❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB2011 - zasekávání portů 1-5
Re: RB2011 - zasekávání portů 1-5
Tak, pánové.. rok starý RB2011L, v neděli večer jsem upgradoval na v6.1. Dneska se rozhodl, že je jenom switch.
0 x
T-T
Proč na 6.1 když od pátku je tu verze 6.2 ?tom-tom píše:v neděli večer jsem upgradoval na v6.1.
Uldis na foru někomu právě při tomto problému radil upgradovat na 6.2. Zkontroluj si taky jestli máš poslední bootloader
0 x
protože tuna lidí tu píše že v6.1 to vyřešila a najednou houby.
A mikrotici vždy doporučují poslední verzi.
A mikrotici vždy doporučují poslední verzi.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Měl jsem v6.1 UpTIme přes 60d bez problému, od vydání v6.2 mám update a zatim OK
0 x
ja uz 2011 neverim...krom beznych jiz znamych vad na jednom AP bode si stezoval klient, ze nahodile den co den na 20min vypadava net. Nedela to sektor / APcko, ani jeho klient.jednotka.
Na prvni pohled vse ok.
Po preneseni konfigurace do RB 951G stiznosti prestaly, vse jde par dni uplne v pohode. Nevim co kdo pohnojil u 2011, ale moje duvera padla az na dno v tento kus HW...ted je jeste vystrkat z dalsich mist, dokud tam nevisi moc lidi
PW
Na prvni pohled vse ok.
Po preneseni konfigurace do RB 951G stiznosti prestaly, vse jde par dni uplne v pohode. Nevim co kdo pohnojil u 2011, ale moje duvera padla az na dno v tento kus HW...ted je jeste vystrkat z dalsich mist, dokud tam nevisi moc lidi

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
já jsem vyčkával a nakonec koupil dneska už i podstatně levnější RB951G. Zatim běží ok už asi 3 kousky a nejsou na to žádný stížnosti.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
honzam píše:Proč na 6.1 když od pátku je tu verze 6.2 ?tom-tom píše:v neděli večer jsem upgradoval na v6.1.
Uldis na foru někomu právě při tomto problému radil upgradovat na 6.2. Zkontroluj si taky jestli máš poslední bootloader
Protože si nemůžu dovolit na AP s 60ti klienty dělat vývojářům betatestera. Jednu chybu totiž opraví a dalších deset tam naserou.
Nikdy nenasazuju nově vydanou verzi do ostrého provozu a nikdy nedělám update, když k tomu nemám důvod.
O 6.1 se tady psaly chvalozpěvy, proto jsem s ní chtěl zkusit vyřešit můj problém (ikdyž, seknul se mi jen jeden port a šel vzdáleně shodit a nahodit).
Apropo, Mikrotici vždycky doporučují upgrade na nejnovější verzi, aby měli čerstvou várku betatesterů.
0 x
T-T
- midnight_man
+1tom-tom píše:honzam píše:Proč na 6.1 když od pátku je tu verze 6.2 ?tom-tom píše:v neděli večer jsem upgradoval na v6.1.
Protože si nemůžu dovolit na AP s 60ti klienty dělat vývojářům betatestera. Jednu chybu totiž opraví a dalších deset tam naserou.
Nikdy nenasazuju nově vydanou verzi do ostrého provozu a nikdy nedělám update, když k tomu nemám důvod.
O 6.1 se tady psaly chvalozpěvy, proto jsem s ní chtěl zkusit vyřešit můj problém (ikdyž, seknul se mi jen jeden port a šel vzdáleně shodit a nahodit).
Apropo, Mikrotici vždycky doporučují upgrade na nejnovější verzi, aby měli čerstvou várku betatesterů.
//zatial sme ziadne vacsie problemy s 2011 nemali, mame ale verzie s LCD a SFP.
0 x
Tiez zatial ziadne problemy...(klop, klop)
Dnes som nahodil 6.2, tak sa uvidi....
Dnes som nahodil 6.2, tak sa uvidi....
0 x
že by?
