❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
pcwifi
antispam: Ano

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

ja teda nevim no ale knuceni, ze AF24 zere jak tank pri vydelcich jake ty vase site maji je na miste ? tak nezbasti 200kc rocne ale 500kc rocne. A pokud se to nelibi, nekupuj to :P
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

ty mas asi nejakou lacnou elektrinu ? jen hruby pocet 50 w * 24 * 365 = 438 kW * 5 = 2190,- kc
a to beru ze 5 kc za kw je dneska uz spis vyjimka, vetsinou nam to pocitaji mnohem drazsi, hlavne kdyz prefakturovava nejaky podnik ci druzstvo ... ted si vem ze to mas jednu stranu ... takze dve mas uz 4380,- kc rocne ... a to me teda uplne malo neprijde :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

:) no mame na morave lacnou..no moc ne no, jen mi to prijde podivne knourat, kdyz 4300 vydela za rok 1 klient s tarifem za 4 stovky...klientu ma ten kdo uz pouziva AF24 asi vic nez dost, takze by to mohl ekonomicky unest... :mrgreen: inu nic neni zadarmo, lacna porizovacka a "drahy provoz"...kazdy vedel do ceho jde.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

počítáš to blbě. Když tam nebude AF24 tak tam bude jiný pojítko a namátkově třeba:

AF24: 2190,- (50W)
IP10: 1752,- (40W)
Aviat WTM3200: 1400,- (32W)

rozdíl tedy nic moc a totálně zaniká když přihlédnu k tomu že AF24 je nejrychlejší a jeho pořízení je minimálně 2x tak levnější takže mi zaplatí elektřinu na jak dlouho? 100 let? :-)
Drahej provoz to rozhodně není. Rychlostně podobný pojítko konkurence je řádově o 10-25W méně žravnější což řekněme si na rovinu neni nic.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Kdyz uz sme u stourani se ve spotrebe nepocitejte jen primej odber ale i potrebny zalohy napajeni , vememe nasi oblibenou alcu u ktery sme na spotrebe cca na 25W coz je pulka , zalozni zdroj budiz ten bude stejnej ale baterky musis mit o sto procent vetsi , baedna do ktery to umistujes taky musi bejt vetsi a ono to roste atd ....
male shrnuti
af24 x alcoma
levnejsi x drazsi
vetsi spotreba x nizsi spotreba mensi potrebne zalohy
s tom souvisejici
potrebne zalohy
podpora ??? vicemene x perfektni - zavolam si promo a nekdo se se mnou bavi a cesky :wink: coz je pro me osobne plus velky
slusne receno zdlouhava
pripadne opravy ---??? x v cr rychle cenove dostupne
prenos dat? diskutabilni x protahne cokoliv co do ni pustim
co protahne
vice kusu na jednom x koordinace s jinejma nemam problem
stozaru? ano ale jen af24
koordinace s jinejma diskutabilni
servisni kus? x moznost servisnich kontejneru
musim koupit

porad vidim jediny plus porizovacka

sakra tabulka mi nejde rozhodi to text :(
Naposledy upravil(a) ppp76 dne 22 Aug 2013 09:33, celkem upraveno 4 x.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Kdybys radši napsal že tu ta rozprava pár desítek stránek předtím už dávno byla. A dopadlo to tak jak to dopadnout mělo - kdo chce tak nasazuje a šetří si TCO náklady, kdo nechce tak si jede dál svoje a zaklíná se krucifixem.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Jedinej kdo se zaklina davide krucifixem (cenovkou ) ses ty :wink: ale to ses zaklinal uz u pbm10
0 x

David2006

Myslím že tohle Tvoje žvanění rozhodli už dávno prodeje a kdo byl na poslední Jezerce a čte to tu tak se musí jen smát jaký že les rukou vlastníků airFibru se tam zvedl :lol: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

tohle me pripada, jako kdyz se zeptas pepicka proc skocil na lustr a on rekne protoze to udelaly vsichni ....... trochu sveho rozumu by to chtelo do rozhodovani a ne jit vzdy s davem ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

V tom případě nechápu proč se o ten spoj zde tak vehementně zajímáš :lol: . Zkusil jsi jej, nevyhovuje Ti....není načase přenechat thread uživatelům a skutečným zájemcům? :wink:
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Ne , porad je cas pripadnym zajemcum sdelit pokud mozno vsechny dostupna fakta ... nejen marketing I4 ... porad si plno lid mysli ze si kupuje plnotucnej spoj ... on je ale mirne ostredenej ....
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

Vyprdněte se na to!

