❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
oprava vytopeného groovu a omnitik zničen přepětím
oprava vytopeného groovu a omnitik zničen přepětím
Ahoj, neopravil by někdo vytopení groove vodou a zničený omnitik řepětím? Groove se rozsvítí ale vůbec ani nepípne. Omnitik normálně nabootuje ale nějak blbne komunikace na všech eth. Dle reklamačního oddělení aspy je omnitik zničen přepětím tedy ten chip který ovládá eth. Omnitika jsem měl pouze na stole ani nebyl nasazen v provozu. Vytopený groove prý nespadá do záruky, no divné když je to plně venkovní jednotka, že se do toho dostane voda 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Špatnou montáží se do groovu může dostat voda, na to se asi nebude vztahovat záruka, jestli byl montovaný naležato. Jinak do něj nemá kama zatéct.
Jestli v tu dobu byl pod napětím (jako že asi ano) a jestli se na to došlo za delší dobu, že je pod vodou (jako že asi ano), tak už bych s ním nepočítal, protože od té agresivní vody budou rozleptané cesty na tišťáku.
Na začátku prázdnin jsem měl v ruce starý NS5, klasika popraskané bílé stahovací pásky - visel na utp "vzhůru nohama". Visel asi 4 dny po bouřce.
Při rozborce z něj vyteklo tak půl deci vody, fungoval dál, ale už nesvítila ani jedna dioda, protože cesty k nim byly vyoxidované. Dokážu si představit, jak asi vypadá ten groove
Jestli v tu dobu byl pod napětím (jako že asi ano) a jestli se na to došlo za delší dobu, že je pod vodou (jako že asi ano), tak už bych s ním nepočítal, protože od té agresivní vody budou rozleptané cesty na tišťáku.
Na začátku prázdnin jsem měl v ruce starý NS5, klasika popraskané bílé stahovací pásky - visel na utp "vzhůru nohama". Visel asi 4 dny po bouřce.
Při rozborce z něj vyteklo tak půl deci vody, fungoval dál, ale už nesvítila ani jedna dioda, protože cesty k nim byly vyoxidované. Dokážu si představit, jak asi vypadá ten groove

0 x
T-T
já pozoruju už asi u pěti kusu RB411 který prošly vodou že i když ho vyčistim, umeju atd. tak po týdnu když ho vemu tak nefunguje a přitom po vyčištění fungoval. U posledního kusu sem si všim že typicky smd rezistory jsou totálně na padrť a některý dokonce sami upadnou i když předtim jsem je bral kartáčkem abych z nich dostal bordel od vody.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:já pozoruju už asi u pěti kusu RB411 který prošly vodou že i když ho vyčistim, umeju atd. tak po týdnu když ho vemu tak nefunguje a přitom po vyčištění fungoval. U posledního kusu sem si všim že typicky smd rezistory jsou totálně na padrť a některý dokonce sami upadnou i když předtim jsem je bral kartáčkem abych z nich dostal bordel od vody.
Do kterého levného casu na RB411 tak teče? Já za ty roky neměl potápěče žádného.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
eap
0 x
no a kde je tady napsaný jak se má montovat groove? http://wifi.aspa.cz/mikrotik-outdoor-rb ... 4-z105849/
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Asi tak. Do Groovu může zatýct snad pouze pokud je instalován vodorovně. Ale to by aspoň mě cživotě nenpadalo, páč je jasný že tam při prvním deštíku zateče . . .
0 x
okoun píše:no a kde je tady napsaný jak se má montovat groove? http://wifi.aspa.cz/mikrotik-outdoor-rb ... 4-z105849/
tady http://i.mt.lv/routerboard/files/Groove ... 161210.pdf
Mounting
The Groove is to be mounted vertically, so that the Ethernet cable points downwards.
0 x
no to už máš jiné stránky, já chci mít napsáno v nějakém návodu co dostanu se zařízením co mám a nemám dělat, tady to není, takže mají smůlu....
0 x
výrobce to má na stránkách, to ti nestačí? je to ofiko datasheet ke groove52.
0 x
nestačí, měl by k tomu být přibalen nějaký návod a když už není tak alepon v eshopu to mít v popisku
0 x
co ti na tom mám říct? že nejsi oprávněná osoba pro instalaci groove? 

0 x
Oni šmejdi nedávají ani návod k N-konektorům, jak se mají krimpovat a že by se měly vulkanizovat 

0 x
T-T
Ja ma grove vodorovne. Akorat jsem ho omotal komplet vulkanizackou jen dole vzdau na vicku jsem mu nechal jednu dirku
0 x
Tak na to ti snad stačí i selskej rozum a nepotřebuješ to mít někde napsaný, né ? Je asi nečekaný když to namontuješ vodorovně a zboku jsou díry, že Ti tam při prvním dešti zateče a pro Groova to je amen. A jestli to chceš zkoušet uhrát na to že tam není českej návod, kde to není přímo napsaný, tak mě to připomíná kauzu kdy baba narvala do mikrovlnky kočku a pak vysoudila na výrobci balík, protože nenapsal do návodu že domácí mazlíčci do mikrovlnky nepatřej. Bože . . . 

0 x