What's new in 6.3rc1 (2013-Aug-28 12:32):
*) console - added '/console clear-history' command that clears command-line history for all users, requires 'policy' policy;
*) sstp - limit packet queue for each device;
*) RB2011L - fixed occasional gigabit switch-chip lockup;
*) user manager - will warn on 1MB and stop before reaching minimum of 500KB disk space;
*) hotspot - do not account traffic to local hotspot pages;
*) ppp, hotspot - added ability to specify where to insert rate limiting queue, it's parent and type;
*) pptp, l2tp, sstp - allow to specify server via dns name;
*) dhcp - added ability to specify where to insert rate limiting queue;
*) www proxy - support ipv6 parent proxy;
*) webfig - fixed problem when opening quickset page country was automaticly changed to etsi;
*) traceroute - added mtr like pinging;
*) fix queues - correct queue was not installed when last child removed;
*) fix simple queues - sometimes some simple queues would stop working after configuration changes;
*) console-fixed issue with local variables having non-empty value before first assignment;
*) console-fixed command ":global name" without second argument to not create or change global variable "name",only effect is to make"name" refer to global variable
*) console-fixed passing local variables as argument to function;
*) RB1200- fixed crash when receiving over l2mtu size packets on some ethernet interfaces;
What's new in 6.3rc1 (2013-Aug-28 12:32):
*) console - added '/console clear-history' command that clears command-line history for all users, requires 'policy' policy;
*) sstp - limit packet queue for each device;
*) RB2011L - fixed occasional gigabit switch-chip lockup;
*) user manager - will warn on 1MB and stop before reaching minimum of 500KB disk space;
*) hotspot - do not account traffic to local hotspot pages;
*) ppp, hotspot - added ability to specify where to insert rate limiting queue, it's parent and type;
*) pptp, l2tp, sstp - allow to specify server via dns name;
*) dhcp - added ability to specify where to insert rate limiting queue;
*) www proxy - support ipv6 parent proxy;
*) webfig - fixed problem when opening quickset page country was automaticly changed to etsi;
*) traceroute - added mtr like pinging;
*) fix queues - correct queue was not installed when last child removed;
*) fix simple queues - sometimes some simple queues would stop working after configuration changes;
*) console-fixed issue with local variables having non-empty value before first assignment;
*) console-fixed command ":global name" without second argument to not create or change global variable "name",only effect is to make"name" refer to global variable
*) console-fixed passing local variables as argument to function;
*) RB1200- fixed crash when receiving over l2mtu size packets on some ethernet interfaces;
0 x
-
honzam píše:http://www.mikrotik.com/download/share/routeros-mipsbe-6.3.npk
diky ja hledal 6.3rc1 (to slo stahnout jeste minuly tyden) a nenapadlo me, ze uz se chystaji na ofiko verzi. Dnes stazena uz konecne poprve je schopna importnout celou nasi CFG. Stalo me to nekolik reportu chyb. Zaplat pambu to vypada, ze vsechny nastaveni i skripty uz snad funguji.
0 x
Tak 6.3 to neřeší. Včera mi známej ukazoval, jak mu RB2011L sejmula síť. RB2011L, ROS6.3, jedna z prvních sérií prodávaných zde. Porty 1-5 softwarový switch, na E1 uplink přes rádio do Cisco switche, na E2 až E5 rádia dál do míst, kde už nejsou smyčky, na tom puštěné celé RSTP, root port, root switch je to Cisco. RBčko se najednou rozhodlo, že začlo switchovat v tom hardwarovým switchi. Proti němu stál ten softwarový switch, který jen zoufale neustále přepínal na jakém portu je root switch a smyčkovalo to dosti podivně. Vypadalo to, jak když se proti sobě postaví dva switche, propoji pěti kabely a zvenku do koho kopne nějakým paketem. 
K nápravě stačilo shodit/nahodit porty v tom SW bridgi.

K nápravě stačilo shodit/nahodit porty v tom SW bridgi.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
RB2011L RM - MK v.6.3
Bridge je na portech 4,6,7,8,9,10
Uptime 21 dni.
Bridge je na portech 4,6,7,8,9,10
Uptime 21 dni.
0 x
Bývalý ISP...