat ajtaka a mam jednou tolik za osm hodin prace a ctyri tejdny dovoleny a volny vikendy ....

a to je kuva vono voe. Tady na jihu nedostaneš za práci ajtáka 40k, chápeš? tady dostaneš hovno.
0 x

hapi

stepan.benes píše:
ppp76 píše:Podle tvejch poctu si hapi n azada hodim ruksak co si uziju s pytloviny , sednu na ukrajinu co mi da nejakej zakaznik co nasel po prarodicich na pude a vercajch si ukovam povecerech doma ve vyhni co si uplacam z blata ... kazdej chce primerene vydelat tak nevim proc by ispci meli delat praci pri ktere s emusi stale prubezne vzdelavat je casove narocna za dekuju a zit v dire co si vydlabu v zemi .... a ti udelal vypocet pro one man show ... nedej boze kdyz zamestnas technika a das mu rekneme dvacet cstyho coz je v nakladech na firmu minimalne jednou tolik a kde mas jeho povoz jeho vercajk jeho dovolena ..... delat net za 200 vcetne dph je dotovana charita pokud to budou mti vsici zakaznici tak chcipnes hlady .....

+1

čas a zaměstnanci nejsou náklad, ten hapi mě opravdu baví.

jak už jsem říkal, zaměstnance nemáme takže počty vycházeji. A proč si sakra nebyl na Jezerce? teď mi tu nepindej takový věci. Ten pán už nevim odkud to tam přednášel jak 200,- stačeji. Dotaz nebyl ani jeden a byla to velká firma. Navíc jak jsme překročili určitou hranici lidí tak se vydělává mnohem více prachů než normálně což je ostatně vidět i na nákupech technologie za poslední rok.

Hele nebudu se s tebou přít, MY máme tarif 250 až 290 už asi 4 roky a síť žije dost luxusně. Jestli nejseš schopnej tohle akceptovat tak to ale není můj problém. To je jenom tim že si nebyl v pozici toho kdo prohrával.
Naposledy upravil(a) hapi dne 29 Aug 2013 18:42, celkem upraveno 3 x.
0 x

David2006

OT: No je fakt že se děsím toho že bych kolem sebe měl samý větší kluky s 10k+ 8) . Ale neměls před 2 rokama pomalu víc lidí než teď?

A jinak souhlasím v tom že do určité míry svůj vložený čas do podnikání nepočítáš a bereš to jako investici.
0 x

David2006

hapi píše:
ppp76 píše:No za dvacet cistyho to vazne delat nehodlam .... to pujdu delat do fabriky delat ajtaka a mam jednou tolik za osm hodin prace a ctyri tejdny dovoleny a volny vikendy ....

a to je kuva vono voe. Tady na jihu nedostaneš za práci ajtáka 40k, chápeš? tady dostaneš hovno.

Tak když skousneš radiaci tak i 2x tolik,ne ?:) A děti už máš tak co 8) .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Nemyslim ted ajtaka co chodi a cisti klavesnice a ukazuej kde se zapina pcko ... bavime se o praci admina vetsich systemu (protoze to delas v podstate ted) ... a pokud to nekdo dela za dvacet tak si akorat neumi ocenit svuj cas .... a nebo neumi zvednout prdel a dojet si za lepsi praci a spokoji se s cistenim klavesnic a vytahovanim brouku z ventilatoru ... je to to m jak moc si nechaj lidi srat na hlavu a kvalitni lidi si praci zaplatiti nechaj kdezto smucky co nic neumej sebou nechaj vorat ... proste porad pocitas jen na dno svoji srajtofle ....
0 x