Zdravím mam takovej menší dotaz. Všude vidím, že hodně lidí má vlastní Wifi anténu a tu má připojenou přes Router. Hodně lidí jako router používá značku od AirLive. S tím, že s touto soustavou se připojují na okolní sítě. Docela o tom také přemýšlím, že bych si to takto nechal udělat, jelikož jenom tyto venkovní Wifi antény disponují s větším ziskem oproti vnitřním. Ale potřeboval bych s tím poradit jak to vůbec uskutečnit. Mělo by to běžet v pásmu 2,4 Ghz . Docela bych uvažoval o Wifi anténě Yagi 2.4GHz 25dbi Outdoor(http://www.aliexpress.com/item/2-4GHz-2 ... or-Yagi-An tenna/660026247.html?tracelog=back_to_detail_b zakoupenou v česku samozřejmě) jaký router neboli Wifi AP bych měl použít a jaké vlastně musí obsahovat funkce aby byl použit k těmto požadavkům upozorňuji, že se chci připojit na ostatní sítě.
Děkuji za rady
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Wifi anténa + Wifi Acces Point
-
Spíš napiš, k čemu to má vlastně prakticky sloužit? Ke zvětšení pokrytí WiFi signálu z routeru? Nebo jako nějaký P2P spoj jinam?
0 x
No po kud nemáš možnost připojení na 5Ghz a jediná možnost je 2,4G tak bych v žádném případě nepoužil yagi anténu ale minimálně něco takového http://wifi.aspa.cz/antena-parabola-max ... cm-z86447/ vzhledem k dnešnímu rušení co je ve vzduchu na 2,4G ale pokud bydlíš v nějakém větším městě tak tě ani ta anténa od rušení moc nezachrání.Jako aktivní prvek bych zvolil http://wifi.aspa.cz/mikrotik-routerboar ... l3-z88492/ + http://wifi.aspa.cz/cm9-minipci-bezdrat ... 4x-z46249/ tato kombinace podporuje jak 2,4Ghz tak 5Ghz stačí jen pak vyměnit anténu za pětkovou.Každopádně pokud se plánuješ připojit přes nějakého místního ISP tak ten ti jistě rád pomůže s výběrem vhodného zařízení.
0 x
No zkusím to tedy popsat pořádně na co to chci. Doma mam Wifi anténu od TP-Link a připojuji se k ní k nezabezpečené Wifi sítí k jinému uživateli. Jenže vnitřní Wifi sítě nedisponují s velkým ziskem Wifi antény a tak bych chtěl venkovní abych měl lepší signál a taky disponují vetší vzdáleností oproti vnitřním. Takže venkovní Wifi by měla sloužit k připojení k jinému uživateli. Chtěl bych aby mi to také ukázalo, jaké Wifi sítě jsou k dispozici a k nim jsem se mohl připojit
0 x
-
Neni to pouzivani cizi veci bez souhlasu vlastnika ? To ze nekdo ma nezabezpecenou sit neznamena, ze mas krast internet. Legalni to neni. Sry za prispevek, ale to me vzdy vytoci.
0 x
Jo v pořádku a co když toho vlastníka znám? Co když mi to dovolil atd. Nevíš co s ním mam a nemam atd. Ale myslím, že to je trochu už mimo to kam můj dotaz směřoval
0 x
-
B3RAN píše:No zkusím to tedy popsat pořádně na co to chci. Doma mam Wifi anténu od TP-Link a připojuji se k ní k nezabezpečené Wifi sítí k jinému uživateli. Jenže vnitřní Wifi sítě nedisponují s velkým ziskem Wifi antény a tak bych chtěl venkovní abych měl lepší signál a taky disponují vetší vzdáleností oproti vnitřním. Takže venkovní Wifi by měla sloužit k připojení k jinému uživateli. Chtěl bych aby mi to také ukázalo, jaké Wifi sítě jsou k dispozici a k nim jsem se mohl připojit
Nevím jestli zrovna v tomto případě se vyplatí nějaká investice do antény a dalších komponentů, protože ta volná WiFi může zítra skončit a ty proděláš gatě. Navíc samotná anténa u tebe stejně nemůže kompenzovat nedostatky na druhé straně, tj. u toho, kdo tu volnou WiFi má. Když je tam nějaký prut a dosah 5m okolo, tak ti žádná anténa na střeše nebude nic platná.
A pokud je to celé legální a dotyčného znáš, tak si udělejte pojítko v 5GHz mezi sebou (třeba NS M5 Loco proti sobě).
0 x
A nebo rovnou solo přípojku k netu....300 měsíčně snad má dneska každý ne? Nebo se čirou náhodou jedná o jednoho vykutáleného klienta co by rád všechno zdarma 

0 x
jak se tu mluvi o vykutalenosti a zdarma...taky takovyho asi kazdy ma...jeden "znamy" ma na konte permanentne sumu s 6 nulama na konci a jaky ma tarif ? no jasny ! ten nejlevnejsi...a jeste skrz to jak se zname, tak furt drzkuje : pust mi tam vic at to jede rychlejc...no to je na zabiti toto...takovej at de fakt ke konkurenci, o 30% pomalejsi a penezne o 30% drazsi 

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
No tak se zeptám znova je zde něco, co by vyhovovalo tomu co požaduji?
0 x
cokoliv co umí mód klienta
airlive ( malá modrá krabička s RMSA ), Zcomax (modrá i černá verze taky s RSMA), dokonce i nějaký tp-link to umí. Pokud chceš být fištrón tak RB.
K tomu přes koaxiál anténu uzpůsobenou na 2,4Ghz.
Myslím si kluci výše ti poradili. Pokud chceš aby to i tobě vysílalo wifi tak ten Zcomax ze sebe umí udělat repeater, pokud chceš být fištrón tak RB s min 2x minipci a 2x anténou jednou přívodní a druhou prut namontovanou přímo na RB
airlive ( malá modrá krabička s RMSA ), Zcomax (modrá i černá verze taky s RSMA), dokonce i nějaký tp-link to umí. Pokud chceš být fištrón tak RB.
K tomu přes koaxiál anténu uzpůsobenou na 2,4Ghz.
Myslím si kluci výše ti poradili. Pokud chceš aby to i tobě vysílalo wifi tak ten Zcomax ze sebe umí udělat repeater, pokud chceš být fištrón tak RB s min 2x minipci a 2x anténou jednou přívodní a druhou prut namontovanou přímo na RB
0 x