❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB751u-2hnd rychlost WiFi

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
s0uky

RB751u-2hnd rychlost WiFi

Příspěvekod s0uky » 12 years ago

Pořídil jsem několik těchto RB, chci s nimi nahradit některé stávající prvky v naší síti (možná všechny) a zkoumám tedy možnosti mého modelu - RB751u-2hnd .
Nemáte někdo zkušenosti PŘÍMO s tímto RB a jeho rychlostí WiFi? Nemůžu ho přesvědčit, aby mě spároval na více než 39Mbps, po kabelu funguje vše normálně, rozhraní jsou v módu bridge, ale v tom by chyba být neměla.
Mám nastavený nerušený kanál, šířku 20MHz, vypnutý TKIP, router asi 12m od notebooku a rychlosti jsou prostě žalostný, již nevím co s tím, zkusil jsem i několik rad zde z fóra ohledně jiných modelů, ale stále to stejné :(
0 x

romec

Příspěvekod romec » 12 years ago

Tak jestli si zkoušel více RB, tak problém bude třeba v tom ntb. Podívej se, jestli v pantu není přerušený pigtail. Vyzkoušej jinou bezdrátovou kartu v tom ntb. Signál ? CCQ ?
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Taky mám přesně s tímhle routerem problém s rychlostí WiFi a dělá to u více notebooků. Nepovedlo se mi z toho dostat víc jak 20M. Ale je to v celkem zarušeném pásmu. RoS tam je 6.2 . Po kabelu to taky jede v pohodě.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

Petr S. píše:Taky mám přesně s tímhle routerem problém s rychlostí WiFi a dělá to u více notebooků. Nepovedlo se mi z toho dostat víc jak 20M. Ale je to v celkem zarušeném pásmu. RoS tam je 6.2 . Po kabelu to taky jede v pohodě.

Problém, který je dlouhodobý, je v síťovkách intel - jejich kompatibilita s mikrotik 802.11n je problém.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

s0uky

Zkoušel jsem více RB na několika NTB ve firmě, ale pravdou je, že to jsou všechno intel karty, jelikož se jedná o podobný modely NTB.

Zítra zkusím ještě pár externích nonintel síťovek a uvidíme.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

soooc píše:
Petr S. píše:Taky mám přesně s tímhle routerem problém s rychlostí WiFi a dělá to u více notebooků. Nepovedlo se mi z toho dostat víc jak 20M. Ale je to v celkem zarušeném pásmu. RoS tam je 6.2 . Po kabelu to taky jede v pohodě.

Problém, který je dlouhodobý, je v síťovkách intel - jejich kompatibilita s mikrotik 802.11n je problém.

Takže tyhle karty se pak připojí jen v géčku? Dá se někde v Mikrotiku zjistit, na jakou normu se klient slinkoval? Třeba v případě B/G? Na Mikrotiku jsem zatím žádnou podobnou informaci nenašel.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

vypni jeden chain na RBčku. RXka můžeš nechat obě zapnutý ale TX nech jenom jedno. Já si nedavno všim při nasazení že všechno co jsem na to připojil tak se spojilo jenom na 11Mbit. Po vypnutí jednoho TX se to se všim slinkovalo na max. Nicméně u RB951G sem si tohoto problému nevšimnul.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Po vypnutí TX chain se klienti slinkovali na 150Mbit a rychlost je taky lepší. Na neintelovské síťovce 50M/60M a na intelovské 40M/40M.
0 x

s0uky

Vypnul jsem jeden chain a na intelovskej sitovce mam rate 65Mbit/65Mbit, ted jdu zkusit jinyho vyrobce.
0 x

hapi

takže jste narazili na stejný problém? wow, jestli někdo můžete udělejte screen registration table kde bude vidět rate spolu s otevřeným nastavením chainů. Já to zašlu do mikrotiku a budeme čekat co na to řeknou.

Mám to odzkoušený na dvou RB751 a na různých firmware a nevedlo to k žádný změně.
0 x

s0uky

Na neintelu mam ty same hodnoty, pri vyplem Tx chainu 1 mam 65/65 a pri zaplem 11-39/39-130 a porad to skace.
0 x

hapi

ano ano, je jedno co použiješ. Měl sem tu dva telefony (htc, sony) a dva booky, jeden s atherosem a druhej s intel centrino. Ani jedna věc se nedokázal dlouho udržet nad 11Mbit dokud se nevypnul jeden chain a pak to všechno začalo lítat do maximálek.

čekám na ten screen
0 x

s0uky

Posílám daný screen. První zařízení je notebook s intelem a druhý androidí telefon.
Přílohy
chain.JPG
Tx chain 1 vypnuto
chain.JPG (110.6 KiB) Zobrazeno 2715 x
0 x

hapi

no a teď screen když jsou zapnutý oba chainy.
0 x

s0uky

Chvilku se vyhouplo Rx i na 130Mbps, ale Tx ani nahodou vic nez 39Mbps. Hodnoty na screenu jsou udelany po cca stejny dobe jako na predchozim screenu s vypnutym Tx chainem.
Přílohy
chain1on.JPG
Tx chain 1 on
chain1on.JPG (110.4 KiB) Zobrazeno 2715 x
0 x