AF ve stavu v jakem je funguje a rozhodně to patří k tomu spolehlivějšímu, co se dnes ve wifi sítich dá najít. To že to je zabalený v líbivých gestech a se spoustou šmelinářskýho balastu kolem, to vidíme všichni.
Když příjdete ke stánku na pouti, tak taky nezačnete u stánku s žužu vyřvávat, že to je plný éček, lacinýho tuku a nasládlé hmoty neznámého původu a že Vám by se to nestalo, že byste si tuhle šmakuládu koupili, protože Vy jíte dobrútky jen a pouze u Lindta.. Tohle je stejny, hejno děcek, puberťáků a rodičů s dětmi si to koupí. Když ale někdo ví, že ze sebe nechce dělat popelnici, stánek obejde, a nebo zavzpomíná, jak byl mladej a taky mu to chutnalo, možná si to i ze sentimentu koupí a jde dál, a může i poslouchat, kolem stojící spokojené zákazníky, kterak to byl ten nejslepší kup života a že tohle je jedíná šmakuláda na svěště po které se netloustne a nekazí zuby, a i ty éčka jsou v cajku, protože čim víc éček tim víc adihash.

Do etiky nákupu Vám vůbec, ale vůbec nic není.. Vy co máte Alcomy a jiná srovnatelná zařízení, vidíte tu veteš dole jako něco póvl a já Vám ale něco povím. Tim svým vyřváváním, neděláte nic jiného, než že radíte konkurenci, která od rána do noci lítá, aby tu svoji síť zaflickovala jak to jenom jde.. Projezdí tunu benzínu, spotřebujou na to autobus lidí a v konečném důsledku nejsou spokojeni ani zákazníci ani oni sami, protože to sanujou nízkýma cenama služeb.

Já se přiznám - jsem línej jako prase, dvakrát na stožár nechci ani za nic, funguju systémem nainstaluj a zapomeň. Proto jsem s nákupy novinek (které se nevyrobím sám) vcelku opatrný. A vyplácí se. Poslední servisní výjezd na síť byl před 3 nědělema (nepočítám problémy typu, že odejde PLC modem, kterých máme stovky, ale to je holt spotřebka), když se nám po 4 dnech neustáleho chcaní spadl 10GHz spoj, který je tam už 3 roky - asi zachcany konektor - nezachcal. ODU komunikovala, ale co.. Rozebral, vycistil, zašrouboval a pořád nic.. On se totiž otočil stožár při te metelici před bouřkou.. A o tom to je.. Někdo je prostě adrenalinově založenej a potřebuje akci.. Někdo je holt natolik línej, že tuto adrenalinovou zábavu obětuje ve prospěch jiných aktivit a pak tady má čas trávit čas mlít hubou. To je celý..
Smiřte se s tím, AF tu je, jak tu zaznělo, brzy se vyplýtvá na dúležitých sajtech frekvenční potenciál a bude klid.. 90procent lidí vytěžuje AF tak, že by jim tam stačil 100Mbit spoj, který zabere jedním směrem 14MHz v jedné polarizaci.. Tohle je prostě rozežranej americké vergl, který sežere 7x větší šířku pásma a sežere 2,5x víc "benzínu" než normálně. Holt někteří tu ameriku rádi :))

Mimochodem. Měl jsem zajímavej rozhovor s jedním výrobním technologem. Ten mi sdělil několik dost nepříjemných skutečností ohledně způsobu nakovení odrazové plochy u podobných antén, jako jsou použité v UBNT AF.
Hodně zdaru, pánové...
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Insider píše:
Mimochodem. Měl jsem zajímavej rozhovor s jedním výrobním technologem. Ten mi sdělil několik dost nepříjemných skutečností ohledně způsobu nakovení odrazové plochy u podobných antén, jako jsou použité v UBNT AF.
Hodně zdaru, pánové...

Cos to zas nakous za chutovku????

Jinak souhlasim ze jsem taky linej jak prase a na stozary se mi taky nece lezt :lol: :lol: :lol:
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 12 years ago

http://www.anticor.cz/katalog/e-shop/hl ... ici-pasky/

Doporucuje devet opravaru z deseti.... :idea: :D
Desaty nedoporucuje nic,protoze je línej jako prase, dvakrát na stožár nechce ani za nic... :lol:
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

To jako opravnej element kdyby se nakoveni sloupalo??? :)
0 x